📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 22:27
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 3:27
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Ta, i taka kamerka potrafi coś złapać. Kurzy nie, dziwne przycinki jak czołg się ustawia. Gdzie macie mózgi?
Teraz czas na wykazanie się znawców z World of Tanks.
Zdaje mi się że, to nie był pocisk w sabocie. Sabot odpada po opuszczeniu lufy i kryje cały pocisk w sobie a tu widać stały pierścień wokół pocisku. Chyba to się nazywa pierścień prowadzący, który ma się rozszerzyć od gazów prochowych i docisnąć podkalibrowy pocisk do gwintu lufy. Potwierdzałoby to wirowanie pocisku, które zwiększa zasięg, ale w przeciwpancernych jest raczej bardziej szkodliwe, bo zmniejsza prędkość wylotową i siłę uderzeniową. Nie gram w czołgi, czytam sobie amatorsko książki o nich.
Typowy podkalibrowy, co ty bredzisz. Podkalibrowy, nie znaczy że ma średnicę mniejszą od średnicy lufy. Sabot, co to jest sabot? Dużo to może czytasz ale więcej wiesz właśnie z gier, niestety.
Jak sama nazwa wskazuje pocisk podkalibrowy jest pociskiem kalibrowo (średnica) mniejszy od lufy. Przestań grać w czołgi zacznij czytać. Sabot element mający na celu zwiększenie kalibru pocisku do kalibru lufy tak aby ten w ogóle mógł wylecieć z niej. Osobiście wydaje mi się że pocisk na filmiku mógł być odłamkowo-burzący choć pocisków podobnych jest od cholery i ciężko stwierdzić. Mogli równie dobrze strzelać skondensowanym ciapatym i jego kozą...
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów