18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (5) Soft (2) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 18:08
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 5:23

"Kierowca autobusu linii Warszawa-Berlin nie wpuścił do autobusu czarnoskórego mężczyzny na Dworcu Zachodnim - taką informację na jednym z portali społecznościowych podała socjolożka Ludwika Włodek. Na miejsce przyjechała policja.

"Wczoraj wieczorem mojego szwagra, który jest z Togo i w związku z tym jest czarnoskóry, czarnowłosy, ciemnooki i generalnie nie wygląda na miejscowego, kierowca (firma Ecolines) nie wpuścił do autobusu Warszawa - Berlin pod pretekstem, że szwagier na pewno ma nóż i jest terrorystą" – napisała na Facebooku Włodek, socjolożka i publicystka. "Oto Polska właśnie wstaje z kolan"

Dodała, że nie wstawili się za czarnoskórym mężczyzną inni pasażerowie. "A wezwana na miejsce policja stwierdziła, ze nie może nic poradzić. "Nie możemy kierowcy zmusić, żeby wziął pana na pokład". Oczywiście szwagier miał bilet i dokument tożsamości" - podkreśliła.

Wołek nie kryje oburzenia. "Oto Polska właśnie wstaje z kolan. Ja tam wolę na kolanach w takim razie" – puentuje swój wpis.

O sprawę spytaliśmy służby. Ewa Sitkiewicz z sekcji prasowej Komendy Stołecznej Policji potwierdza, że funkcjonariusze interweniowali w nocy na Dworcu Zachodnim. Nie podała nam jednak szczegółów akcji.

Skontaktowaliśmy się z przewoźnikiem. Na infolinii poinformowano nas, żebyśmy wysłali w tej sprawie zapytaniem drogą mailową. Czekamy na odpowiedź."

UKRADNIĘTE Z TVN24.PL

tvnwarszawa.tvn24.pl/informacje,news,nie-pojechal-do-berlina-bo-jest-c...
Zgłoś
KillerLaugh 2017-06-10, 19:13 4
Rozumiem, że przyjechała policja, ale dlaczego nie z wydziału antyterrorystycznego?
Zgłoś
mp0011 2017-06-10, 19:54 3
d1abol napisał/a:

zimny browar dla kierowcy busa za postawe

Za kurwa co? Że nie dał mu WYJECHAĆ z Polski?
Rozumiałbym w drugą stronę :/
Zgłoś
KJP678 2017-06-10, 20:25 7
Co to kurwa jest „socjolożka”?

Z nocy, co wokół mnie zapada,
Czarnej jak samo piekła łono,
Bogu czy bogom – dzięki składam
Za duszę swą niezwyciężoną
Zgłoś
Machol 2017-06-10, 20:35 3
Hehe, niezły "bait" TVN-u. Strzelona z dupy (być może murzyna, jest to w sumie obojętne) historyjka, plus uwiarygodnienie, że Policja interweniowała nocą na Zachodnim. A dlaczego nie zdradza szczegółów? Bo się kurwa o nie pytać nie musieli, wystarczyło że pobiły się dwa chlory i już mieli interwencję Na Zachodnim Autobusowym żadna nowość.

Rzeczy trudne dają się rozłożyć na prostsze. Rzeczy proste nie dają się dalej rozbijać i musimy w nie po prostu uwierzyć albo chrzanić je.
Zgłoś
mazga50 2017-06-10, 21:03 11
mi byłoby wstyd mieć czarnucha za szwagra, bo to znaczy, że siostra pierdoli się z małpą...
Zgłoś
Acerad 2017-06-10, 21:06 11
mp0011 napisał/a:

Za kurwa co? Że nie dał mu WYJECHAĆ z Polski?
Rozumiałbym w drugą stronę :/

Niech zapierdala z buta nygus.
Zgłoś
Loaloa 2017-06-10, 21:13 4
Jebane polactwo. Mam szczerą nadzieję, że TVN narobi smrodu temu cebularzowi i że go wyjebią z pracy. Powinien jeszcze zapłacić pasażerowi sowite odszkodowanie. A sadolowe robactwo jak zawsze trzyma poziom. Poziom dna.
Zgłoś
s................s 2017-06-10, 21:58
A ja sie dziwieże faet przyznał sie publicznie że mu sie córka puszcza z czarnym
Zgłoś
Rafao 2017-06-10, 22:04
Postawę by pokazał, gdyby tego terroryste wywiózł z kraju.
Zgłoś
Teohaze 2017-06-10, 22:10 2
Mieszkam w Berlinie i jechałem ostatnio do Warszawy autokarem pewnej polskiej lini. Kierowca zachowywał się dokładnie tak samo i obrażał ludzi którzy nie mówili po polsku i komentował wszystko...
Zgłoś
Acerad 2017-06-10, 22:11 11
@Laoloa

Panu już podziękujemy, idź szerzyć swoje ojroPEJSkie pionierstwo do Szwecji/Angli/Niemiec.

Mam nadzieję, że jakiś arab wyjebie się razem z tobą w kosmos.
Zgłoś
siwybis 2017-06-10, 22:19
@up Ssij brudnego, murzyńskiego kutasa.

@up Sorry, nie nie było do ciebie.
Zgłoś
CoJaTamKurwaWiem 2017-06-10, 23:16 3
Teohaze napisał/a:

Mieszkam w Berlinie i jechałem ostatnio do Warszawy autokarem pewnej polskiej lini. Kierowca zachowywał się dokładnie tak samo i obrażał ludzi którzy nie mówili po polsku i komentował wszystko...

Nastepnym razem pojedz sobie do Warszawy jakas niemiecka linia - bedzie drozej, ale pewnie kulturalniej.
Jak cie stac, oczywiscie.
Zgłoś
Hvsarz 2017-06-11, 0:07 2
Ale tu winę ponoszą.. czarni. Tak całkiem serio. Wszelkie tego typu zachowania wynikają po prostu ze strachu, a kto go wzbudził? Przecież nie biali.
Zgłoś
lilmuzynio 2017-06-11, 0:44
P Wolek czy jak tam temu osobnikowi zyczymy wielu przyjemnych godzin za kierownica taxi w Berlinie lub innym kalifacie.
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów