Ciekawe jak pali przy -25
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 22:46
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 22:22
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów.
Niestety sytaucja związana z brakiem reklam nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany Link do Zrzutki
Większość lokomotyw w Polsce i Rosji tak odpala więc niech unia na nie mówi o emisji CO2
Tu akurat przy -27 stopniach ale widok elegancki
Pali jak piec w Oświęcimiu
Problem dymu to nie lejące wrtyskiwacze, tylko dawka startowa, silnik lokomotywy jest mocno doładowany co za tym idzie mocno odprężony, wiec potrzeba duzo paliwka.
@19damian26
to parowóz, więc ten biały dym to musi być woda, a ten ciemniejszy to gazy po spaleniu węgla lub nawet drzewa
to parowóz, więc ten biały dym to musi być woda, a ten ciemniejszy to gazy po spaleniu węgla lub nawet drzewa
@Up piwo za brak czytania ze zrozumieniem... obyś po nim został 'oświecony'
pewnie diesel,albo olej bierze
A nam wpychają do głowy że musimy mieć najekonomiczniejszy samochód i mamy wyjmować ładowarki z gniazdek ... taka lokomotywa spali więcej paliwa przy odpalaniu niż ja przez rok jazdy samochodem
vass napisał/a:
Rosyjski niszczyciel z wizytą w Gdyni, akcja od 1.03
Też mu trochę wtryskiwacze leją
To Sovremenny ( fas.org/man/dod-101/sys/ship/row/rus/956.htm )
Ma turbiny parowe, także dziwne, że tak dymi. Może przy rozgrzewce jakiegoś dieselka sobie odpala...
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów