18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (5) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 2:15
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 0:14
Jako że właśnie zostałem załadowany w chuja postanawiam przestrzec przed tym innych sadoli.

Poszukuję pracy, rozsyłam CV do różnych firm, odpowiadam na ogłoszenia z neta.
Ostatnio na gumtree znalazłem ogłoszenie o treści:
Młodzi do drukarni, 14zł netto/h bez doświadczenia

Pomyslałem - zajebiście, wyslę im CV. Po kilku dniach odpowiedz

Twoja aplikacja została rozpatrzona pozytywnie

Przed spotkaniem, warunkiem koniecznym jest pobranie specjalnego

formularza z linku poniżej, wypełnienie go i wydrukowanie. Nastepnie prosze stawic sie z nim

na spotkaniu organizacyjnym 6, 7, 8 lub 9 sierpnia w Warszawie (adres i godziny podane są w formularzu)

xxxxtujmy.pl/download/55237/GM0ODN

Pozdrawiam

Problem w tym że po przejściu do strony z llinka, aby pobrac plik z formuarzem trzeba wypełnić jakąś zjebaną ankietę, po czym wpisać swoj numer tel. Tak zrobiłem, okazało się ze przychodzaca wiadmosc to 6 zł z moego konta i nadal nie można pobrac pliku...

Poszukałem w necie, wpsujac treść mojego maila do google, okazało się, że już kilka osób się nacięło na to.

W sumie to moja wina... po pierwsze nie wysyłać ogłoszeń przez neta, po drugie zastanowić się, gdy oferują 14 zł netto (a to przecież Polska), po trzecie gdy pierdolonego pliku nie ma w załączniku maila to nie pobierac z innych źródeł.
Moja wina, ale człowiek uczy się na błędach, więc przestrzegam innych sadoli.
Oczywiście sprawa zgłoszona na gumtree ale przecież nic facetowi nie zrobią.
Licencjat zrobiony, zaczynam magisterkę a cytując Ferdka - Nie ma w tym kraju pracy dla ludzi z moim wykształceniem
Zgłoś
Riots 2013-08-05, 22:45
Te 6 zł może być najlepiej wydanymi 6 zł. Wiesz już, o co w tym chodzi i zastanowisz się następnym razem. Bo wtedy możesz nie stracić 6 zł tylko 100.
Zgłoś
Rafal1757 2013-08-05, 23:25
Tak naprawdę to już nie chodzi o 6 zł... myślałem po prostu że znalazłem wreszcie jakąś ogarniętą robotę, a tu jakiś człowiek skurwiel po prostu zrobił mnie w chuja
Zgłoś
Hrodgar 2013-08-06, 0:46 4
Jeżeli na jakiejś stronie pojawia się prośba o podanie numeru telefonu, to z góry wiadomo że ktoś chce wyciągnąć kasę.

Świat bez muzyki? To nie dla mnie.

"Świat jaki znamy odchodzi jednak to przeszłość jest kluczem do przyszłości"
Zgłoś
Zasia 2013-08-06, 1:43
Ale Cię pięknie w chuja zrobili hahahahaha xD
Zgłoś
Mr0K 2013-08-06, 1:45
widać, że licencjat się przydał
Zgłoś
w................e 2013-08-06, 1:50
Dość stary ale i popularny przekręt.
Z tej samej strony było można pobrać "wycieki" egzaminów.

Widać mało komu zależy by pozbywać się takich stron, więc bardzo długo sobie działają
A innych podobnych jest jeszcze sporo...
Zgłoś
E................k 2013-08-06, 1:51 3
Człowieku wysłałem jakiegoś esa też do ankiety ( musiałem coś tam obejść ) pisało że za darmo no to myślę okey , wysłałem dostałem kod jaki był do wpisania i co za 1 minute dostałem sms myślę spoko jakieś reklamy , 2 minuty później patrze znów sms , i następne reklamy , pomyślałem coś nie tak , spojrzałem na stan konta a tam z 25 zł ( dopiero co doładowane ) zrobiło mi na 12 zł myślę "kurwa wyjebali mnie na kasę ( myślałem że ten SMS coś kosztował a był za darmo ) tak wiec pomyślałem pierdolić to , wybrałem się do ciepłego łóżka wyspać się po tym wydarzeniu , rano wybrałem się po kolejne doładowanie za 25 zł niby pięknie aż do wieczoru kiedy doładowałem nareszcie zakupione doładowanie , dostałem 3 SMS naraz , znowu te pierdolone reklamy , okazało się że nagle mam na koncie 5 zł , kurwa coś nie pasuje ( pomyślałem ) wyszło na to że ten pierdolony SMS to było jakieś ze zezwolenie na wysyłanie mi płatnych reklam w esemesie za których odczytanie brało mi z konta np 12 zł ( nie znam dokładnie ilości ) , gówna nie dało się usunąć musiał zakupić nową kartę i znowu problemy z numerami itp itd , otóż po przeczytaniu tej historii , pamiętajcie o jednym jak każą wam wysłać SMS niby darmowego by otrzymać jakiś kod do przejścia przez obejście pokażcie solidnego Fuck'a w stronę monitora , a następnie ostrzeżcie o tym innych bo skurwysyny nie wiedzą jak już zarobić to robią w huja .
Zgłoś
Bake4.20 2013-08-06, 2:11 1
Tez szukam roboty przez gumtree i na takie skurwysynstwo jeszcze nie trafilem, zreszta pewnie niechcialo by mi sie wypelnic formularza...
Zgłoś
KaczyPWK 2013-08-06, 5:17
Wyjebali go na pieniądze przez jego głupotę, bo kurwa jakim trzeba być głąbem zaznaczając tą fajkę (od regulaminu) i nie myśleć o przeczytaniu zasad tej zabawy. a 14 na godzinę hehe, da się ale po znajomości ewentualnie. taki pstryczek do przestrzegania się chujowym ogłoszeniom. Mimo wszystko pozdrawiam
Zgłoś
M................d 2013-08-06, 5:37 1
Strach zapytać z czego gościu ma licencjata
Zgłoś
donplicco 2013-08-06, 6:06
@up Zarządzanie Polem Namiotowym, albo Zarządzanie Kompleksem Toalet Mobilnych.
Zgłoś
stankry 2013-08-06, 8:11
Zamiast jechać po chłopaku doceńcie, że dzieli się tematem a nie czych z nadzieją, że innym przytrafi się to samo.

Piwko dla Ciebie ziomek, ale na przyszłość bądź bardziej ostrożny
Zgłoś
Bobbson32 2013-08-06, 8:19
też wysłałem cv do tego gówna ale jak mi przyszło na e-mail żebym jakąś ankiete wypełnił to od razu się zorientowałem że szukają frajerów! zresztą też natrafiłem na podobne ogłoszenie;/
Zgłoś
Dranzes 2013-08-06, 8:28
Ezoteryk napisał/a:

Człowieku wysłałem jakiegoś esa też do ankiety ( musiałem coś tam obejść ) pisało że za darmo no to myślę okey , wysłałem dostałem kod jaki był do wpisania i co za 1 minute dostałem sms myślę spoko jakieś reklamy , 2 minuty później patrze znów sms , i następne reklamy , pomyślałem coś nie tak , spojrzałem na stan konta a tam z 25 zł ( dopiero co doładowane ) zrobiło mi na 12 zł myślę "kurwa wyjebali mnie na kasę ( myślałem że ten SMS coś kosztował a był za darmo ) tak wiec pomyślałem pierdolić to , wybrałem się do ciepłego łóżka wyspać się po tym wydarzeniu , rano wybrałem się po kolejne doładowanie za 25 zł niby pięknie aż do wieczoru kiedy doładowałem nareszcie zakupione doładowanie , dostałem 3 SMS naraz , znowu te pierdolone reklamy , okazało się że nagle mam na koncie 5 zł , kurwa coś nie pasuje ( pomyślałem ) wyszło na to że ten pierdolony SMS to było jakieś ze zezwolenie na wysyłanie mi płatnych reklam w esemesie za których odczytanie brało mi z konta np 12 zł ( nie znam dokładnie ilości ) , gówna nie dało się usunąć musiał zakupić nową kartę i znowu problemy z numerami itp itd , otóż po przeczytaniu tej historii , pamiętajcie o jednym jak każą wam wysłać SMS niby darmowego by otrzymać jakiś kod do przejścia przez obejście pokażcie solidnego Fuck'a w stronę monitora , a następnie ostrzeżcie o tym innych bo skurwysyny nie wiedzą jak już zarobić to robią w huja .

mogles trzeci raz doładować, na pewno by pomogło
Zgłoś
wonsz3 2013-08-06, 9:11
Klasyczne PPA. Jeden ze sposobów zarabiania w necie. Uploadujesz plik ( w 99 % przypadków jest to fejk ) na stronę, która przed pobraniem wyrzuca ankiety, oferty do wypełnienia. Za jedno pobranie można wyłapać od 0.04$ do 20$ zależnie od serwisu i kraju z jakiego pobierany jest plik. Jeśli widzicie, że jest coś do pobrania i przed tym trzeba wypełnić ankietę to na 99% ktoś was robi w chuja. Wiem, bo sam w tym kiedyś siedziałem - uploadowanie fejkowych hacków do gier itp.

PS. Można na tym w chuj zarobić
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów