Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
W chwili obecnej serwis nie jest w stanie utrzymywać się wyłącznie z reklam. Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Zaboli, oprócz grzywny regres za szkodę całkowitą wypożyczonego Clio, pewnie 60-100tys.
Tylko jak jest z konfiskatą w takim przypadku gdy wypożyczony pojazd został skasowany przez pijanego kierującego?
Płaci równowartość auta
Nie uważam tak. Masz mentalność niewolnika. Chcącemu krzywda się nie dzieje. Ustawowo to powinno się konfiskować pojazdy na pokrycie szkód wyrządzonych przez pijaków. Już pierdolona milicja zatrzymuje ludzi bezprawnie bo: "rutynowa kontrola", "akcja znicz" czy inne gówno i pchają ci alkomat pod ryj nie mając żadnej podstawy do kontroli. Ha, tfu!
Jeżeli mieszkasz w jakimś cywilizowanym miejscu Polski, to masz takie kontrole. Ja mieszkam w gminie na wschodzie Mazowsza, tu policja w ogóle nie sprawdza na drogach gminnych, czy powiatowych, tylko na krajowej czasami. Efekt? Chyba pół gminy jeździ po pijaku. Nawet nie mają skrupułów żeby sobie rano małpkę kupić i wypić za kierownicą.
[ Dodano: 2024-12-14, 20:44 ]
Płaci równowartość auta
Rozumiem że wartość zanim je skasował?
No to ładnie zabuli razem z regresem. Pewnie było to jego najdroższe chlanie w życiu.
Nie uważam tak. Masz mentalność niewolnika. Chcącemu krzywda się nie dzieje. Ustawowo to powinno się konfiskować pojazdy na pokrycie szkód wyrządzonych przez pijaków. Już pierdolona milicja zatrzymuje ludzi bezprawnie bo: "rutynowa kontrola", "akcja znicz" czy inne gówno i pchają ci alkomat pod ryj nie mając żadnej podstawy do kontroli. Ha, tfu!
Dokładnie, przy wypadku czy kolizji nie pytają jak się pan czuje, tylko kur*y policyjne w alkomat każą dmuchać
Pojazdem kierowała 26 letnia kobieta która była w 100% trzeźwa i potwierdziła to już Śląska policja. Kobieta śpiesząc się zagapiła się na drodze. Nie poniosła groźniejszych urazów i została ukarana mandatem za spowodowanie KOLIZJI.
Powinni odebrać prawo jazdy. Na stałe.
Jeżeli mieszkasz w jakimś cywilizowanym miejscu Polski, to masz takie kontrole. Ja mieszkam w gminie na wschodzie Mazowsza, tu policja w ogóle nie sprawdza na drogach gminnych, czy powiatowych, tylko na krajowej czasami. Efekt? Chyba pół gminy jeździ po pijaku. Nawet nie mają skrupułów żeby sobie rano małpkę kupić i wypić za kierownicą.
Rozumiem że wartość zanim je skasował?
No to ładnie zabuli razem z regresem. Pewnie było to jego najdroższe chlanie w życiu.
Pisałem ogólnie. U ciebie może kadr mają mało w milicji to nie kontrolują, a jak pół gminy na gazie jeździ to znaczy że masz skurwesynów ziomków. Ciekawe jak z wypadkami tam u was?
Zaboli, oprócz grzywny regres za szkodę całkowitą wypożyczonego Clio, pewnie 60-100tys.
Tylko jak jest z konfiskatą w takim przypadku gdy wypożyczony pojazd został skasowany przez pijanego kierującego?
Regres nie tylko za Clio, ale dodatkowo za naczepę. W przypadku, kiedy nie jest właścicielem auta, sąd orzeka równowartość.
Musi zapłacić równowartość rozjebanego auta 😀
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów