i wszystko jasne
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 5:54
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 22:22
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów.
Niestety sytaucja związana z brakiem reklam nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany Link do Zrzutki
Cytat:
to jak by o każdym niemcu powiedzieć, że miał dziadka w Wermachcie... chociaż nie, to nie jest najlepsze porównanie
Podział jest prosty, Zachodnia Ukraina -pojeby z UPA, Środkowa Ukraina-normalni Ukraincy, Wschodnia Ukraina-ruskie.
nowynick napisał/a:
i wszystko jasne
Chyba nie do końca...
Siedzę i czytam artykuł Krzysztofa Feusette, który rozpoczął jakiś czas temu gównoburzę i polemikę (też czytam z dziennikarzami GW (K.F. był wtedy felietonistą RP) a potem jego odpowiedź na łamach RP. Zmusiłem się nawet do oryginalnego tekstu Gerit von Leitner na łamach zeit.de - książki nie zamierzam...
Przejrzałem artykuł "Żona Doktora Śmierć" na stronach GW, na który również powołuje się F.
A po co?
Aby nie pierdolić powtarzających się fraz i sformułowań na tematy na które nie mam pojęcia w stopniu, jaki prezentujecie I tak jak na łamach GW jak i RP - mam to samu tutaj: jedni piszą ile mogą, z dystansem na jaki pozwala im ich światopogląd a drudzy piszą co chcą w wymiarze i z intensywnością huraganu Irma Wszystkim, widzę, dolega niestrawność tematu, u jednych objawiając się zatwardzeniem a u innych rozwolnieniem.
Jednym i drugim polecam: nie dajcie się manipulować. Nie tylko "wasze" jest słuszne. Bo dobre dziennikarstwo to tylko frazes. Niech Was nie zwiodą "słuszne" intencje Waszych źródełek informacji.
A zresztą... chrzanić to. Napierdalajcie ile się da - dopóki Angel nie zamknie tematu. Może kiedyś umieszczą Wasze kwestie w wikicytatach
poligon6 napisał/a:
Podział jest prosty, Zachodnia Ukraina -pojeby z UPA, Środkowa Ukraina-normalni Ukraincy, Wschodnia Ukraina-ruskie.
UPA - do 35 tys. pojebów
Ukraina zachodnia - obwody lwowski, iwanofrankiwski, tarnopolski, obwód zakarpacki i czerniowiecki, jakieś 10 mln luda...
Cytat:
Ukraina zachodnia - obwody lwowski, iwanofrankiwski, tarnopolski, obwód zakarpacki i czerniowiecki, jakieś 10 mln luda...
Wystepuje głownie na zachodzie, reszta jest wolna od tego syfu albo wystepuja jak u nas wafelkowi faszyści.
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów