Wydaje się, że jeden żołnierz z oddziału przeczuł grożące niebezpieczeństwo i na chwilę przed trafieniem rzucił się na ziemię.
Wydaje się, że jeden żołnierz z oddziału przeczuł grożące niebezpieczeństwo i na chwilę przed trafieniem rzucił się na ziemię.
tak raczej nie wygląda padnięcie, chyba że dostaniesz kulkę.
nie powiedziałbym. koleś nie pada bezwłasne, a dwóch obok niego próbuje zrobić to samo, tylko trochę za późno
Czekajcie, czekajcie ale to w Polsce ponoć jest syf i kiła, brak praworządności i deptane są prawa człowieka, tak?
Kurwa! Co to za geniusz logiki?
Niech Morawiecki puszcza ten filmik w TVP i tłumaczy swoim dziwkom,, że u nas jest normalnie, bo za PO... tfu , bo tam jest dużo gorzej.
Ale faktycznie nie słychać jak leci pocisk i dlatego nikt nie ucieka?
Był już ktoś w takiej sytuacji i odpowie?
Pocisk leci około 900 km/h, 250m/s więc nie da się go usłyszeć. A jak usłyszysz to prawdopodobnie nie uciekniesz bo cie i tak odłamki dojadą
Kurwa! Co to za geniusz logiki?
Niech Morawiecki puszcza ten filmik w TVP i tłumaczy swoim dziwkom,, że u nas jest normalnie, bo za PO... tfu , bo tam jest dużo gorzej.
Chciałem powiedzieć "nie zesraj się" ale widzę, że się spóźniłem...
Źródło konkretne, bez cenzury, nie jak youtube etc.
Nie mozesz uslyszec czegos co leci szybciej od predkosci dzwieku poruszajacej sie w atmosferze. Zwykle pociski rakietowe np 114 Hellfire poruszaja sie ok 1600km/h, a to wszystko z okresu zimnej wojny
Dzisiaj dzieki najnowszej technologii jakby tego bylo malo istenija pociski hipersoniczne, ktore poruszaja sie z szybkoscia >30 000 km/h
Sprobuj TO uslyszec.
Pamiętaj, że wszystkie pociski naprowadzane przewodowo oraz bomby swobodnie spadające są poddźwiękowe. Oczywiście to nie znaczy że można je usłyszeć i przed nimi uciec. BTW, silnik marszowy działa zaledwie przez kilka sekund, więc pocisk trafiający w cel na swoim optymalnym zasięgu już dawno porusza się beznapędowo.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów