Mają skilla
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 21:17
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
2024-11-25, 23:00
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
🇬🇧 English version
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Support this website with a small donation
🇵🇱 Polska wersja
Hello guest,We hope you enjoy our movies. Please consider a small donation to help us to cover the costs of our servers because currently we don't have enough ads to do it.
Currently we accept donations with Polish Zloty (PLN, zł). 1 PLN = 0.23 EUR (this may vary)
Available payment methods: Credit card, debit card, Google Pay
Thank you for your support!
Donate already done / not interested
Imper3838 napisał/a:
Po co te bóle dupy o przydatność bojową takiego tricku? To jest najprawdopodobniej oddział reprezentacyjny i takie tricki mają ładnie i efektownie wyglądać.
Zresztą musztry od zawsze uczyli i dalej uczyć będą, bo uczy się w ten sposób dyscypliny, a nie to co się dzieje w gwardii narodowej w usa gdzie tylko chlanie piwska w głowie i strzelanie.
Oj powiem Ci, że widziałem raz musztrę w USandA i czegoś takiego na oczy w życiu nie wiedziałem. Wszystko po prostu perfekcyjne. Było to akurat na cześć weteranów wojny w Wietnamie.
@Ciapaty88 No jest różnica pomiędzy oddziałami reprezentatywnymi US Army, U.S.M.C. czy NG, a tym co umieją 'bojowe' jednostki NG i to do nich tutaj nawiązałem.
~Cardioceras Wiek: 21
pattros Wiek: 18
No ja pierdolę, sami kurwa weterani
Ten materiał jest dla zaspokojenia dziecięcych marzeń trepostwa o byciu dyrektorem cyrku.
Każdy się cieszy jak nauczy swoje zwierzę sztuczek i chce się tym pochwalić
W polskiej armii, musztra jest (a przynajmniej była) potrzebna tylko do ładnych defilad i jako element nie pozwalający się nudzić szwejostwu.
Z braku funduszy na amunicję jakoś trzeba im wypełnić czas, żeby się nie nudzili bo jak wiadomo znudzone wojsko to pijane wojsko.
Kod:
Nigdy w wojsku nie byłeś to stul pysk. Jest wiele rzeczy niby nieprzydatnych, ale dzięki nim na polu walki siejesz strach i jesteś bezpieczny.
pattros Wiek: 18
Kod:
Widać jak mało wiesz. Takie ćwiczenie robią przewagę regularnemu wojsku z partyzantami i pozwalają nawiązać walkę z innymi armiami, ponieważ uczą - DYSCYPLINY.
No ja pierdolę, sami kurwa weterani
Ten materiał jest dla zaspokojenia dziecięcych marzeń trepostwa o byciu dyrektorem cyrku.
Każdy się cieszy jak nauczy swoje zwierzę sztuczek i chce się tym pochwalić
W polskiej armii, musztra jest (a przynajmniej była) potrzebna tylko do ładnych defilad i jako element nie pozwalający się nudzić szwejostwu.
Z braku funduszy na amunicję jakoś trzeba im wypełnić czas, żeby się nie nudzili bo jak wiadomo znudzone wojsko to pijane wojsko.
Jak im dowódcy każą robić to co na filmiku to niestety muszą. No bo przełożonego trzeba słuchać, a jak nie to sąd wojskowy się kłania.
Dobrze, że nie u nas bo bym myślała na co chuje wydajo moje pieniadze %-)
Cardioceras napisał/a:
Tobie to się tak wydaje, ale to było m.in. po to żeby rozumieć się bez słów, na pamięć. Głupie ćwiczenie, ale w razie konfliktu wiele daje.
Nigdy w wojsku nie byłeś to stul pysk. Jest wiele rzeczy niby nieprzydatnych, ale dzięki nim na polu walki siejesz strach i jesteś bezpieczny.
Co Ty za przeproszeniem pierdolisz? Postaw obok siebie żołnierza KRWP i żołnierza PSK (sprawdź sobie najpierw w googlach co oznaczają te skróty bo mam świadomość, że Twoja wiedza o wojskowości zaczyna się i kończy na Czterech pancernych)... czy na prawdę mam dalej ciągnąć ten wywód?
Też mi cuda, to da się w tydzień wyćwiczyć.
Z kumplami i flaszką nie takie cyrki się robiło xD
Z kumplami i flaszką nie takie cyrki się robiło xD
@Black Pitt
Brak funduszy na amunicję powiadasz?
Jak zapytałem się chorążego czy dlatego tak rzadko jeździmy na strzelnicę bo nie ma kasy na amunicję to powiedział mi, że w magazynach jest tego "od zajebania" tylko nikomu się nie chce pierdolić w całą tą otoczkę proceduralną. Co jakiś czas WP za pół darmo sprzedaje amunicję na skrzynki.
@jajucho
Od ~roku nie ma PSK tylko JWK.
Brak funduszy na amunicję powiadasz?
Jak zapytałem się chorążego czy dlatego tak rzadko jeździmy na strzelnicę bo nie ma kasy na amunicję to powiedział mi, że w magazynach jest tego "od zajebania" tylko nikomu się nie chce pierdolić w całą tą otoczkę proceduralną. Co jakiś czas WP za pół darmo sprzedaje amunicję na skrzynki.
@jajucho
Od ~roku nie ma PSK tylko JWK.
wszędzie to czarne gó*no się dopcha
ja pierdole, tak was czytam czasami i rece opadaja, kurwa sami "znafcy"
Mialem okazje pracowac z kolesiem, ktory sluzyl w takiej jednostce, sluzba przy palacu krola, pierdolenie, wartownia, krecenie karabinem.
Poza tym goscie sa zajebiscie wyszkoleni w boju, wszak maja bronic krola.
Zreszta zobaczcie jak sa wyszkoleni brytyjscy Royal Guard, mala podpowiedz, oni nie tylko stoja w tych swoich wielkich czapkach.
BTW jesli ktos nie byl w armii to powinien stulic pysk.
Mialem okazje pracowac z kolesiem, ktory sluzyl w takiej jednostce, sluzba przy palacu krola, pierdolenie, wartownia, krecenie karabinem.
Poza tym goscie sa zajebiscie wyszkoleni w boju, wszak maja bronic krola.
Zreszta zobaczcie jak sa wyszkoleni brytyjscy Royal Guard, mala podpowiedz, oni nie tylko stoja w tych swoich wielkich czapkach.
BTW jesli ktos nie byl w armii to powinien stulic pysk.
nie no fajne fajne ale wroga chyba nie pogonią taką sztuczką... cyrk z wojska zrobić, boże nie
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów