18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (2) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Wesprzyj nas Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 5:52
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 4:46
Ciekawa historia ze Skierniewic
"Ślub się nie odbył, bo od państwa młodych kierowniczka USC poczuła alkohol. Termin przełożono, ale i wtedy młodzi nie założyli sobie obrączek, bo tym razem panna młoda przyszła na uroczystość pijana.

Do niecodziennego zdarzenie doszło w skierniewickim USC. W sobotę, 17 stycznia nie odbył się jeden z zaplanowanych ślubów, bo kierownik USC poczuła od świadków i państwa młodych woń alkoholu.

– Nie wiem kto z nich był pijany, bo owijała ich jakby chmura tego zapachu. Zaproponowałam, że poproszę straż miejską lub policję o przyjazd z alkomatem i jeżeli są trzeźwi, to ślubu udzielę. Wtedy pan młody i świadek stwierdzili, że rezygnują – mówi Ewa Ludwicka, kierownik USC w Skierniewicach.

Termin ślubu przełożono na poniedziałek, 19 stycznia, ale i wtedy kierowniczka poczuła alkohol. Tym razem od pani młodej. Policyjny patrol potwierdził po badaniu alkomatem, że 30-letnia kobieta jest pijana. Miała ponad 3,5 promila alkoholu.

Następnego dnia pan młody przyszedł do USC z informacją, że rezygnuje ze ślubu i wystąpił o zwrot opłaty skarbowej.

Jak mówi Ewa Ludwicka, podczas jej 12-letnie pracy w USC było to drugie takie zdarzenie, żeby państwo młodzi przyszli na ślub pod wpływem alkoholu. "
Źródło: skierniewice.naszemiasto.pl/artykul/pijana-panna-mloda-w-skierniewicki...
Zgłoś

Zrzutka na serwery i rozwój serwisu

Witaj użytkowniku sadistic.pl,

Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów.
Niestety sytaucja związana z brakiem reklam nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.

Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany Link do Zrzutki
zgbietko 2015-01-24, 13:58 2
Koniec końców gościu wytrzeźwiał, ogarnął się i zrezygnował
Zgłoś
deeepeee 2015-01-24, 14:04
chuj obchodzi kurwe z USC czy ktos jest trzezwy czy pijany, no kurwa!
Zgłoś
krukibiale 2015-01-24, 14:06 9
Żeby urzędniczka mogła udzielić ślubu to państwo młodzi muszą być trzeźwi i zdecydowani.
Jeżeli by im udzieliła ślubu wiedząc, że są pod wpływem alkoholu to w razie ewentualnych problemów i rozwodu para mogłaby ją podciągnąć do odpowiedzialności "bo przecież ślubu w ogóle nie powinno być!".
Na takiej samej zasadzie niedawno urzędnik w moim miasteczku nie udzielił ślubu, bo pan młody sobie zażartował odpowiadając z uśmieszkiem "chyba tak". Urzędnik wstał i powiedział, żeby pan przyszedł jak będzie pan zdecydowany i miał słuszność (na tej samej zasadzie).
I od USC się odwalcie, gdyby nie urzędy stanu cywilnego i system archiwizacji to nie mielibyśmy dzisiaj genealogii, byłaby to przeogromna strata dla badań i nauki!
Zgłoś
deeepeee 2015-01-24, 14:14 1
zwracam honor ziomuś
Zgłoś
remi1982 2015-01-24, 14:53 3
krukibiale napisał/a:

Żeby urzędniczka mogła udzielić ślubu to państwo młodzi muszą być trzeźwi i zdecydowani.
Jeżeli by im udzieliła ślubu wiedząc, że są pod wpływem alkoholu to w razie ewentualnych problemów i rozwodu para mogłaby ją podciągnąć do odpowiedzialności "bo przecież ślubu w ogóle nie powinno być!".
Na takiej samej zasadzie niedawno urzędnik w moim miasteczku nie udzielił ślubu, bo pan młody sobie zażartował odpowiadając z uśmieszkiem "chyba tak". Urzędnik wstał i powiedział, żeby pan przyszedł jak będzie pan zdecydowany i miał słuszność (na tej samej zasadzie).
I od USC się odwalcie, gdyby nie urzędy stanu cywilnego i system archiwizacji to nie mielibyśmy dzisiaj genealogii, byłaby to przeogromna strata dla badań i nauki!

Pracujesz w USC czy może ktoś z rodziny?
Bo niestety bzdury pierdolisz.
Niestety z bólem to przyznaję. Ale to dzięki księgom parafialnym (czy jak one się tam zwą) w kościołach, jest możliwość wglądu w genealogię. A nie kurwa w USC, które powstały w Polsce dopiero w XIX wieku.
Zgłoś
Jezyk20 2015-01-24, 15:06
@Remi1982
Zasadniczo masz rację ale obowiązek tworzenia świeckich akt stanu cywilnego miały wprowadzone w 1789r. na mocy reform Sejmu Wielkiego komisje porządkowe cywilno-wojskowe. Co nie zmienia faktu, że robiły to na podstawie otrzymywanych z parafii odpisów metryk.
Zgłoś
krukibiale 2015-01-24, 15:16
Gdzie pierdole bzdury niby?
Co do tego, że nie mogła- mam rację.
Co do ksiąg- również mam rację. Kolega Jezyk20 podaje przykład odgórnego narzucenia prowadzenia ksiąg przez sejm wielki z XVIII wieku (USC de iure), ja ze swojej praktyki genealogicznej znam przykłady oddolnych inicjatyw w miasteczkach już w wieku siedemnastym (vide Dobrzyca w połowie tego wieku, USC de faco), gdzie pisarze gminni na równi z plebanem te księgi prowadzili (razem sporządzali akty, ew. pleban przekazywał je do komórki administracyjnej).
Z tymi księgami parafialnymi w kościołach (hahahahah) ośmieszyłeś się zupełnie i nie powinnam w ogóle z tobą gadać. Żałosne.
Nie pozdrawiam,
członkini PTG
Zgłoś
remi1982 2015-01-24, 15:34
krukibiale napisał/a:

ja ze swojej praktyki genealogicznej znam przykłady oddolnych inicjatyw w miasteczkach już w wieku siedemnastym (vide Dobrzyca w połowie tego wieku, USC de faco), gdzie pisarze gminni na równi z plebanem te księgi prowadzili (razem sporządzali akty, ew. pleban przekazywał je do komórki administracyjnej).

Widzisz, człowiek uczy się przez całe życie. I dziś dowiedziałem się czegoś nowego.

Cytat:

Nie pozdrawiam,
członkini PTG

Fajnie dowiedzieć się czegoś ciekawego od członkini Polskiego Towarzystwa Ginekologicznego.

P.S. Nie spinaj dupci, bo wiem co to za skrót
Zgłoś
crazyhavoc 2015-01-24, 15:57
krukibiale napisał/a:

wszystko fajnie pieknie, ale chuja kogo obchodza przy braniu slubu wplyw jakies pseudo-badania pseudo-naukowcow i genealogia ? poza tym nie widze zadnego zysku w fakcie iz moge sie dowiedziec ze ktos wzial z kims slub w XVIII/XiX wieku, czy ze moi przdkowie pochodza z jakiegos zadupia... z tego co wiem to ludzie korzystaja z usc tylko przy braniu slubu, przy potrzebie kwitka potwierdzajacego zawarcie slubu, urodzeniu, rozwodzie i zgonie etc itp...
Zgłoś
krukibiale 2015-01-24, 19:32
remi1982- Pol. Tow. Geograficzne .
Crazy- no przynajmniej urzedy stanu cywilnego mają jakiekolwiek uzasadnienie w przeciwieństwie do ogromnej większości innych. Wiadomo, że jeden ma w de.., dla drugiego to całe życie, ale ich istnienie jako takie ma przynajmniej jakiś sens.
Zgłoś
irish 2015-01-24, 22:48
w las vegas udzielają ślubu 24h nawet jak jesteś najebany w 3dupy, tylko u nas znajdzie się urzędas który sie dopierdoli.
Zgłoś
Krak 2015-01-25, 10:40
Jebany urzędniczy pasożyt
Zgłoś
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na rok. 6,50 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem