18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (5) Soft (8) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 20:05
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 20:49
Robot 2013-06-15, 21:23
SZAJBAAA napisał/a:

Skąd wiedziałeś?
Jak wpadłeś na to że to M1 ?

Skąd wiedziałem? T26E4 SuperPershing był jedynie eksperymentalną wersją Pershinga, która pojawiła się pod koniec II wojny światowej. Dlatego prędzej skojarzy mi się z grą, niż z rzeczywistością. Na zdjęciu są czasy współczesne, wiesz, wiele czołgów w WoT nigdy nie doczekało się prototypów, istniały jedynie w głowach inżynierów oraz na papierze. Sam też gram w to.

Co do czołgu ze zdjęcia. Najpierw policzyłem koła jezdne, a potem spostrzegłem charakterystyczne dla M1 Abramsa reflektory z przodu.

Matematyka, fizyka, chemia, informatyka, kulturystyka.
Zgłoś
Szczam_na_Zakrystii 2013-06-15, 22:32
Robot napisał/a:

Skąd wiedziałem? T26E4 SuperPershing był jedynie eksperymentalną wersją Pershinga, która pojawiła się pod koniec II wojny światowej. Dlatego prędzej skojarzy mi się z grą, niż z rzeczywistością. Na zdjęciu są czasy współczesne, wiesz, wiele czołgów w WoT nigdy nie doczekało się prototypów, istniały jedynie w głowach inżynierów oraz na papierze. Sam też gram w to.

Co do czołgu ze zdjęcia. Najpierw policzyłem koła jezdne, a potem spostrzegłem charakterystyczne dla M1 Abramsa reflektory z przodu.

Tylko ja z tym Superpersem żartowałem
Ogólnie chodziło mi o to że ciężko ocenić co to za pojazd po samym podwoziu i kawałku kadłuba (no chyba że ktoś jest ekspertem jak Ty)

Co do WOT'a to akurat nie do końca, raczej kilka czołgów nie istniało a nie wiele

Nie daję piw fantastico.
Zgłoś
jankas 2013-06-15, 22:46
takiego błotnika już nie dostaniesz
Zgłoś
Robot 2013-06-16, 0:24
SZAJBAAA napisał/a:

Tylko ja z tym Superpersem żartowałem
Ogólnie chodziło mi o to że ciężko ocenić co to za pojazd po samym podwoziu i kawałku kadłuba (no chyba że ktoś jest ekspertem jak Ty)

Co do WOT'a to akurat nie do końca, raczej kilka czołgów nie istniało a nie wiele

To tak na szybko, wozy, którymi można grać w WoT, a nie zostały nigdy zbudowane :
Obiekt 263 - jedynie drewniana pełnowymiarowa makieta, SU-122-44 - projekt, T-127 - wstępny projekt, T-50-2 - projekt, KV-3 - projekt, KV-4 - projekt, KV-5 - projekt, ST-I - projekt, Obiekt 212 - projekt, Obiekt 261 - projekt - to radzieckie. Zmęczyłem się, mógłbym wymieniać dalej, np. niemieckie wozy takie jak E100, E75, JgPanther II, JgPz E100, Gw Type E, Gw Panther, Gw Tiger, cała rodzina wozów zaczynająca się od " VK " i masa innych pojazdów doczekała się co najwyżej jednego/paru prototypów. Francuskie czołgi również w większość pochodzą tylko z desek kreślarskich, mam tu na myśli przede wszystkim niszczyciele, parę ciężkich, zwłaszcza ostatnie poziomy. Do tego linia brytyjskich niszczarek, te wszystkie AT-2, 8, 7, 15, to jedynie projekty, które przyczyniły się do zbudowania Tortoise'a, te trzy angielskie dziesiątki, których nazwy zaczynają się do " FV ", to też projekty i 1 prototyp. Chińskie wozy, to jedynie modernizacje lub plany modernizacji sowieckich czołgów robionych tam na licencji. U Hamburgerów też by się parę perełek znalazło, np. T28 i T28 Prot. od " prototype ", te wszstkie X tiery : T110E3, E4 i E5, no i ten T57 Heavy. Serio, jest tego trochę. Mi to odpowiada, bo bez wysiłku mogłem się dowiedzieć, że w ogóle ktoś chciał takie pancerne monstra stworzyć. Pozdrawiam.

Gdzie tam ekspert...

Matematyka, fizyka, chemia, informatyka, kulturystyka.
Zgłoś
Szczam_na_Zakrystii 2013-06-16, 0:34
Robot napisał/a:

To tak na szybko, wozy, którymi można grać w WoT, a nie zostały nigdy zbudowane :
Obiekt 263 - jedynie drewniana pełnowymiarowa makieta, SU-122-44 - projekt, T-127 - wstępny projekt, T-50-2 - projekt, KV-3 - projekt, KV-4 - projekt, KV-5 - projekt, ST-I - projekt, Obiekt 212 - projekt, Obiekt 261 - projekt - to radzieckie. Zmęczyłem się, mógłbym wymieniać dalej, np. niemieckie wozy takie jak E100, E75, JgPanther II, JgPz E100, Gw Type E, Gw Panther, Gw Tiger, cała rodzina wozów zaczynająca się od " VK " i masa innych pojazdów doczekała się co najwyżej jednego/paru prototypów. Francuskie czołgi również w większość pochodzą tylko z desek kreślarskich, mam tu na myśli przede wszystkim niszczyciele, parę ciężkich, zwłaszcza ostatnie poziomy. Do tego linia brytyjskich niszczarek, te wszystkie AT-2, 8, 7, 15, to jedynie projekty, które przyczyniły się do zbudowania Tortoise'a, te trzy angielskie dziesiątki, których nazwy zaczynają się do " FV ", to też projekty i 1 prototyp. Chińskie wozy, to jedynie modernizacje lub plany modernizacji sowieckich czołgów robionych tam na licencji. U Hamburgerów też by się parę perełek znalazło, np. T28 i T28 Prot. od " prototype ", te wszstkie X tiery : T110E3, E4 i E5, no i ten T57 Heavy. Serio, jest tego trochę. Mi to odpowiada, bo bez wysiłku mogłem się dowiedzieć, że w ogóle ktoś chciał takie pancerne monstra stworzyć. Pozdrawiam.

Gdzie tam ekspert...

Podziwiam zasób wiedzy.
Interesuję się wojskami pancernymi ale widać że marnie mi to wychodzi.
Co do niemieckich to jeszcze Maus który w zasadzie nigdy nie powstał a ten który stoi w muzeum to składak z dwóch prototypów. Wiadomo że gra by nie miała racji bytu gdyby opierała się tylko na Shermanie, Panterze, Tygrysie i T34/T34-85.
Dzięki za informację o tych pojazdach które nigdy nie istniały.
Pozdrawiam.

Nie daję piw fantastico.
Zgłoś
herbalix 2013-06-16, 14:32
czytając wasze komentarze o chorążym, Andrzeju, klepaniu odnoszę wrażenie, że ominął mnie jakiś hicior w stylu 'ale urwał/kadetem tera'. linknie ktoś?
Zgłoś
Szczam_na_Zakrystii 2013-06-16, 18:00 1
herbalix napisał/a:

czytając wasze komentarze o chorążym, Andrzeju, klepaniu odnoszę wrażenie, że ominął mnie jakiś hicior w stylu 'ale urwał/kadetem tera'. linknie ktoś?

Proszę, ale nie wierzę że tego nie znasz.

Nie daję piw fantastico.
Zgłoś
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów