18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (4) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Wesprzyj nas Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 22:46
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 22:22

Zrzutka na serwery i rozwój serwisu

Witaj użytkowniku sadistic.pl,

Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów.
Niestety sytaucja związana z brakiem reklam nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.

Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany Link do Zrzutki
Mavver57 2013-03-29, 9:31 3
VanHelsingPL napisał/a:

Yyy... no nie wiem kurwa. Może ciśnienie? Won do książek?

Jak masz tak pisać, to lepiej w ogóle nie pisz. Może sam byś poszukał i powiedział o co chodzi, a nie kurwa "won do książek".
Zgłoś
gregor40 2013-03-29, 10:19
Ratilt napisał/a:

Ciśnienie pod wodą zwiększa się o 1atm co 10m, czyli na powierzchni jest 1 atm, na 10m - 2atm, na 20 - 3atm itd. Ciśnienie w stacji musi być takie same (albo chociaż zbliżone) co do ciśnienia otoczenia, inaczej by po prostu im tą stację zgniatało. To że z potrząśniętej puszki te bąbelki zaczynają tak spierdalać to tylko wynik różnicy ciśnienia. Jeśli różnica jest mniejsza, to i efekt mniejszy.

Aaaale pierdolisz głupoty. W łodzi podwodnej, która schodzi na 200m jest 20atm? Jeśli stacja ma odpowiednio wytrzymałą konstrukcję, to pzew>>pwew. To co opisujesz to zasada działania dzwonu nurkowego. Który ma jedną zajebistą wadę - wynużenie trwa dniami ze wzgledu na chorobę kesonową.
Zgłoś
d................a 2013-03-29, 10:35
No ale ten facet przed chwilą w kosmosie był i filmiki pokazywał jak jesc coś tam. A teraz jest na dnie oceanu?!?!
Zgłoś
Aruolisziom 2013-03-29, 10:49
Ciśnienie jest takie samo jak w puszce co w pokoju. Dlatego CocaCola nie ucieka z niej.
Zgłoś
Ratilt 2013-03-29, 11:07
gregor40 napisał/a:

Aaaale pierdolisz głupoty. W łodzi podwodnej, która schodzi na 200m jest 20atm? Jeśli stacja ma odpowiednio wytrzymałą konstrukcję, to pzew>>pwew. To co opisujesz to zasada działania dzwonu nurkowego. Który ma jedną zajebistą wadę - wynużenie trwa dniami ze wzgledu na chorobę kesonową.

Aaaale pierdolisz głupoty. Czy napisałem gdzieś że ciśnienie wewnątrz łodzi podwodnej jest wyrównywane z zewnętrznym? W ogóle skąd to porównanie? Gdyby było wyrównywane, nie oglądalibyśmy z napięciem filmów, gdzie wszyscy marynarze w łodzi na głębokości nasłuchują czy ich nie zgniata. Wewnątrz wszelkiego rodzaju dzwonach jak i właśnie takich małych stacjach na niewielkiej głębokości, znacznie łatwiej i bezpieczniej jest wyrównać to ciśnienie niż budować jakąś ultra solidną konstrukcję i co każde wynurzenie badać, czy nie widać nigdzie efektów zmęczenia materiału
Zgłoś
Rynsztof 2013-03-29, 12:19 1
Walter White
Zgłoś
sebopolska 2013-03-29, 12:22
ale długo się ładują te filmiki z kosmosu
Zgłoś
Bridgwater88 2013-03-29, 13:19 6
czy tylko ja bylem taki naiwny ze oni to otworza pod woda (poza kurwa stacja podwodna) ?
Zgłoś
Bladess 2013-03-29, 14:42 5
Astronauta na dnie oceanu
Zgłoś
stery_srh 2013-03-29, 22:08
ddobry10 napisał/a:

...Wbrew oczekiwaniu puszka zachowuje się trochę inaczej niż powinna...

Właśnie zachowuje się tak jak powinna - a gdyby ją otworzyć np. na szczycie Himalajów, to bez potrząsania wyjebałaby jak gejzer. Nic nadzwyczajnego, ot podstawowe prawa fizyki.
Zgłoś
s................y 2013-03-29, 23:47
Mi to wyglądana komorę barczyną. Zbyt duży luz jak na coś podwodego
Zgłoś
C................n 2013-03-30, 12:43
Koleś ma ciekawe życie raz se siedzi w kosmosie a raz na dnie oceanu
Zgłoś
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na rok. 6,50 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem