suwalki24.pl/article/1,wnuczek_podejrzany_o_smierc_babci_mial_wypchnac...
suwalki24.pl/article/1,wnuczek_podejrzany_o_smierc_babci_mial_wypchnac...
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Czemu nie? Nie zabił, a został skazany, tylko dlatego, że nie ma KS w Polsce nie dostał czapy.
Tam odjebali taka maniane, ze wszyscy po kolei do wyjebania z roboty z odebraniem majatkow i splata zadoscuczynienia. Ta sprawa moze byc brana jedynie jako wzor patologi dochodzeniowej i procesowej.
Nie bierzemy pod uwage w tej kwesti.
Wezmy na przyklad Trynkiewicza czy tego gnoja co 11 latkowi rozjebal glowe rurka. Na chuj to ma zyc. Na chuj ma żreć za nasze podatki. Jeszcze kurwa dietki, dentysta i ochy achy bo ma byc humanitarnie...
No proszę. A ja myślałem, że właśnie fakt istnienia takich patologii i ryzyko wielokrotnego popełniania tego typu wynaturzeń prowadzących do tragicznych orzeczeń to najlepszy argument, że kara śmierci raczej zbyt dobrym pomysłem nie jest... Delikatnie mówiąc.
Fakt zaistnienia takiej patologi to okazja do przykladnego ukarania wszystkich zamieszanych w sprawe i zrodlo informacji co nalezy poprawic.
Kara smierci dla spraw pewnych jak Trynkiewicz.
Tam odjebali taka maniane, ze wszyscy po kolei do wyjebania z roboty z odebraniem majatkow i splata zadoscuczynienia. Ta sprawa moze byc brana jedynie jako wzor patologi dochodzeniowej i procesowej.
....
No i właśnie dlatego KS jest niedopuszczalna, bo nie da się zapewnić, że zawsze skazana na KS będzie osoba winna.
No i właśnie dlatego KS jest niedopuszczalna, bo nie da się zapewnić, że zawsze skazana na KS będzie osoba winna.
Sa wypadki bez watpliwosci.
Sa wypadki bez watpliwosci.
Ale jak zapisać to w prawie karnym?? Jak zapewnić, że osoba niewinna nie zostanie skazana na KS?
To nie tak, że uważam, że morderca nie zasługuje na KS, zasługuje jak najbardziej, mój sprzeciw wobec KS polega właśnie na tym, że nie da się tak zapisać w KK, żeby niewinny nigdy KS nie dostał. Nie da się zagwarantować, że karę ostateczną otrzyma wyłącznie winny zbrodni.
miałem ci dać piwo, ale jak można być przeciw karze śmierci?
przecież to właśnie jest najgłupszą zmianą naszego prawa od wielu lat
Jaka kara smierci za cos takiego ?? 25 lat bezwzglednej puchy juz tam skurwieli takich sie rozliczy, niech cierpi.
Ale jak zapisać to w prawie karnym?? Jak zapewnić, że osoba niewinna nie zostanie skazana na KS?
To nie tak, że uważam, że morderca nie zasługuje na KS, zasługuje jak najbardziej, mój sprzeciw wobec KS polega właśnie na tym, że nie da się tak zapisać w KK, żeby niewinny nigdy KS nie dostał. Nie da się zagwarantować, że karę ostateczną otrzyma wyłącznie winny zbrodni.
bardzo prosto. jeśli śledztwo jest poszlakowe, to i wyrok może być inny. jeśli dowody wykazują winę to od razu na stryczek, chociaż ja bym wolał publiczną egzekucję ze ścięciem łba toporem. Kara ma odstraszać. No i powinna być wykonywana od razu po uprawomocnieniu się wyroku. koszta utrzymania powinny być niskie
... jeśli dowody wykazują winę to od razu na stryczek...
Dowody zbierają ludzie, ludzie czasem są omylni, czasem to kurwy po prostu.
Komendę też skazano, bo policjanci i prokur zadbali, by dowody były.
Nie da się zapewnić w KK, że niewinny nigdy nie zostanie skazany...
Więc nawet jeśli jeden niewinny ma zawisnąć, to wolę by winny dostał dożywocie niż czapę.
A jak można być za karą śmierci? Co to w ogóle za kara? To raczej ulga dla zwyroli. Niech się gnoje męczą dożywotnio w zakładach pracy przymusowej (powinno się takie stworzyć) i ciężką harówą spłacają swój dług wobec społeczeństwa.
Dodał bym jeszcze że na koniec wyciąć co się nadaje na organy do przeszczepów - zabrałeś życie? oddaj komuś życie...
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów