kapadocja napisał/a:
Ale pierdolisz, aż uszy więdną. Nawet nie chce mi się pisać, dlaczego nie masz racji, ale zrobię to, żeby nie było, że przypierdalam się bez sensu.
1. nie relikty, tylko zabytki, ignorancie
2. palenie na stosie to kara świecka.
2a. nie za bycie mądrzejszym, tylko za popełnione przestępstwa
2b. nawet nie próbuj przywoływać Galileo, bo on nie spłonął na stosie
2c to Kościół w tamtym czasie był pieniądzodawcą na naukę
2c1 Kopernik był duchownym, jeśli już chciałbyś się dojebać
2d to w średniowieczu ludzie stworzyli pierwsze uniwersytety
dalej już mi się nie chce... Doucz się, potem odzywaj.
Księdzu daj se spokój! Dlaczego był pieniądzodawcą? Bo kurwa zbierał podatki! Popełnienie przestępstwa to naruszenie prawa, które tworzone było przez ...... kościół i na podstawie jego "nauk"! Uniwersytety tworzyli żeby kształcić alchemików, bo trzeba było więcej złota dla ubogiego kościoła! I ostatni dowód na twoją niewiedzę: Kopernik był kobietą i w tamtych czasach nie mógł być duchownym!
Jebać kościół! Mają tyle kasy, że mogliby każdemu dać nowe lepsze życie, ale nie! Qrwa niech się biedaki modlą o ocalenie katedry, matka boska niech qrwa ocali katedrę, niech bóg ocali katedrę! To się qrwa pytam dlaczego się zapaliła? Gdzie była ta matusia, ten bóg, że nie zapobiegli pożarowi? I wiecie co po namyśle stwierdzam - pilnowali kto się masturbuje żeby go do nieba nie wpuścić! I te qrwa modły na żywo! No qrwa litości!
A teraz z drugiej strony. Skoro w trzy doby można dobrowolnie, od w sumie kilku(nastów) milionerów/miliarderów zebrać prawie miliard € na odbudowę tego gniota to co qrwa stoi na przeszkodzie żeby ci jebani ciułacze ludzkiej głupoty zrzucali się na badania nad lekiem na raka, na użyźnienie gleby w jebanej afryce, na tych qrwa doktorów i inżynierów żeby siedzieli w swoich lepiankach z gówna na miejscu zamiast gwałcić i mordować nie tylko nasze kobiety? Wiem , że doszli do majątku swoim pomysłem i pracowitością z pewną dozą sprytu i cwaniactwa, wiem! Tylko niech mi ktoś w prosty sposób wyjaśni: po co komu na koncie więcej niż 1mld $? Taki ktoś nawet gdyby tylko chciał wyrzucać 1$ non sto przez okno to oprócz tego, że ma wszystko to nie zdąży tego wyrzucić!
Chory i głupi świat! Na własne życzenie!
Lejcie gorącą smołę, śmiało!