Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów.
Niestety sytaucja związana z brakiem reklam nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany Link do Zrzutki
Yyy... no nie wiem kurwa. Może ciśnienie? Won do książek?
Jak masz tak pisać, to lepiej w ogóle nie pisz. Może sam byś poszukał i powiedział o co chodzi, a nie kurwa "won do książek".
Ciśnienie pod wodą zwiększa się o 1atm co 10m, czyli na powierzchni jest 1 atm, na 10m - 2atm, na 20 - 3atm itd. Ciśnienie w stacji musi być takie same (albo chociaż zbliżone) co do ciśnienia otoczenia, inaczej by po prostu im tą stację zgniatało. To że z potrząśniętej puszki te bąbelki zaczynają tak spierdalać to tylko wynik różnicy ciśnienia. Jeśli różnica jest mniejsza, to i efekt mniejszy.
Aaaale pierdolisz głupoty. W łodzi podwodnej, która schodzi na 200m jest 20atm? Jeśli stacja ma odpowiednio wytrzymałą konstrukcję, to pzew>>pwew. To co opisujesz to zasada działania dzwonu nurkowego. Który ma jedną zajebistą wadę - wynużenie trwa dniami ze wzgledu na chorobę kesonową.
Aaaale pierdolisz głupoty. W łodzi podwodnej, która schodzi na 200m jest 20atm? Jeśli stacja ma odpowiednio wytrzymałą konstrukcję, to pzew>>pwew. To co opisujesz to zasada działania dzwonu nurkowego. Który ma jedną zajebistą wadę - wynużenie trwa dniami ze wzgledu na chorobę kesonową.
Aaaale pierdolisz głupoty. Czy napisałem gdzieś że ciśnienie wewnątrz łodzi podwodnej jest wyrównywane z zewnętrznym? W ogóle skąd to porównanie? Gdyby było wyrównywane, nie oglądalibyśmy z napięciem filmów, gdzie wszyscy marynarze w łodzi na głębokości nasłuchują czy ich nie zgniata. Wewnątrz wszelkiego rodzaju dzwonach jak i właśnie takich małych stacjach na niewielkiej głębokości, znacznie łatwiej i bezpieczniej jest wyrównać to ciśnienie niż budować jakąś ultra solidną konstrukcję i co każde wynurzenie badać, czy nie widać nigdzie efektów zmęczenia materiału
...Wbrew oczekiwaniu puszka zachowuje się trochę inaczej niż powinna...
Właśnie zachowuje się tak jak powinna - a gdyby ją otworzyć np. na szczycie Himalajów, to bez potrząsania wyjebałaby jak gejzer. Nic nadzwyczajnego, ot podstawowe prawa fizyki.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów