Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów.
Niestety sytaucja związana z brakiem reklam nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany Link do Zrzutki
Już wyjaśniam co się stało:
Szczegółowe badanie odzyskanych fragmentów sztangi wykazało, że na krawędziach pęknięcia znajdują się wyraźne ślady zmęczenia materiału. Dalsze badania doprowadziły do odkrycia mikroskopijnych ubytków w strukturze sztangi w rejonie, gdzie odkryto ślady zmęczenia materiału. Eksperci stwierdzili, że te ubytki powstały w wyniku niedokładnej obróbki tytanu w procesie metalurgicznym: przez stopiony tytan przepuszcza się gazowy azot, by wyprzeć zeń powietrze i zapobiec powstawaniu tlenków tytanu. Przy produkcji sztangi użyto zbyt dużej ilości azotu i mikroskopijne pęcherzyki gazu zostały uwięzione w krzepnącej po odlaniu sztandze.
Proszę bardzo.
Gryfów sie nie odlewa ekspercie, a robi się je ze stali a nie tytanu.
Slowo ukraina jest zaczerpniete z jezyka Polskiego ktore oznaczalo tereny u-kraju a ludzi tam mieszkajacych u-kraincami.
Pozatym 25% obywateli ukrainy mowi po rusku i uwaza ten jezyk za ojczysty,Np obecny prezydent ukrainy mowi tylko po rusku ,krym chce byc niepodlegly,rzadzi tam partia regionow i panuje spoleczna niezgoda,do tego My tez mamy z nimi na pienku,za wolyn UPA OUN.Nawet Rumuni sie do nich czepiaja.
To panstwo istenie dopiero od 20 lat .Tylko czekac az sie rozpadnie.
Z tego co wiem w rosji jest sporo politykow ktorzy by chcieli z nami zrobic rozbiory na ukrainie.
Po pierwsze to nie ciemna maso, kaczy łbie. A po drugie dopuszczalne jest nazwanie Ukrainca Ruskiem. To ten sam pojebany naród o wspólnych korzeniach...
Aż się zalogowałem żeby cię uświadomić. Po pierwsze - Ukraincy są Słowianami, tak jak my. Po drugie Ukraincy, niezależnie od tego że Ukraina była jedną z republik radzieckich, NIGDY nie byli Rosjanami (aczkolwiek rzeczywiśćie żyje tam bardzo dużo prawdziwych Rosjan). ZSRR był państwem WIELONARODOWYM. Zanim znowu czymś zaświecisz - PRL nie był republiką radziecką, tylko państwem satelickim.
Co zaś tyczy się narodu ukraińskiego - dawno, dawno temu, przed rozbiorami, Polacy uznawali Ukraińców za wschodnich Polaków. Ich tożsamość narodowa powstaje dopiero pod zaborem Cesarstwa Austrowęgierskiego, którego to polityka utrzymania wielonarodowościowego molocha zawierała się mniej więcej w "naszczujmy na siebie różne grupy, to same będą się trzymać w ryzach". Jeszcze w XIXw. polska konserwatywna szlachta nie uznawała Ukraińców za odrębną narodowość od polskiej, a za po prostu polskich chłopów z dziwnych folklorem.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów