📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 9:29
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
2024-11-27, 17:56
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
🇬🇧 English version
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Support this website with a small donation
🇵🇱 Polska wersja
Hello guest,We hope you enjoy our movies. Please consider a small donation to help us to cover the costs of our servers because currently we don't have enough ads to do it.
Currently we accept donations with Polish Zloty (PLN, zł). 1 PLN = 0.23 EUR (this may vary)
Available payment methods: Credit card, debit card, Google Pay
Thank you for your support!
Donate already done / not interested
Oni ogarnięci byli oboje. Pól szlabany a oni bawią się w wyłamywanie. Ja pierdole...
Halman napisał/a:
niech mi ktoś powie, wyłamany szlaban w jakiś sposób gdzieś tam (w jakimś centrum nadzoru ruchu) jest sygnalizowany ze został wyłamany?
Nie tylko wyłamany, ale i jeżeli zamknie się na dachu jakiegoś auta. Sygnalizacja natychmiastowa policja wszystko wie w ciągu 15 minut. O koszta nie pytaj bo są duże.
pawel296 napisał/a:
Nie tylko wyłamany, ale i jeżeli zamknie się na dachu jakiegoś auta. Sygnalizacja natychmiastowa policja wszystko wie w ciągu 15 minut. O koszta nie pytaj bo są duże.
To ja zapytam.
Jakie koszta za wyłamanie szlabanu ?
sebaszczak napisał/a:
To ja zapytam.
Jakie koszta za wyłamanie szlabanu ?
Ale wam tu pierdolą głupoty. Każde SSP czyli automatyczny przejazd ma swój powtarzacz na posterunku ruchu, który nim zarządza. Sygnalizowane jest wszystko, od przepalonej żarówki do wybuchu bomby atomowej na przejeździe. Bo otrzymaniu alarmu I kategorii, czyli np wyłamanie rogatki Dyżurny Ruchu od razu wprowadza ograniczenie predkosci biegu czoła pociagu do 20 km/h , jeżeli jest już za późno i pociąg zbliża się do przejazdu używa się wtedy przycisku Radio Stop, który awaryjnie hamuje skład.
Wyłamany szlaban jest ponownie zdatny do użytku, bo wyłamuje się tzw bezpiecznik. Jego koszt to około 100 zł, ale PLK za naprawę i wymianę życzy sobie ponad 5000 zł.
Oglądam trzeci raz, zastanawiając sie jakim debilem trzeba byc, by zachowac sie w taki sposb... To, ze olała migające światełko (pewnie też z sygnałem dźwiękowym) to jedno - zdarza się idiotom śpieszyć. Na nagraniiu przejazd wygląda w sumie na półrogatkę - a nawet jesli z obu stron jest szlaban, to i tak standardowo ten po drugiej sronie opuszcza sie z opoznieniem - wlasnie po to, by debile nie utkneli na torach. Wiec cholera nie kumam jak mozna byc taka kretynką, żeby wycofywac po centmetrze "żeby aby nie porysowac wehikulu", zamiast po prostu wyjechac, gdzie w perspektywie jest zostanie mielonką w puszce.. Wdepniecie gazu, żeby zjechać z torow zajeloby jej mniej czasu, niz zmiana biegu na wsteczny. Nie mowiac juz o tym, ze takie ustawianie sie w nadziei, ze MOZE pociag nie zahaczy, jest ostatnia rzecza jaka sie nasuwa. Jak dla mnie priorytet mialoby po prostu spierdalanie z torow, kij w ktorym kierunku , czy szlaban po drodze i czy samochod sie porysuje - bo jak sie okaze, ze jednak samochod za dlugi to rysami i tak nie bedzie sie juz przejmowac. Nie przejmie sie juz absolutnie niczym. W drugiej kolejnosc - gdyby sie okazalo, ze szlaban jest jakis pancerny, samochod zgasl i nie chce ruszyc, czy z jakiegkolwiek innego powodu nie dalo sie zjechac - to nasuwa sie po prostu spierdalanie na na nogach - walic samochod
Halman napisał/a:
niech mi ktoś powie, wyłamany szlaban w jakiś sposób gdzieś tam (w jakimś centrum nadzoru ruchu) jest sygnalizowany ze został wyłamany?
Tak, mają systemy monitorujące wyłamania, lub niepoprawnego zamknięcia i od razu informacja leci do LCS.
PS, ponoć ten gościu to był gliniarz.
WciagamGwozdzieNosem napisał/a:
No idiota, zepsuł cały film.
a moze warta była tego grzechu...nie mu ślisko bedzie zazdrośniku.
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów