A nóż ostrzę tak
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 5:32
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 3:27
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
nóż jest z normalnej stali tylko pilnik z Chin
To te super noże z TV marketu
Rzeczy nas dotyczy, które mało nas obchodzą
Chyba więcej szczęścia mają
Nie ci co się rodzą, a ci co umierają
PiPER napisał/a:
Jestem ślusarzem i kurwa nie wierze co widzę.
Ja jestem przyszłym mechanikiem i też ciężko uwierzyć, bo nawet gdyby nóż był wykonany z dużo twardszej stali niż pilnik to nie wiem jakiej siły musiałby użyć, żeby mu to wyszło.
I tak mniej ostre od skalpeli, papier tnie lepiej od tego noza z drugiego filmiku, pomidory wychodza idealne
Myślałem, że twardość stali zależy głównie od zawartości węglowej stali, ale dzieki naszym mechanikom i ślusażom sadola wiem juz, że osiąganą twardość uzyskuje sie przy użyciu odpowiedniego noża.
Żadna sztuka zjebać proces obróbki cieplnej, dzięki czemu mamy potem pilnik ze stali jak ciasto
Stawiam, że jakaś specjalna wersja Benchmade'a, albo Paragoon'a, ew. jakiś Sog, czy inny badziew produkujący dla służb specjalnych.
Tak, jestem z Krakowa...chociaż hmm.. rączka wskazywałaby na produkt zza zachodniej granicy, firma Boker lubi do swoich droższych modeli ładować takie ciemne, polerowane rączki. Miałem kiedyś nóż z podobną rękojeścią, ze stali Aus8, ale niestety ktoś mi go zwinął ; . ;
Tak, jestem z Krakowa...chociaż hmm.. rączka wskazywałaby na produkt zza zachodniej granicy, firma Boker lubi do swoich droższych modeli ładować takie ciemne, polerowane rączki. Miałem kiedyś nóż z podobną rękojeścią, ze stali Aus8, ale niestety ktoś mi go zwinął ; . ;
Niekoniecznie badziew. Wygląda mi to na stal N690 z okładziną G10 z tytanowymi pinami. Jeśli ktoś takich noży poszukuje lub chciałby mieć podobny,to kontakt na priv proszę,mój kolega zajmuje się robieniem noży na zamówienie więc jest w stanie zrobić o takiej długości i z taką rękojeścią jaką sobie zamarzycie/zamówicie
moze to miekki metal
Kizlyar. Co do noża. Albo Supreme.
Ale to nie w tym rzecz. To zdjęcie to fejk. Choćby nóż był z diamentów a nożowy był Pudzianem to z pilnika poszły bu okruchy a nie wiór.
Elver, widzę stal po wyglądzie poznajesz na gównianym zdjęciu?! Niezły jesteś, szacun. G10? Tytanowy pin? Toż to jest micarta albo jakieś drewienko a nie G10... Tak pieprzysz, żeby pieprzyć.
Ale to nie w tym rzecz. To zdjęcie to fejk. Choćby nóż był z diamentów a nożowy był Pudzianem to z pilnika poszły bu okruchy a nie wiór.
Elver, widzę stal po wyglądzie poznajesz na gównianym zdjęciu?! Niezły jesteś, szacun. G10? Tytanowy pin? Toż to jest micarta albo jakieś drewienko a nie G10... Tak pieprzysz, żeby pieprzyć.
Przecież to jest kawałek cyny, albo ołowiu wiec wydaje mi się żeby to był jakiś wyczyn. zwykłym nożem idzie tak zrobić. Mam takie kawałki trójkątne cyny po dziadku i wygląda to identycznie
"Dobry kawał stali, znajdzie się jakiś krakowiak, który wie co to za marka? "
Zajebany
Zajebany
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów