Owe zdjęcia pochodzą z byłej fabryki broni. Ukryta była ona wśród innych budynków fabryki pestycydów i nawozów rolniczych. Z tego co mówią ludzie produkowano tam tylko i wyłącznie na potrzeby PGR-ów. Dotarliśmy jednak do byłego kierownika owego kompleksu, który właśnie zajmował się tym działem odpowiedzialnym za "ukrytą" produkcję. Od początku 60 produkowano tam materiały wybuchowe na użytek wojsk saperskich a od 1970 roku około już bomby głębinowe dla marynarki wojennej. Na zdjęciach są opuszczone już magazyny wojskowe, rozdzielnie prądu, schron ( niewiadomego pochodzenia - zalany całkowicie wodą. Będziemy używać ciężkich pomp by się do niego dostać - to ten w którym pływają worki ze śmieciami. Głębokość wody to ponad 3 m )
Owe zdjęcia pochodzą z byłej fabryki broni. Ukryta była ona wśród innych budynków fabryki pestycydów i nawozów rolniczych. Z tego co mówią ludzie produkowano tam tylko i wyłącznie na potrzeby PGR-ów. Dotarliśmy jednak do byłego kierownika owego kompleksu, który właśnie zajmował się tym działem odpowiedzialnym za "ukrytą" produkcję. Od początku 60 produkowano tam materiały wybuchowe na użytek wojsk saperskich a od 1970 roku około już bomby głębinowe dla marynarki wojennej. Na zdjęciach są opuszczone już magazyny wojskowe, rozdzielnie prądu, schron ( niewiadomego pochodzenia - zalany całkowicie wodą. Będziemy używać ciężkich pomp by się do niego dostać - to ten w którym pływają worki ze śmieciami. Głębokość wody to ponad 3 m )
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
rudy? ja tam nie widzę, że by był rudy bardziej blond chyba chociaż chuj to wie
@ będę_go_zjadł
rudy? ja tam nie widzę, że by był rudy bardziej blond chyba chociaż chuj to wie
Blondyn. Takie swiatlo
Blondyn. Takie swiatlo
uff, już myślałem że dałem piwo rudemu
taki sadolowy żart
Witam, wrzucam materiał własny z jednej z wypraw typu Urban Explorers. Działamy na terenie Podlasia.
....
powinieneś to sprecyzować.
Zdjęcia ktore wstawiłeś nie przedstawiają dokładnie tego o czym piszesz.
Foty wstawione są z terenu AGROMY (byłej fabryki produkującej m.in. maszyny rolnicze), jednak na jej terenie wczesniej prowadzono produkcję i próby przy użyciu materiałów wybuchowych. Wstawiłeś fotki schodów, i części lakierni.
Wrzuć miejsca gdzie były przeprowadzane próby trotylowe ( tam gdzie są usypane wały ziemne , albo szukaj wejść do podziemnych magazynów,- gdzie były rzeczywiście magazynowana amunicja- mało osób wie którędy ale da się zejść niżej).
Na terenie tych zakładów rzeczywiście była produkowana broń tzw. uliczna - niemniej nie potrafię opisać jakie modele.
10 lat temu buszowalismy tam ze znajomymi. Od tego czasu prawdopodobnie dużo się tam zmieniło, z tego co czytałem większość rzeczy została rozgrabiona albo wywieziona na złom.
pozdro Czarnomiejskie ziomy:))
Dwie ekipy po 6 osób i popierdalać można cały dzień , no zależne od ilości kulek
powinieneś to sprecyzować.
Zdjęcia ktore wstawiłeś nie przedstawiają dokładnie tego o czym piszesz.
Foty wstawione są z terenu AGROMY (byłej fabryki produkującej m.in. maszyny rolnicze), jednak na jej terenie wczesniej prowadzono produkcję i próby przy użyciu materiałów wybuchowych. Wstawiłeś fotki schodów, i części lakierni.
Wrzuć miejsca gdzie były przeprowadzane próby trotylowe ( tam gdzie są usypane wały ziemne , albo szukaj wejść do podziemnych magazynów,- gdzie były rzeczywiście magazynowana amunicja- mało osób wie którędy ale da się zejść niżej).
Na terenie tych zakładów rzeczywiście była produkowana broń tzw. uliczna - niemniej nie potrafię opisać jakie modele.
10 lat temu buszowalismy tam ze znajomymi. Od tego czasu prawdopodobnie dużo się tam zmieniło, z tego co czytałem większość rzeczy została rozgrabiona albo wywieziona na złom.
pozdro Czarnomiejskie ziomy:))
Tak, ale z tego co się dowiedzieliśmy broń a konkretnie owe miny głębinowe były produkowane w tej samej fabryce co AGROMA. Był na to wydzielony jeden budynek. Wstawiam zdjęcie jednego miejsca o którym nie możemy się nic dowiedzieć i chcemy ściągnąć pompy do osuszenia go i wejścia. Według nas może to być schron lub miejsce do testów materiałów wybuchowych. Jest to mały budynek z zejściem ( tam gdzie są worki na zdjęciach i woda ). Wokoło jest mnóstwo studzienek ( jakby szyby wentylacyjne ), całość jest wzmocniona grubym betonem a obok jest zbiornik retencyjny ( występowały w tego typu miejscach jak testy materiałów wybuchowych w razie konieczności ugaszenia dużego pożaru )
Ps. Gdzie dokładnie to się znajduje, AGROMA i stary AGROMET/BIAFAMAR to rozległe tereny.
Za miasto rodzinne piwko
Ps. Gdzie dokładnie to się znajduje, AGROMA i stary AGROMET/BIAFAMAR to rozległe tereny.
Jak jedziesz z miasta w stronę zalewu to mijasz go i dokładasz prosto tą drogą około kilometra i jesteś na miejscu
Blondyn. Takie swiatlo
nawet jakbyś był rudy to chuj z tym i tak jesteś bardziej inteligenty i masz zapewne więcej kolegów i przygód od zjeba będę_go_zjadł
maps.google.pl/maps?q=Czarna+Bia%C5%82ostocka&hl=pl&ie=UTF8&am...
Tutaj też zamieszczam własną, osobistą galerię zdjęć z tego miejsca:
17-02-2013
facebook.com/media/set/?set=a.540304722667100.122992.277826825581559&type=3
Pozdrawiam
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów