Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów.
Niestety sytaucja związana z brakiem reklam nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany Link do Zrzutki
uber ma tylko jeden minus - odkąd kierowcy muszą mieć działalność gospodarczą to jest dużo mniej dostępnych samochodów i często są zwiększone stawki
Ciekawe dlaczego zwiekszaja ceny, zaraz beda jezdzic drozej niz taksowki, bo dodatkowo musza za kazdy kurs 20-30% odpalic jakiemus zydowi i to mi sie najbardziej nie podoba.
Osobiście by robić to co robię teraz zawodowo musiałem ukończyć studia wyższe i zdać państwowy egzamin i... kilka lat temu Gowin uwolnił m.in. mój zawód.
Do głowy mi nie przyszło by z tego powodu płakać jak pedał czy niszczyć konkurencyjne firmy. Trzeba swoje robić dalej tylko jeszcze lepiej.
I tak jak pisałem kiedyś - taksówkarze to debile - zamiast walczyć z jakimś komunistycznymi zbędnymi licencjami - walczą z uberem hahahaha. No ale co od debili wymagać?
Po drugie: narzekanie, że uberowcym mają taniej bo nie muszą płacić podatków. Dawno nieaktualne - muszą mieć działalności i UWAGA to ZDZIWI złotówy - 100% obrotu opodatkowują, bo idzie to wszystko przez konto. A złotówy - jeżdżę dwa razy do roku i za każdym razem kurwa taksometr nie włączony.
Dodam, że z uberem nigdy nie jechałem bo na dwa razy w roku nie będę się pierdolił z jakąś aplikacją.
Ale za każdym razem byłem prawie pewny, że taksiarz mieszka w jakimś familoku bez bieżącej wody - bo kurwa zapach w aucie był średnio akceptowalny... a samochód już był dawno pełnoletni.
Magik 2501 - Ja bym do ubera nie wsiadł z prostej przyczyny. Brak ubezpieczenia w razie wypadku. W sądzie nie masz później praktycznie żadnych praw dlatego pierdole nie będę żydził żeby zaoszczędzić kurwa 20 groszy na kilometrze a w razie czego płacić w chuj na leczenie. Tyle w temacie.
Coś za coś, taniej albo bezpieczniej. "Chcę mieć wybór" - to ostatnio bardzo modne hasło
1) Ujęcia obywatelskiego można dokonać w przypadku PRZESTĘPSTWA (NIE WYKROCZENIA) - wykładnia dopuszcza także w przypadku uzasadnionego podejrzenia przestępstwa. Czyli na przykład możemy zatrzymać złodzieja bez zastanawiania się czy ukradł za 250zł czy nie. W tym przypadku nie doszło do przestępstwa (najwyżej wykroczenia), na dodatek złotówa miał możliwość ustalenia tożsamości domniemanych sprawców - nr tablic.
Warto o tym wiedzieć, że nie możemy ująć np kogoś kto naśmieci na chodnik.
2) Złotówa popełnił przestępstwo z art 189 KK - "K to pozbawia człowieka wolności" - 3 mce do 5 lat.
3) Małżeństwo powinno złożyć ustne zawiadomienie o przestępstwie i nie dać się odsyłać policjantowi na komisariat. Obiowiązek przyjęcia zawiadomienia ma każdy policjant na służbie. Oczywiście później pewnie będą wezwani na komisariat.
Magik 2501 - Ja bym do ubera nie wsiadł z prostej przyczyny. Brak ubezpieczenia w razie wypadku. W sądzie nie masz później praktycznie żadnych praw dlatego pierdole nie będę żydził żeby zaoszczędzić kurwa 20 groszy na kilometrze a w razie czego płacić w chuj na leczenie. Tyle w temacie.
Bzdury. Leczenie masz zapewnione w ramach powszechnej opieki zdrowotnej, jeśli tylko płacisz składki na NFZ (albo jesteś ubezpieczony jako członek rodziny). W razie wypadku w Uberze nie dostaniesz tak zwanego NW - które zazwyczaj wynosi 50.000 zł. Jeśli np będziesz miał złamane obie nogi to oczywiście leczenie będziesz miał za free a w taksówce dostaniesz 20% (ocena szkody na osobie) *50.000 = 10.000 PLN. No faktycznie majątek.
OC możesz nadal dochodzić na osobie kierowcy jeśli to kierowca Ubera był sprawcą a ty pasażerem. Tyle że roszczenie nie będzie pokryte z jego ubezpieczenia, czyli po prostu może nie mieć z czego zapłacić.
A teraz zastanów się - ile widziałeś w życiu poważnych wypadków z udziałem taksówek? W ogóle w mieście szansa na poważny wypadek jest nikła - ze względu na prędkości i duży ruch.
Argument o ubezpieczeniu jest kompletnie z dupy.
Jeszcze pozostaje kwestia jak w takim wypadku wyciągnąć dane personalne sprawcy przestępstwa, czyli złotówy, w celu założenia sprawy w Sądzie o wypłacenie odszkodowania za niesłuszne ograniczenie wolności osobistej. Policjanta poprosić żeby ich wylegitymował i podał dane? Chyba to nie wypali...
Jeśli brałeś udział w wypadku w ktorym ktokolwiek zostal poszkodowany to sprawa idzie do sądy z urzędu. A w piśmie które dostaniesz będzie wszystko o wszystkich. Nawet jakim autem jeździ, jakie i gdzie ma mieszkanie.
Uber nieuczciwy! Uber KRADNIE!!
KRADNIE, bo jest tańszy! KRADNIE, bo te pieniądze powinny być MOJE!
Nie ma licencji, a można jeździć tylko z licencją!
ZŁO-DZIE-JE! ZŁO-DZIE-JE!
Złotowy krzyczą, że to nieuczciwe, bo bez licencji. No tak, ale ja, jako pasażer, wiem, że oni licencji nie mają. I że kierowca może być dałnem. Ale DOBROWOLNIE się na to godzę.
Cejrowski fajnie opowiadał jak jest w Ameryce Południowej. Jest sobie knajpa, która ma certyfikat sanepidu i obok jest taka bez tego certyfikatu. W pierwszej danie A kosztuje np. 15 dolarów, a w tej drugiej 4,50 dolara. Twój wybór. I to jest wolność!
ok, ale ty płacisz za leczenie lub pogrzeb 100%. ale to nadal twój wybór...
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów