Heh, śmieszny argument, taki niezbyt mądry Czemu w takim razie dopuścił w ogóle do życia Adolfa i Józefa? Czemu dopuszcza do życia te setki tysięcy pedofilów, gwałcicieli i seryjnych morderców, którzy TERAZ aktualnie hasają sobie wesoło po świecie?
I dlaczego rodza się politycy?
Setki godzin treningu nie są potrzebne "cywilnemu" kierowcy który i tak mało kiedy ma okazję widzieć taką drogę jak na filmiku, większość jak ma gdzieś jechać w taką pogodę to rezygnuje jeżeli nie musi nigdzie pilnie jechać to odkłada na później a nawet jeżeli pojadą to jadą połowę tej prędkości co na filmiku i żaden poślizg im nie grozi
Dokładnie. Jak nie muszę to nie jadę.
I sam wiem, że nie trzeba mieć jakiś kursów, by wyjść z poślizgu. Miałem kilka sytuacji, gdyby nie moje podświadome działanie, byłoby kiepsko. Nikt kontrowania mnie nie uczył, a kilkakrotnie uratowało mnie to przed wypadkiem. Może to zależy od człowieka...
Dokładnie. Jak nie muszę to nie jadę.
I sam wiem, że nie trzeba mieć jakiś kursów, by wyjść z poślizgu. Miałem kilka sytuacji, gdyby nie moje podświadome działanie, byłoby kiepsko. Nikt kontrowania mnie nie uczył, a kilkakrotnie uratowało mnie to przed wypadkiem. Może to zależy od człowieka...
Kiedy przeanalizuje się większość takich filmików z wypadków po poślizgu to dochodzi się do wniosku, że to nie niedostateczny poziom skilla zabija tylko zabija absolutny BRAK skilla - przeważnie prędkość przekraczająca dwu czy nawet trzykrotnie tą bezpieczną do jazdy, hebel w podłogę w momencie poślizgu (licząc na to, że przecież skoro hamulec służy do hamowania to jak się wciśnie go do oporu w poślizgu to się zahamuje, prosta logika , szarpanie kierownicą w przypadkowym kierunku albo wprost przeciwnie - puszczenie jej i zasłonięcie oczu dłońmi w pozycji "niech się dzieje wola nieba - z nią się zawsze zgadzać trzeba!". Dlatego właśnie osoby z niewielką wiedzą o poślizgach wychodzą z nich zwycięsko a przegrywają dwa typy: kozaki (myślące, że mają super skilla bo raz piłowali Golfa na ręcznym na parkingu) i kompletne życiowe niedojdy (głównie kobiety i starsi ludzie)
...hebel w podłogę w momencie poślizgu (licząc na to, że przecież skoro hamulec służy do hamowania to jak się wciśnie go do oporu w poślizgu to się zahamuje, prosta logika...)
Kiedyś widziałem akcję, jak gościu na łuku go zaczęło fajtać, idiota hebel w podłogę i po nim, rów zaliczony. Jak już zatrzymał się w tym rowie, to jeszcze kilka sekund stop się palił... Na moje pytanie, czemu hamował w poślizgu... "Panie, bo noga to sama do hamulca idzie".
tak tak bo przecież poślizg na drodze trwa tyle zo drift w need for speedzie i masz czas na te wszystkie rzeczy które wymieniłeś. Idź opowiadaj takie bajki swoim dzieciom albo przestań wierzyć we wszystko co opowiadają Ci "znajomi" bo wychodzisz na idiote
tak tak bo przecież poślizg na drodze trwa tyle zo drift w need for speedzie i masz czas na te wszystkie rzeczy które wymieniłeś. Idź opowiadaj takie bajki swoim dzieciom albo przestań wierzyć we wszystko co opowiadają Ci "znajomi" bo wychodzisz na idiote
Gdybyś nie był niemądrym gówniakiem i nie grał tylko w jakieś gierki dla małych pedałków, to wiedziałbyś, że poślizg w warunkach zimowych po śniegu potrafi trwać naprawdę długo. Ale pewnie nawet nie wiesz, że w Polsce bywały prawdziwe zimy.