Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
W chwili obecnej serwis nie jest w stanie utrzymywać się wyłącznie z reklam. Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
@: to wolnossący diesel, nie ma możliwości rozbiegania silnika wolnossącego, ponieważ to turbina jest elementem, przez który olej silnikowy dostaje się do dolotu. Ponadto rozbiegany diesel wkręca się na obroty, tutaj zaś silnik radośnie sobie pyrka.
Wynika to z tego, że jest zasilany zwykłą pompą i chodzi na resztkach paliwa, które jeszcze są w pompie 🫡🫡🫡
co ty pierdolisz? nie ma możliwości? mnie 40lat temu uczyli ,że wystarczy aby pompa wtryskowa się zjebała i silnik ci tak rozkręci ,że go rozjebie .
Jakieś konkretniejsza odpowiedź? Bo określenia typu ,,pompa się zjebała" lub ,,silnik rozjebie" są raczej mało merytoryczne, jak na fachowca od pomp wtryskowych, nie sądzisz? XD
@: Rozbieganie się z definicji polega na zasysaniu oleju przez dolot. Gdzie pompa a gdzie dolot?
Jakieś konkretniejsza odpowiedź? Bo określenia typu ,,pompa się zjebała" lub ,,silnik rozjebie" są raczej mało merytoryczne, jak na fachowca od pomp wtryskowych, nie sądzisz? XD
jest w starych pompach coś takiego jak regulator prędkości obrotowej i odśrodkowy regulator wyprzedzenia zapłonu (z takimi ciężarkami co działają odśrodkowo)i wtedy pompa nakręca silnik a silnik pompę. A, Olej w komorze spalania to nowsza historia i nie tylko przez turbo znajomy kupił silnik od handlarza pięknie zapakowany na stojaku ,na palecie tylko handlarz zapomniał powiedzieć ,że ten motor pół roku leżał na boku w jakiejś szopie
Tutaj nie ma żadnego zapłonu. Gdyby to był silnik benzynowy, to właśnie potrzebował by zapłonu, więc w takim stanie już by nie pracował. Nawet stary, ze "starej motoryzacji"
Ten chodzi, bo to stary diesel, nie potrzeba zapłonu, nie ma elektroniki. Ma paliwo, powietrze, więc sobie pracuje 😉
To jest silnik benzynowy 3RZ-FE a samochód to Toyota Dyna, albo diesel 14B😛
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów