Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów.
Niestety sytaucja związana z brakiem reklam nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany Link do Zrzutki
taaaaaa kazdy normalny człowiek by dostał wpierdol, ale nie oszukujmy się ze Capo to tylko akrobatyka... i masz racje to nie jest Capoeira na tym filmiku...
Pierwsze primo to nie jest capoeira... wielcy znawcy tylko koleżka zrobił jedno z kopnięć dokładnie: mela lua de compasso . Więc autor tematu powinien poczytać później pisać. Co do ludzi twierdzących, że owa brazylijska sztuka to kicz i taniec niech się spotka z niejednym Polakiem ćwiczącym lub Brazylem to wtedy inna jest gadka ).
To jakieś MMA w kiepskim wydaniu, a KO było wykonane ruchem pochodzącym z capoeiry. Więc wszystko gra, a Ty się portugalskim nie popisuj, bo i tak zrobiłeś literówkę.
Ja dalej uważam że to tylko i wyłącznie taniec. Trenowałem capo, równolegle z innymi sztukami walk (krótko bo krótko, zrezygnowałem po 2 latach). Ów brazylijski taniec charakteryzuje się kretyńską gardą i marnowaniem energii na wszelkie możliwe sposoby. Ale to fajna zabawa. Jak ktoś nie ma co robić z wolnym czasem i chce trochę podciągnąć się kondycyjnie i siłowo, to polecam.
Gówno prawda. Właśnie po to są sztuki walki, żeby w danym momencie nie stać jak ciota i wygrać walkę. A co do tego co pisał Chupacabra to ma rację, bo cappoeira w starciu z innymi sztukami walki po prostu by się nie sprawdziła. Tak naprawdę jedyne co jest świetne w cappoeirze to jest nie spuszczanie wroga z oczu, bo nie ważne w jakiej jesteś pozycji cały czas twój wzrok jest na przeciwniku.
quote]^
Moze na ringu, ale tu rozmowa sie rozchodzi o sztuki walki, ktore przydaja sie na ulicy. Jak wiadomo na ulicy nie ma selekcji wagowej, wiekowej itd. Mysle, ze nawet jesli bym byl mistrzem miasta w muay thai albo w czyms innym i trafilbym na ulicy na 120kg byka po silowni co czasem trenuje boks dla zabawy to nie mialbym za duzych szans. Bo moje czyste ciosy by go tylko "glaskaly" a on swoim nieczystym sierpem by mni rzucil 3m dalej na ziemie. O to mi chodzi.
Ćwiczysz to co lubisz, a bronisz się na ulicy tak jak musisz oraz umiesz. Samoobrona to nie tylko napierdalanie się, które stanowi ostateczność, a przede wszystkim przewidywanie zagrożeń. Jak chodzi o to jakie systemy walki na tzw. "ulicy" chcecie juz stosować to np. krav maga i jakieś inne systemy walki bazujące m.in. na ćwiczeniu technik pod wpływem stresu i eskalacja agresji itp. ale też nie na drugi dzień po ich poznaniu
A wy eksperci krytykujący nie mający nawet miesiąca do czynienia z tym poprostu przestańcie bo wasze komentarze wzbudzają we mnie facepalma
Na Ulicy zazwyczaj gdy pobijesz jednego zza rogu idzie 2-3. Takie sa prawa ulicy.
A no i Warto znać nie ejdną sztukę walki. ja np mam mix:
Capo + Brazylijskie Jiu-Jitsu (do walki w parterze <troszke potrafie ;]> oraz niektóre techniki Krav Magi (Jaco mnie uczył )
Jeszcze raz powtarzam. Capo jest skuteczne jeżeli potraficie zapanowac nad sobą oraz gdy potrenujecie trochę.
Jednak wy znawcy, trenerzy, komentatorzy, bojownicy zachwycacie mnie swoją wiedzą i nieomylnością w wydawaniu sądów.
Naprawdę podziwiam was!
ROTFL
Mysle, ze nawet jesli bym byl mistrzem miasta w muay thai albo w czyms innym i trafilbym na ulicy na 120kg byka po silowni co czasem trenuje boks dla zabawy to nie mialbym za duzych szans
sadistic.pl/czas-napierdalania-vt5208.htm?highlight=czas+napierdalania
Zapisz się.
To bezcelowe co powiem bo zaginie w fali komentarzy, ale dziś mam dobry dzień.
Słuchaj jakiego koksa byś nie spotkał, jaki by nie był duży - na twarz nie ma ćwiczeń.
Co do twojej teorii siła> technika polecam Ci obejrzeć pare filmów z Brucem ew IP Man
Dobrze gadasz. Tez napisałem w swoim poście żeby przestali bo źle mówią. Nie próbowali to nie wiedzą. A jeżeli ktoś zle zrozumiał mojego posta to sry że tak trochę chaotycznie bo odrazu jak wstałem to siadlem na kompa i zaspany bylem ;]
Nie wiem po co mnie pouczacie jesli tylko daje moja opinie na dany temat a w zadnym momencie nikomu nic nie wmawiam. Jaco, zupelenie sie zgadzam z tym co napisales wiec nie wiem po kiego chuja robisz tam facepalma. Przeczytaj moze jeszcze raz a zrozumiesz.
Pozdro, bo chociaz nie zrozumieliscie za dobrze moich wypowiedzi to nie nabluzgaliscie mi jak czesto bywa.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów