Autobus utknął... Wszystkie dzieci wysiadły na czas, ale niestety ktoś pomyślał tylko o tym, żeby wezwać służby ratunkowe 10 sekund przed faktycznym wypadkiem. Ten pociąg mógł zostać zatrzymany na czas, gdyby zrobili to wcześniej.
Autobus miał problemy techniczne podczas przechodzenia przez tory. 4 minuty później pociąg uderzył. W autobusie znajdowało się 20 osób, które odjechały na czas. Z numerem alarmowym skontaktowano się zbyt późno, z tego powodu firma kolejowa nie była w stanie zamknąć torów na czas.
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 19:10
📌
Wojna domowa w Syrii 2024
- ostatnia aktualizacja:
2024-12-16, 1:00
📌
Konflikt izraelsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
2024-12-14, 22:12
Belgia
Cytat:
Witaj użytkowniku sadistic.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
W chwili obecnej serwis nie jest w stanie utrzymywać się wyłącznie z reklam. Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
W chwili obecnej serwis nie jest w stanie utrzymywać się wyłącznie z reklam. Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
No dobra, ale 20 osob nie bylo wtanie po prostu tego autobusu zepchnac z torow? Na luznym biegu mysmy w 5 popchneli kiedys. Jakas panienke postawic na czatach czy pociag juz jedzie i sprobowac cos zrobic zeby zapobiec potencjalnej tragedi. W pociagu tez sa pasazerowie przeciez. Ci ludzie dzisiejsi to sa barany bez inicjatywy zadnej.
Hipotetycznie można by było go popchnąć czymś co ma koła i dość mocy, ale nie było mnie na miejscu i nie chcę się wymądrzać. Zawsze to mniej szkód i sprzątania.
KremufkowyPotwor napisał/a:
W Polsce (zapewnie w większości krajów UE) na każdym przejedzie albo na semaforze albo na szlabanie (mechaniźmie) jest podany numer telefonu oraz numer przejazdu kolejowego.
Wystarczy zadzwonić (również pod numer 112) i podać kod przejazdu.
Czasem mija dobre kilka minut zanim pociąg nadjedzie, dyżurny jest w stanie zareagować odpownino szybko
O tych numerach dowiedziałem się niedawno, zupełnie przypadkiem z jakiegoś artykułu i jestem pewien, że jakieś 95% kierowców nie ma o nich pojęcia.
I pewnie w innych krajach UE jest tak samo. Bo kto o tym mówi?
Skoro 20 osób odjechało na czas to po co drążyć temat
Co do opisu:
What are you pierdoling about?
Broń nie niosła wtedy zbyt daleko.
What are you pierdoling about?
A nowoczesne zestawy można zatrzymać zdalnie.
Wszystko można zatrzymać zdalnie, jeżeli ma włączony radiotelefon i jest w zasięgu
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów