No dobra sam chciałeś.
Pierwsze zdanie jest bez sensu przeczytaj je sobie jeszcze raz. Nie da się zsyntetyzować dwóch atomów wodoru (przynajmniej nie z niczego).
W drugim zdaniu (długaśne) chodzi Ci pewnie o syntezę jądra helu z dwóch jąder wodoru. Atom to nie to samo co jądro, można ewentualnie mówić o zjonizowanych atomach. Z dwóch atomów wodoru można co najwyżej stworzyć cząsteczkę wodoru czyli H2. Dalej nie wiem czy rozumiesz użyte słowo izotop i jaki to ma wpływ na syntezę helu. Bo np. Tryt tworzy hel ale nie poprzez syntezę tylko przez rozpad (okres połowicznego rozpadu z tego co pamiętam ~12lat), dzięki temu używany jest jako wskaźnik izotopowy tak jak węgiel C14. Znaczy jest jedna reakcja deuteru z trytem, ale powodzenia w uzyskaniu jakiejś konkretnej ilości trytu...
Następny akapit to jakaś zagadka logiczna dla mnie, raz piszesz, że energia z masy jest nieograniczona. Z drugiej, że jednak jest i wynosi ileś tam Mt. Zdecyduj się. Dodatkowo życzę szczęścia w uzyskiwaniu tej energii stosując wzór E=mc2. Dla mnie wypisując takie rzeczy w ogóle nie rozumiesz o co w nim chodzi...
A co do autora postu to jak chce takie rzeczy wypisywać to jednak bym prosił o linki do jakiś konkretnych artykułów a nie takie pisanie na zasadzie opowiadania po pijaku nieciekawych ciekawostek.
Co do warnów to z tego co wiem można wejść na mój profil i sprawdzić za co je dostałem. Ogólnie 3 warny dostałem za komentarz pod filmikiem z człowiekiem-świnią, który dawno temu powinien zostać zdekapitowany, a nie za wypisywanie nic nie wnoszących głupot, tak jak niektórzy tutaj.