Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (2) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 20:05
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 19:40
Opuszczone budynki [ zdjęcia zrobione przez użytkowników ]
R................g • 2010-10-03, 23:50
Temat na zdjęcia pustostanów i opuszczonych budynków, które zwiedziliście Wy

Dom w lesie miejscowość Emilia koło Zgierza

Willa w miejscowości Rosanów, koło Zgierza

Więcej w komentarzach

p.s. temat jest na WASZE zdjęcia [ewentualnie zrobione przez znajomych], nie wrzucajcie zdjęć z opusczone.pl itp
Zgłoś
KANIBAL22 2012-10-07, 21:30
chujowych złomiarzy tam w tym Raciborzu macie ze tylke kabli i złomu ze ścian wystaje...
Zgłoś
forest1600 2012-10-07, 22:30
no chujowych, wola zebrac niz zlom pozbierac
Zgłoś
Whiltierna 2012-10-08, 10:03
Ten temat nie jest godny przeniesienia do zbiornika?

KLIK
Zgłoś
proteusx 2013-01-16, 19:42 2
Witam ponownie

Trochę zamuliłem i w efekcie nie wrzuciłem drugiego obiecanego filmiku w sumie nie wiem czy się spodoba bo muzyczka przez wielu nietrawiona poza tym dość szybka akcja.
Xperia jak już to w pierwszym poście napisałem dobrego aparatu nie ma także nie ma co narzekać, owszem jest ha de ale na jakości zyskały tylko zdjęcia. Miało być przed świętami wrzucam dziś także no, enjoy.

Na pocieszenie wrzucam i kilka foci również tych które można zobaczyć w filmiku.

Dodam, że już od jakiegoś czasu trwa remont od strony tyłu biedronki oraz przodu szpitala i powstaje coś w rodzaju centrum medycznego ale od przodu coś stomatologicznego a na tyle coś innego.

Można sobie zobaczyć w ha de na yte

/watch?v=bKvNr72WG1U

Nie było bo sam wszystko robiłem i foty i te kiepskiej jakości filmy także można cisnąć w piec, leje na to, wiele osób lubi takie klimaty to może coś i dla tych się znajdzie

zdjęcia tam gdzie zawsze..

#edit

zdjęcia dodam jutro bo coś mi up nie działa;/

Zgłoś
yadam 2013-01-26, 0:28 1
fajny szpitalik
nie sadzisz ze za duzo fotek jest odnowionej czesci budynku i to jeszcze od zewnatrz?
Zgłoś
rusofil 2013-06-20, 0:22 2
Ok, z opuszczonych budynków to ja dorzucę coś od siebie. Oto zdjęcia mojego autorstwa (swoją drogą, ja tu się wybieram z aparatem i statywem na postapokaliptyczną sesję, a tu mi troskliwa babcia chce mnie odwieść od tego pomysłu, bo się boi, że sobie kark skręcę gdzieś w tych ruinach i w sumie miała rację, biorąc pod uwagę tę zawaloną stodołę... I jak tu nie kochać babci?) dwóch chlewni i stodoły z poPGRowskiej wsi. Niestety, stodoła runęła rok temu, więc nie ma już na co patrzeć, a chlewnie mają iść do rozbiórki (właściwie to jedną z nich już rozwalili), ale druga stoi. PGR to trochę przelatany temat, ale skoro trafiłam na zrzut opuszczonych budynków, to od razu zapragnęłam się z wami podzielić. Z góry soreczki za nieciekawą jakość, ale statyw mi się rozkraczył i odmawiał miejscami współpracy w półmroku.

1. Stodoła

2. Chlew i widok rozwalonych paśników. W tle widać wejście do stodoły.

3. Jakieś pierdoły w pomieszczeniu niesłużącym niegdyś do trzymania zwierząt.

4. Nie wiem, co było na miejscu tego koła w ścianie, ale wyglądało intrygująco.

5. Tylne wejście do stodoły.

6. Chlewnia i stos wiekowej słomy. Od końca PGRu ludziska trzymali w tych budynkach wszystko, więc słoma niekoniecznie leży tam od tylu lat.

7. Widok na chlewnię.

8. Tu też. I ten mroczny wylot u góry.

9. Schody na strych chlewu.

10. Widok na miejsce, gdzie znajdowały się boksy dla świń i wyjścia do zagrody.

11. Na przestrzał chlewu.

12. Zachęcające wejście na strych chlewni.

13. Stodoła z końca XIX wieku.

14. Widok na główną chlewnię. Obecnie strach jest wejść do środka, bo sypie się strop.

15. Ta sama chlewnia co powyżej.

16. Jedno z okien w głównej chlewni. Szyb w oknach nie ma, wybiliśmy je wszystkie z kuzynem.

Oto uroki starej wsi. Dorzucę jeszcze trochę.
Zgłoś
t................e 2013-07-13, 17:38 16
"Dawna elektrownia zakładów Karola Scheiblera jest obiektem unikalnym w przestrzeni Łodzi. Wyróżnia się z powodu architektury łączącej secesję jak i modernizm. Również konstrukcja dachu jest ciekawa, mimo iż budynek pochodzi z początków XX wieku konstrukcja dachu jest żelbetowa. Sam budynek składa się z dwóch części: maszynowni i kotłowni." Jak dla mnie najpiękniejszy urbexowy obiekt w Polsce. Genialne okna, piękne detale no i że od czasów zamknięcia jej nic kompletnie nic się nie zmieniło.

Zdjęcia mojego autorstwa po więcej zapraszam na www.facebook.com/PLurbex i do komentarzy

Budynek elektrowni.

Główne wejście do części budynku z maszynownią.

Klatka schodowa
Zgłoś
Prometheus_Coprophagus 2013-07-13, 17:41
Bóg cię kocha.
Zgłoś
t................e 2013-07-13, 17:44 2
Hala maszynowni. Znajdują się tu dwa generatory w tym jeden produkcji Niemieckiej z 1938 roku.

Zgłoś
BongMan 2013-07-13, 17:55
Tam chyba straż z bronią maszynową i noktowizorami stoi, że złomiarze jeszcze tego nie rozkradli
Zgłoś
RockyWood 2013-07-13, 17:59
na pewno opuszczona? coś nie chce mi się wierzyć że to nie jest jakoś ochraniane... przecie to istny raj dla złomiarzy
Zgłoś
t................e 2013-07-13, 18:07 1
Sam teren ma ochronę owszem. Ale tylko około 10% powierzchni jest używane. Sam budynek elektrowni jest nieużywany od bodajże 2004 roku
Zgłoś
R................s 2013-07-13, 18:13
całkiem elegancka
Zgłoś
malpigaj80 2013-07-13, 21:38
to jak tam wlazłeś ?
Zgłoś
t................e 2013-07-13, 21:41
Wiesz czasem wystarczy się zapytać właściciela
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na rok. 6,50 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem