Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów.
Niestety sytaucja związana z brakiem reklam nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany Link do Zrzutki
jak można użyć broni palnej bez strzelania? waląc magazynkiem w łeb?
A można, tak jak na filmie do postraszenia
Moze ten kupic sobie w sklepie/allegro/olx np rewolwer czarnoporchowy, kilka dodatkowych bebnow i nikt, ale to nikt nie moze mu tego zabronic wiec przestancie jojczyc ze w Polsce jest jakikolwiek prblem z posiadaniem broni
W Polsce kazdy moze posiadac bron - nie jest to bardziej skomplikowane od zdobycia prawa jazdy
Moze ten kupic sobie w sklepie/allegro/olx np rewolwer czarnoporchowy, kilka dodatkowych bebnow i nikt, ale to nikt nie moze mu tego zabronic wiec przestancie jojczyc ze w Polsce jest jakikolwiek prblem z posiadaniem broni
Jesteś moim bohaterem czarnoprochowy rewolwerowcu !!
Powiem Ci (jako przeciwnik wprowadzenia broni), że przepracowałem w Polsce jako urzędnik w sumie jakieś 4 lata. Do urzędów naprawdę przychodzą ludzie z bardzo dużą ilością nienawiści (nawet jak chcesz im pomóc) oraz tacy którzy "nie zależy mi, niech cały świat płonie". Zalegalizujesz broń to będzie tego pełno, pełno strzelanin w urzędach, szkołach, szpitalach etc. Nawet w kolejce na poczcie wyjmie Ci broń jakiś straceniec. Dlatego nigdy w Polsce nie wprowadzą broni. Dodatkowo zastanów się kto będzie płacił za osobę, która przeżyje taki atak, ale będzie np. przykuta do łóżka do końca życia? Ten typ co strzelał - przeważnie to bankruty? Rodzina - w każdej znajdzie się ktoś pierdolnięty.
Zastanów się co ty w ogóle pierdolisz. Jesteś tępy jak każdy lewak. Broń czarno prochową możesz kupić na allegro za grosze i gdzie masz te strzelaniny? Jak masz mózg to z odrobiną chęci wejdziesz w posiadanie broni automatycznej lub myśliwskiej a jakoś nikt kurwa nie schodzi po ulicy i nie strzela do niewinnych ludzi. Wyobraź sobie, że ten agresywny zły i niedobry pełen nienawiści człowiek który chcę cie skrzywdzić wyciąga nagle w urzędzie maczetę, nóż, młotek, siekierę, kurwa kamień albo śrubokręt. Czym się przed nim obronisz? Powiesz mu, że to nielegalne i tak nie wolno czy tylko się zesrasz w gacie i będziesz patrzył jak cie dźga aż zdechniesz? Gościu zabije ciebie i kilkanaście innych osób, bo nikt go kurwa słowami nie zatrzyma. A teraz wyobraź sobie, że w tym urzędzie co piąta osoba ma broń zdobytą legalnie i będąc po kursach strzeleckich bez których nie dostaniesz pozwolenia na broń. Jak myślisz, ile napastnik będzie wstanie zdziałać przeciwko uzbrojonym obywatelom? Przypomnij sobie Bataclan gdzie 6 brudasów zabiło prawie setkę osób i przejrzyjcie lewaki na oczy, bo jak do czegoś dojdzie to kredkami będziecie pisać po chodniku
Nie ma i nie będzie jednoznacznej odpowiedzi na to pytanie... Przykład: mogłeś dostać pozwolenie na broń bo spełniałeś wszystkie warunki a 3 lata później coś ci sie pojebało z psychą z dnia na dzień i wyjebałeś jak kaczki kilkanaście niewinnych osób..
Odbierzmy policji też broń , bo taki policjant też może przecież zwariować?
Powiem Ci (jako przeciwnik wprowadzenia broni), że przepracowałem w Polsce jako urzędnik w sumie jakieś 4 lata. Do urzędów naprawdę przychodzą ludzie z bardzo dużą ilością nienawiści (nawet jak chcesz im pomóc) oraz tacy którzy "nie zależy mi, niech cały świat płonie". Zalegalizujesz broń to będzie tego pełno, pełno strzelanin w urzędach, szkołach, szpitalach etc. Nawet w kolejce na poczcie wyjmie Ci broń jakiś straceniec. Dlatego nigdy w Polsce nie wprowadzą broni. Dodatkowo zastanów się kto będzie płacił za osobę, która przeżyje taki atak, ale będzie np. przykuta do łóżka do końca życia? Ten typ co strzelał - przeważnie to bankruty? Rodzina - w każdej znajdzie się ktoś pierdolnięty.
Ech z niewiedzą dobrze Ci się pewnie śpi, ale Cię oświecę, że mamy w Polsce powszechny dostęp do broni czarnoprochowej i jakoś się nie słyszy o takich wydarzeniach cały czas, a uwierz mi mamy pełno broni tego typu już w domach.
Dla zwolenników posiadania broni.
Dlatego jest wymóg przechowywania broni w sejfach klasy S1.
Odbierzmy policji też broń , bo taki policjant też może przecież zwariować?
Bzdurny przykład. Bywają okoliczności, że policjant wychodzi do służby bez broni. Poza tym policjant ma codziennie odprawy gdzie jest oceniany jego "stan" w tym stan trzeźwości. A cywil jest poza kontrolą.
Zwykłym pistoletem posłuży się każdy głupek, a broń czarno-prochowa wymaga jakiś umiejętności i wiedzy. (proch lubi zawilgotnieć)
Broń jako obrona osobista to fikcja. Jak mam się bronić skoro mam broń schowaną w sejfie "klasy S" ??
...Atak "paniki" u jednego z interweniujących policjantów. Jeden z ciekawszych filmików.
Bzdurny przykład. Bywają okoliczności, że policjant wychodzi do służby bez broni. Poza tym policjant ma codziennie odprawy gdzie jest oceniany jego "stan" w tym stan trzeźwości. A cywil jest poza kontrolą.
Zwykłym pistoletem posłuży się każdy głupek, a broń czarno-prochowa wymaga jakiś umiejętności i wiedzy. (proch lubi zawilgotnieć)
Broń jako obrona osobista to fikcja. Jak mam się bronić skoro mam broń schowaną w sejfie "klasy S" ??
...Atak "paniki" u jednego z interweniujących policjantów. Jeden z ciekawszych filmików.
Myślę, że przykładowo każdy policjant gdyby miał myśli samobójcze i był zdeterminowany, to popełniłby samobójstwo na służbie/ po służbie. Jak ktoś ma taki zamiar, to zrobi to i nie musi się z tym obnosić. Nie wmówisz mi raczej, że policjanci mają codziennie badania psychologiczne i psychiatryczne.... Najwyżej pobieżny kontakt z kolegami z pracy.
Proch lubi zawilgotnieć, ale prawidłowo załadowany pistolet potrafi w warunkach ciągłego noszenia przez rok odpalić wszystkie 6 komór w rewolwerze ala remington 1858 (widziałem taki test).
Fikcja? Broń można nosić załadowaną przy sobie, więc nie rozumiem jaki jest problem z jej użyciem w samoobronie na ulicy. W domu, jak się ktoś boi, to wystarczy sejf z elektronicznym zamkiem i w ~~2 sekundy można dobyć broń, gdy słychać, że ktoś się włamuje.
Zastanawiam się jaki wniosek mam wysnuć z tego filmu w nawiązaniu ogólnie do broni, nie wiem jakie jest twoje przesłanie tutaj.
Jak ktoś chce zabić, to i łyżeczką do herbaty zabije.
jakoś nie widziałem żadnego filmu gdy ktoś robi napad przy uzyciu łyżeczki
Przeciwnicy posiadania broni przez kogo? Taki jełop jak ty miałby posiadać broń? Zwolennikom posiadania broni przez wszystkich obywateli powinno się przekonywać jednym argumentem. Takim zwolennikom wsadza się pistolet w dupę i pociąga za spust. Później niech dyskutują na temat legalizacji posiadania broni tępe prawicowe psy.
a Ty znowu prubujesz być śmieszny ?? Fajny ??
Panie 6 tematów xD
Legalna broń tak naprawdę sieje śmierć. I nie obronisz się , lepiej nosić granat w odbycie i trzymać zawleczkę w palcach.
Legalna broń tak naprawdę sieje śmierć. I nie obronisz się , lepiej nosić granat w odbycie i trzymać zawleczkę w palcach.
Nigdzie w artykule nie jest napisane (a przynajmniej nie znalazłem, bo tekst jest rozjechany cały przez zdjęcia itd.) skąd miał broń i czy była legalna.
Edit, przepraszam doczytałem. Ukradł z sejfu broń bratu, czyli nie miał prawa do posiadania broni, więc jak najbardziej argument z dupy.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów