Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
A teraz intelektualiści z komentarzy:
- Czy często czytaliście dokładnie EULA przed akceptacją ?
- Czy znacie biegle żargon prawniczy żeby być pewnym co akceptujecie ?
- Czy pytania o prywatność zadawane są wam w sposób jasny ?
- Czy opcje przeciwdziałające wyłudzaniu danych nie są kamuflowane ?
- Czy opcje włączające wyłudzanie danych są odznaczone domyślnie ?
- Czy dalibyście taki komputer staruszce lub dziecku, którzy nie są tak obeznani jak Wy ?
- Czy tylko ten kto umie się poruszać sprawnie w gąszczu przełączników ma prawo normalnie żyć ?
Czy po odpowiedzi na powyższe nadal sądzicie, że facet zwariował ?
Jedyny minus tego co mówi, to fakt że w Windows 8.1 opcje Skydrive są dość widoczne. Wkurzony pewnie nie zapoznał się z tym, co dokładnie wyklikała jego żona i uwierzył jej na słowo, że system zrobił to sam. A że jest non-stop atakowany, to mu podpasowało do schematu i górę wzięły emocje.
Nie zmienia to tego, że nasze dane SĄ ZBIERANE I ANALIZOWANE, mimo że nie wyrażamy zgody do ich użycia w wielu różnych celach. Do mnie na przykład non-stop ktoś mail-uje z danymi zajebanymi wprost z urzędów, a wiem, że nikomu takich danych nie podawałem w necie.
Taki przykład z dzisiaj. Wymieniam okno i przysłali mi fakturę z umową na 6 stron. Umowę przeczytałem, czym bardzo zdziwiłem wszystkich - okazało się, że w wielu punktach w ogóle nie pasuje do tego co u mnie robią, ale wiem że robią dobrze i ich wezmę. Otóż nikt prawie tego nie czyta, ludzie mają na to wyjebane, chcą mieć wprawione okno. 15 lat temu wołałem faceta, montował okno, a płaciłem na miejscu lub w kasie i było dobrze, bo jakby zrobił źle, to nie wstawiłby już ani jednego w mojej okolicy. Na chuj to było komplikować ?
Nasze stulecie to czas masowego złodziejstwa i rozpadu zasad moralnych. Tak to zaakceptowaliście wokół siebie, że jak facet mówi że powinno być inaczej, to uznajecie go od razu za wariata. Ja tam świadomie nie skorzystam z chmury ani nie zarejestruję się w serwisie społecznościowym. Dziś jak coś jest za darmo, to sprzedawany jesteś Ty. FUCK PEJSBOOK !!
Czy często czytaliście dokładnie EULA przed akceptacją ?
Staram się to robić.
Czy znacie biegle żargon prawniczy żeby być pewnym co akceptujecie ?
Gdzie tu żargon prawniczy ?? No kurwa jego mać gdzie ??
Czy pytania o prywatność zadawane są wam w sposób jasny ?
Muszą być zadawane w sposób jasny. Reguluje to prawo o ochronie danych osobowych i MS chcąc wypuszczać swoje produkty w Polsce musi tego prawa przestrzegać.
Czy opcje przeciwdziałające wyłudzaniu danych nie są kamuflowane ?
Jakie wyłudzanie danych ??
Czy opcje włączające wyłudzanie danych są odznaczone domyślnie ?
Znów o co chodzi z wyłudzaniem i przy instalacji ( pierwszym uruchomieniu ) jest ekran konfiguracyjny w którym wszystko jest jasno objaśnione.
Czy dalibyście taki komputer staruszce lub dziecku, którzy nie są tak obeznani jak Wy ?
Jeżeli potrafią czytać i są inteligentniejsi od Brauna to TAK.
Czy tylko ten kto umie się poruszać sprawnie w gąszczu przełączników ma prawo normalnie żyć ?
To już poleciałeś po bandzie. W win 8 jest to w miarę łopatologicznie przedstawione i każdy rozgarnięty człowiek powinien czytać to co widzi na ekranie.
Czy po odpowiedzi na powyższe nadal sądzicie, że facet zwariował ?
O tym iż zwariował świadczą też jego poglądy. Patrz intronizacja Jezusa Chrystusa jako króla Polski....
Jedyny minus tego co mówi, to fakt że w Windows 8.1 opcje Skydrive są dość widoczne. Wkurzony pewnie nie zapoznał się z tym, co dokładnie wyklikała jego żona i uwierzył jej na słowo, że system zrobił to sam. A że jest non-stop atakowany, to mu podpasowało do schematu i górę wzięły emocje.
Oj biedaczek. Jak mi przykro.... Za głupotę się płaci. Czego się kurwa jego mać spodziewał kandydując na prezydenta że każdy będzie wybaczał mu takie debilizmy ??
Nie zmienia to tego, że nasze dane SĄ ZBIERANE I ANALIZOWANE, mimo że nie wyrażamy zgody do ich użycia w wielu różnych celach. Do mnie na przykład non-stop ktoś mail-uje z danymi zaj***nymi wprost z urzędów, a wiem, że nikomu takich danych nie podawałem w necie.
Podaj przykład bo ja oprócz ogólnego spamu nie dostaje nic takiego. Pewnie kiedyś coś zaznaczyłeś przy rejestracji gdzieś i teraz ci się skrzynka zapycha. Trzeba czytać co się wysyła.
Nasze stulecie to czas masowego złodziejstwa i rozpadu zasad moralnych. Tak to zaakceptowaliście wokół siebie, że jak facet mówi że powinno być inaczej, to uznajecie go od razu za wariata. Ja tam świadomie nie skorzystam z chmury ani nie zarejestruję się w serwisie społecznościowym. Dziś jak coś jest za darmo, to sprzedawany jesteś Ty. FUCK PEJSBOOK !!
Och a kiedy kurwa był rozkwit tych zasad moralnych ?? Pokaż mi epokę gdzie człowiek nie był człowiekowi wilkiem. Dziś możesz dowiedzieć się o każdym produkcje przed jego zakupem. Zapoznać się z zagadnieniami prawnymi i spytać się o porady dzięki Internetowi. Jeżeli ktoś jest na tyle leniwy iż nie chce tego robić to niestety sam jest sobie winny. Nieznajomość prawa nie jest żądnym usprawiedliwieniem.
- Czy często czytaliście dokładnie EULA przed akceptacją ?
- Czy znacie biegle żargon prawniczy żeby być pewnym co akceptujecie ?
- Czy pytania o prywatność zadawane są wam w sposób jasny ?
- Czy opcje przeciwdziałające wyłudzaniu danych nie są kamuflowane ?
Problem polega na tym, że ludzie to debile. Choćby nie wiem jak wielkimi wołami im pytania napisać to i tak nie przeczytają albo nie zrozumieją. To zjawisko nazywa się analfabetyzmem wtórnym i niestety nie ma na to prostego lekarstwa. Każdy by chciał obsługiwać komputer bez udziału mózgu - przecież to ma być urządzenie dla każdego. Niestety - czasem trzeba przeczytać instrukcję obsługi, ulotkę od leku, skład produktu, treść umowy czy właśnie informację o ustawieniach prywatności. Dołączmy do tego dołączymy osobowość paranoika to mam taki właśnie efekt.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów