Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Bo takie zielone, to zielone kolizyjne, tj. możesz se jechać, ale masz paczeć na lewo i prawo, czy np. piesi/rowerzyści nie mają zielonego na pasach, albo tramwaj czy się nie gramoli przez trowisko, jak tak, to ustępujesz. Bezkolizyjne jest S-3, czyli zielona strzałeczka (ale nie taka mała koło S-1, tj. skręt warunkowy, wtedy to się nazywa sygnalizator S-2, btw.), wtedy jedziesz z zamkniętymi oczyma nawet i chuj cię obchodzi (z przymrużeniem oka napisane, panie władzo), hehe.
Namierzyłem skrzyżowanie z nagrania: ul. Bolesława Krzywoustego, miejsce obok przystanku tramwajowego "Plac Kościuszki 51", dojazd od strony zachodniej. Zarówno tramwaj, jak i samochód mają pierwszeństwo i niby wydaje się, że motorniczy ma użyć zasady prawej ręki, ale gówno prawda, bo jest ustęp od tej zasady, który zwalnia pojazdy szynowe. Tak więc nie ustąpisz: kończysz jako mielonka pod wózkiem tocznym Konstala czy innego Pedalalala.
(zesrałem się, pozdrawiam)
W tej sytuacji na rysunku tramwaj ma pierwszeństwo tylko dlatego ze nie ma swiatel, jezeli obaj by mieli zielone to tramwaj musi ustapic.
Bo takie zielone, to zielone kolizyjne, tj. możesz se jechać, ale masz paczeć na lewo i prawo, czy np. piesi/rowerzyści nie mają zielonego na pasach, albo tramwaj czy się nie gramoli przez trowisko, jak tak, to ustępujesz. Bezkolizyjne jest S-3, czyli zielona strzałeczka (ale nie taka mała koło S-1, tj. skręt warunkowy, wtedy to się nazywa sygnalizator S-2, btw.), wtedy jedziesz z zamkniętymi oczyma nawet i chuj cię obchodzi (z przymrużeniem oka napisane, panie władzo), hehe.
Namierzyłem skrzyżowanie z nagrania: ul. Bolesława Krzywoustego, miejsce obok przystanku tramwajowego "Plac Kościuszki 51", dojazd od strony zachodniej. Zarówno tramwaj, jak i samochód mają pierwszeństwo i niby wydaje się, że motorniczy ma użyć zasady prawej ręki, ale gówno prawda, bo jest ustęp od tej zasady, który zwalnia pojazdy szynowe. Tak więc nie ustąpisz: kończysz jako mielonka pod wózkiem tocznym Konstala czy innego Pedalalala.
(zesrałem się, pozdrawiam)
W tej sytuacji na rysunku tramwaj ma pierwszeństwo tylko dlatego ze nie ma swiatel, jezeli obaj by mieli zielone to tramwaj musi ustapic.
Aha, no to chuj mi w dupę. Tylko czy możesz jeszcze dać jakieś konkretne odnośniki do ruchu drogowego?
Aha, no to chuj mi w dupę. Tylko czy możesz jeszcze dać jakieś konkretne odnośniki do ruchu drogowego?
Linku dac nie moge, ale wystarrczy wpisac w google: samochod oraz tramwaj ma zielone, kto ma pierwszenstwo?
2 sprawa to wyobraz sobie sytuacje ze jest tak jak mowisz, mam zielone jade prosto i mam komus ustepowac? Przeciez to by sie kupy nie trzymalo.
w sumie to 2 glupki. 1 wiadomo a 2 nadusil jakby w wyscigu jechal
A gdzie masz w kodeksie ograniczenie przyspieszenia dla pojazdów? W mieście jest ograniczenie predkosci 50 km/h i jak ktoś ma możliwości i ochotę to może sobie w 1 sekundę przyspieszać do 50tki
Linku dac nie moge, ale wystarrczy wpisac w google: samochod oraz tramwaj ma zielone, kto ma pierwszenstwo?
2 sprawa to wyobraz sobie sytuacje ze jest tak jak mowisz, mam zielone jade prosto i mam komus ustepowac? Przeciez to by sie kupy nie trzymalo.
No ale to po co w takim wypadku sygnalizator S-1 do jazdy na wprost, skoro nikomu nie musimy ustępować? Wystarczyłby wtedy tylko S-3, więc jak to jest?
w sumie to 2 glupki. 1 wiadomo a 2 nadusil jakby w wyscigu jechal
Jak nie przekroczyl dopuszczalnej prędkości to może przyspieszac jak chce.
No ale to po co w takim wypadku sygnalizator S-1 do jazdy na wprost, skoro nikomu nie musimy ustępować? Wystarczyłby wtedy tylko S-3, więc jak to jest?
To jest ulatwienie zeby ktos nie chcial skrecac w lewo z pasa do jazdy prosto. Bo by utrudnial przejazd.
obowiązkowa karta rowerowa i ubezpieczenie.. i skończy sie beztroskie pedałowanie chodnik, przejście, ulica jak leci...
Sam jeżdżę rowerem i myślałem ostatnio o tym żeby właśnie kupić sobie ubezpieczenie od nagłychwypadków jak kto woli OC. Mam kartę rowerową jak i prawo jazdy od 14lat dla wscibskich
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów