dr. Bohdan Szucki opowiada czym dla niego jest Ojczyzna.
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 5:32
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 3:27
dr. Bohdan Szucki opowiada czym dla niego jest Ojczyzna.
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Żyjemy w zjebanym świecie z plastiku... chciałbym żyć w okresie międzywojennym, bo tylko wtedy Polska (po zaborach oczywiście) była prawdziwie wolna. W 39 utraciła wolność na zawsze, niestety.
Polska to my wszyscy, kochać Polskę to i kochać rodaków, niestety komuna zniszczyła nasze społeczeństwo pod tym względem i zdemoralizowała...
Kiedy myślę o ojczyźnie to zawsze wspominam najmłodsze lata życia (4-6 lat) kiedy biegałem po wzgórzach nieopodal domu z dzieciakami z sąsiedztwa, kiedy w szopie skakało się ze stropów w stodole na ogromną kupę siana, łapało pasikoniki, łaziło po drzewach, lub pływąło w rzece... zapach siana, zboża, śpiew ptaków, orzeźwienie zimnej wody z rzeki... to wszystko tak piękne, że jak wspominam to aż łza kręci się w oku. Potem człowiek trochę dorósł, przestały cieszyć takie pierdoły. Byłem gdzieniegdzie na świecie i muszę powiedzieć, że Polska to najpiękniejsze miejsce na tej Ziemi, tutaj się urodziłem i tutaj mam zamiar złożyć głowę przed ostatnią wędrówką - na tamten świat.
Polska to my wszyscy, kochać Polskę to i kochać rodaków, niestety komuna zniszczyła nasze społeczeństwo pod tym względem i zdemoralizowała...
Kiedy myślę o ojczyźnie to zawsze wspominam najmłodsze lata życia (4-6 lat) kiedy biegałem po wzgórzach nieopodal domu z dzieciakami z sąsiedztwa, kiedy w szopie skakało się ze stropów w stodole na ogromną kupę siana, łapało pasikoniki, łaziło po drzewach, lub pływąło w rzece... zapach siana, zboża, śpiew ptaków, orzeźwienie zimnej wody z rzeki... to wszystko tak piękne, że jak wspominam to aż łza kręci się w oku. Potem człowiek trochę dorósł, przestały cieszyć takie pierdoły. Byłem gdzieniegdzie na świecie i muszę powiedzieć, że Polska to najpiękniejsze miejsce na tej Ziemi, tutaj się urodziłem i tutaj mam zamiar złożyć głowę przed ostatnią wędrówką - na tamten świat.
POLAK_nie_polaczek napisał/a:
Ja kiedy mówię „Polska”, mam przed oczami pszeniczny kłos wyrosły na tej ziemi, znajome boćki, co przycupnęły na przyjaznej mazurskiej chacie, widzę bursztynowy świerzop tańczący wśród fal burzanów…
odp: "Co to kur..a jest świerzop ?? "
Dziadek pierdoli jakieś słowa-klucze i nagle sie okazuje, że kilkudziesięciu nasto lub kilkudziesięcioletnich sadoli (którzy tak samo lubia baby z kutasami czy rozkawałkowane zwłoki) rozumie jego słowa, ba popiera
Nosz kurwa, jak tu nie kochać sadola?
giboN31 - piwo, Ty wiesz dlaczego
Prawidłowo kminisz, człowieniu!
Nosz kurwa, jak tu nie kochać sadola?
giboN31 - piwo, Ty wiesz dlaczego
Prawidłowo kminisz, człowieniu!
pumba napisał/a:
CoJaTamKurwaWiem, Kto cię tu trzyma, nie podoba się w Polsce to wypierdalaj na zmywak
Wypierdolilem. Juz dawno. Niekoniecznie na zmywak. Nie bede ci tlumaczyl co i jak, bo i tak chuja zrozumiesz, skoro z dupy glowy nie wystawiasz
CoJaTamKurwaWiem napisał/a:
Wypierdolilem. Juz dawno. Niekoniecznie na zmywak. Nie bede ci tlumaczyl co i jak, bo i tak chuja zrozumiesz, skoro z dupy glowy nie wystawiasz
Jak moją Ojczyznę nazywasz "dupą" to rzeczywiście nie mamy powodów żeby ze sobą rozmawiać.
Dr Bogdan Szucki wydał ostatnio książkę "NSZ w moim życiu" o losach jego oraz żołnierzy Narodowych Sił Zbrojnych w czasie niemieckiej i sowieckiej okupacji. Mimo że nie uniknął porównań do czasów dzisiejszych książkę czyta się jednym tchem. Polecam wszystkim którym słowo patriotyzm nie jest obce.
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów