18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (9) Soft (1) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Wesprzyj nas Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 15:43
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: 2024-11-25, 23:00
Myślę, że takie informacje to przede wszystkim na sadistica!
skrót dokonań naszej wspaniałej partii PIS )

1. Średnia płaca krajowa niższa ok 40% od obecnej . Za PISu
w 2007 - 2691 zł , na koniec 2011r - 3682 zł
2. Płaca minimalna niższa o 50% od obecnej. Za PISu w
2007 - 936 zł, obecnie 1500 zł
3. " 3 mln mieszkań "
4. Zadłużenie zagraniczne w 2005 kiedy Pis objął władzę,
wynosiło 132 mld.$. W roku 2007, kiedy PiS stracił władzę
wynosiło 234 mld $.(rocznik statystyczny 2008 str. 606) W dwa
lata ponad 100 mld. dolarów ( ok 320 mld zł przy obecnym
kursie) zadłużenia więcej.
5. PIS tak obniżał podatki że obniżki weszły w życie gdy PIS
już nie rządził. Przypominam: redukcja składek ZUS
praktycznie od 2008 a PIT (głównie dla najbogatszych)
od 2009. Po zredukowaniu składek obecny deficyt ZUSu to ok
60 mld na rok co skutkuje wzrostem zadłużenia Polski.
6. Rodzina Na Swoim - kosztuje budżet grube miliardy
a jedyny jej efekt to dwukrotny wzrost cen mieszkań.
7. 7,7 km odcinek autostrady A6 oddany do użytku w 2007r .
Wstrzymanie na dwa lata rozpoczętej już budowy A1 i A2.
9. Zapaść służby zdrowia. Po aresztowaniu kilku wybitnych lekarzy liczba
przeszczepów spadła niemal do zera co kilkaset Polaków przypłaciło życiem.
10. Blisko mln Polaków wyjechało za chlebem za granicę.
Za PISu liczba Polaków aktywnych zawodowo najniższa w dziesięcioleciu.
11. Wywalczenie organizacji Euro2012. Cały koszt blisko 100 mld zł spadł na rząd PO.
12. Gigantyczne rozdawnictwo publicznych pieniędzy : Rodzina na swoim,
becikowe, ulgi prorodzinne, fundusz alimentacyjny , rozdawnictwo
spółdzielczych mieszkań za złotówkę, budowa świątyń i odwierty Rydzyka.
13. W aferach ekipa kaczyńskiego pobiła wszelkie dotychczasowe rekordy.
14. Zakup za miliardy zł rafinerii w Możejkach. Od poczatku przynosi tylko
straty które przekładają się na wyższą cenę paliw w Polsce.
15. Podpisanie przez min.tow.Jasińskiego niekorzystnej umowy gazowej.
Efekt to najwyższe ceny gazu w Europie.
16. Wymachiwanie szabelką w stronę Rosji spowodowało embargo na
eksport mięsa, produktów roślinnych i mebli. Straty Polski to setki mln zł.
17. Pośmiewisko z rządu kaczyńskiego na arenie międzynarodowej.
Przypominam "kartofle" w prasie zagranicznej i 3 min audiencję
u prezydenta USA.
18. Wytropienie "UKŁADU". Jedyne co wytropił to układ we własnym rządzie
( Lepper, Kaczmarek, Netzel i Kornatowski )
19. Państwo do dziś płaci wysokie odszkodowa dla osób pomówionych w
raporcie Maciarewicza , a nikomu z WSI nie udało się postawić
prokuratorskich zarzutów.
21. Budowa IV RP - nonsens i megalomania. Kto jeszcze dziś pamięta tą bzdurę.
22. Jedyny realny sukces ( dla wybranych) - anulowanie milionowych długów
Kaczyńskiego z czasów PC.
Jednak Kurski miał rację. "Ciemny lud" kupi każdą bajkę.
Także tą o znakomitych rządach Kaczyńskiego"
Zgłoś

Zrzutka na serwery i rozwój serwisu

🇬🇧  English version
Witaj użytkowniku sadistic.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.

Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany

Support this website with a small donation

🇵🇱  Polska wersja
Hello guest,

We hope you enjoy our movies. Please consider a small donation to help us to cover the costs of our servers because currently we don't have enough ads to do it.

Currently we accept donations with Polish Zloty (PLN, zł). 1 PLN = 0.23 EUR (this may vary)
Available payment methods: Credit card, debit card, Google Pay

Thank you for your support!

Donate
 already done / not interested
rigsuit 2013-05-12, 15:27 2
Za pisu jeszcze było w miare ok... Paliwo 3.60 kosztowało, podatek VAT był niższy za tym ceny żywności niższe, akcyza na alko i szlugi też była niska, jak w gimbie byłem to szlugi kupowało się za 15 groszy od sztuki, a teraz kosztują 80 groszy za sztuke, paczka fajek kosztowała gdzieś 6.50 jak dobrze pamiętam... pół litra wódy chyba kosztowało 17 zł a teraz więcej, za coca-cole 1.5 litra płaciło się 3.20 chyba a teraz te chujstwo kosztuje aż 4.80 do chuja wafla... Nie jeździłem wtedy autem, ale pamiętam LPG nawet kosztowało 1.20-1.30 zł za litr, bryna bp 95 aż 5.70 zł za litr a gaz 2.50... nic ja zawijam żagle z tego kraju jak się nie poprawi, chyba że zarobki urosną w stosunku do tych pojebanych cen, pod koniec miesiąca z wypłaty 1500 zostaje mi 5-10 zł :|
Zgłoś
C................y 2013-05-12, 15:29 1
Donald Tusk zrobił coś dobrego.

Jedna mała rzecz, ale dla mnie to coś ważnego. Kiedy został premierem (2007?) byłem jeszcze nastolatkiem, troche mnie ciekawiło o co w tej polityce chodzi, śledziłem (niestety w TV) co sei dzieje w Polsce, byłem za ryżawym. To on mnie nauczył, żeby NIGDY nie ufać ŻADNEMU politykowi, nawet jeśli mówi mądrze i wszyscy mówią, że jest super.

Dzięki niemu już nigdy w życiu nie dam sie nabrać politycznym prostytutkom, nawet na Korwina patrze z podejrzeniem choć uważam go za kolesia z ideałami i patriotę.
Zgłoś
dmnklg 2013-05-12, 15:34
@up "Za pisu jeszcze było w miare ok... Paliwo 3.60 kosztowało" trochę to śmieszne... jednie w najmniejszym stopniu zależy od tego, kto u steru.... ehhh ludzie chcieliby żeby im wszystko dać, wyjątkowo nie lubią samodzielnie myśleć. Ja też bym chciał żeby mieszkanie każdemu przysługiwało, benzyna to za 2,00zł! ale to socjalizm
Zgłoś
viader80 2013-05-12, 15:35 1
Prezesi po 100 tys, zwykły kowalski 1500 zł i średnia 3500 zł, śmieszne te dane statystyczne
Zgłoś
b................r 2013-05-12, 15:35
ale fjane wykresy o lal alalala ale fajnie poalczki robaczki
Zgłoś
DuckDodgers 2013-05-12, 15:35
stahkh napisał/a:

Nie cierpię PiSu jak mało kto, ale ten twój artykuł jest tak tendencyjny i debilny, że nawet mnie się nie chce tego czytać.

Piwko leci.
Zgłoś
booore 2013-05-12, 15:40 5
facet85 napisał/a:

4. Zadłużenie zagraniczne w 2005 kiedy Pis objął władzę,
wynosiło 132 mld.$. W roku 2007, kiedy PiS stracił władzę
wynosiło 234 mld $.(rocznik statystyczny 2008 str. 606) W dwa
lata ponad 100 mld. dolarów ( ok 320 mld zł przy obecnym
kursie) zadłużenia więcej.

Popatrzmy.
- W 2005 roku dług publiczny Polski wynosił 466,6 mld zł.
- W 2006 roku dług publiczny Polski wynosił 506,2 mld zł
- W 2007 roku dług publiczny Polski wynosił 527,4 mld zł
- W 2008 roku dług publiczny Polski wynosił 597,7 mld zł
- W styczniu 2009 roku dług publiczny Polski wynosił 583,9 mld, z czego zagraniczny 209,7 mld zł.
- W 2009 roku dług publiczny Polski wynosił 669,9 mld zł.
- W 2010 roku dług publiczny Polski wynosił 747,9 mld zł.
- W marcu 2011 roku dług publiczny Polski wynosił 774,8 mld zł.
- W 2012 roku na koniec listopada dług publiczny Polski wynosił 801,1 mld zł.

http://pl.wikipedia.org/wiki/D%C5%82ug_publiczny

No to policzmy:
527,4 w 2007 - 466,6 w 2005 = 60,8 mld zł. Podzielimy sobie to przez 2 i mamy: 30,4 mld zł. na rok.

A teraz pyk Walenty:
801,1 w 2012 - 527,4 w 2007 = 273,7 mld zł. Podzielimy sobie to przez 6 i dostaniemy: 45,616 na rok.

Czyli każdy rok rządów PO kosztował nas do tej pory 15,216 mld zł. więcej niż rządy PiS.

Jedni warci drugich - wszyscy do wywalenia.
Zgłoś
Nihil 2013-05-12, 15:48
Cudze chwalicie swego nie znacie... Tak się jaracie tymi swoimi platformami i sprawiedliwościami, że nawet nie wiecie co wasza ulubiona partia robi. Nawet nie ma sensu się kłócić bo i tak przed wyborami będziecie gadać, że "A, ten peło nie taki zły był", albo będziecie spuszczać się w gacie jak nagle z dupy wszyscy będą wam gadać o cudach i o tym jak nagle wszystko stanie się piękne, wystarczy zagłosować.

Co parę lat zawsze jest ten sam schemat: Nagle okazuje się, że obecny rząd nie był taki okropny, wszyscy mówią, że zaraz będą cuda, każdy obiecuje. Parę miechów po wyborach znowu nikt nie pamięta o tych obietnicach, narzekania, potem afery... Najpierw się skapnijcie, że co wybory każdy robi w chuja, potem wymieniajcie grzeszki partii.
Zgłoś
JebaćCyganów 2013-05-12, 15:58 1
PO rządzi od 6 lat, a ten w PiS napierdala. Takie kurwy jak ty, razem z calym rzadzem na syberie tylko wywiezc.
Zgłoś
Szczerbi20 2013-05-12, 16:11
Zaraz posypią sie hejty bo debilizm w tym kraju polega na sile mediów a nie sile argumentów . Pis moim zdaniem za swoich rządów dokonało dużo dobrego , a co najważniejsze nie dopuściła do złego . Jednak teraz nasz ukochany nierząd pana Tuska od 5 lat pogrąża nas w sytuacje którą odważe sie porównać do tej w rozbiorze polski . Różnica polega na tym że tym raze nie będziemy sie sprzeciwiać i walczyć . Nasz ukochany premier robi dla ZSUE i dla przyjaciół na wschodzie przysługi za miejsce w przyszłości w parlamencie europejskim (i niedługo tak będzie) i za to żeby go ruscy i merkel poklepała po ramieniu . Nagonka na Pis jest ogromna , ale gdyby sie zrobiło prónanie liczbowe osiągów Po i PIS to były by ocenzurowane szybciej niż czas zajmowania Dani przez Hitlera . Tak mówcie co chcecie ale na deser powiem że mam 16 i słucham wszystkich stacji (dla porównania informacji i szerszych poglądów) w tym , TVP1 , TVP2 , INFO , POLSAT , TVN , TRWAM i innych .
Zgłoś
SeleremJesteem 2013-05-12, 16:17 3
A co tam, że autor nawet nie wspomniał o tym żeby był za PO... Od razu trzeba go pojechać, że jest PeOwską kurwą i obciąga putinowi.... i pewnie jest jeszcze żydem, murzynem, cyganem, komuchem, pedałem, ogląda TVN i czyta wyborczą. Ja pierdolę...
Zgłoś
facet85 2013-05-12, 19:03
No dobrze drogie dzieci w końcu zabiorę głoś. Nie jestem z żadnej młodzieżówki PO, SLD etc. BAAA! - nie jestem nawet kurwa
Tuskiem ! kurwa surprise ! umieściłem tylko kilka informacji o rządach PIS i tyle.
OCZYWIŚCIE, że PO jest również gówno wartą partią i jak kilka razy wyżej osoby wspomniały - nie ma obecnie partii zasługującej na rządzenie krajem - ALE KURWA UDERZCIE SIĘ W TWARZ! - CHCECIE POWROTU PIS DO WŁADZY! ????? NO TO KURWA ŻYCZĘ WAM POWODZENIA ! ale jeśli doszli by nie daj boże kurwa Macierewicze i Rydzyki do koryta... to kurwa zatęsknicie po roku nawet za Po. niestety taka jest kurwa prawda. nie ma na kogo głosować a nikt nie ma ochoty, siły stworzyć nowej partii i tu jest pies pogrzebany. Przydałby się jeszcze jeden tupolew z resztą tego syfu -może by w tedy powstały nowe siły i huj... taka jest prawda. A teraz róbcie to co umiecie najlepiej - zbluzgajcie mnie kurwa od debili, czarnuchów...

JebaćCyganów napisał/a:

PO rządzi od 6 lat, a ten w PiS napierdala. Takie kurwy jak ty, razem z calym rzadzem na syberie tylko wywiezc.

kurwy to cię pchają chłopcze w każdy otwór jaki posiadasz.
Zgłoś
p................6 2013-05-12, 20:12
kapral napisał/a:

porównuj dalej zarobki miedzy latami.

wykres inflacji:
Obrazek

cen oleju napędowego:
Obrazek

ceny żywności, wysokość choćby VATu, działalność fiskusa... jeszce mam Ci wymieniać jebana platformowska mafijna kurwo?

poczekaj na lustrację jak u władzy będziemy.
byłeś w ZOMO byłeś w ORMO teraz jesteś za platformą.

a jak jeszcze raz przekłamiesz i napiszesz "kosztowało budżet" a nie kurwa KOSZTOWAŁO POLAKÓW KTÓRZY PŁACĄ PODATKI to będzie oznaczało że jesteś ostatnią zakłamaną kurwą.

tak kurwa PiS wywalczył euro na którym ZOSTAŁO WYDANE 100MLD ZŁ Z PODATKÓW POLAKÓW - a nie pieniędzy budżetu jak by PiS z kieszeni płacił - i na którym nie zarobiliśmy. świetnie osiągnięcie po prostu weź nie pisz już nic, ok?

ale nie pluj sie idz do sejmu bo ci pikawa siadzie;]
Zgłoś
cerastes 2013-05-12, 20:25 1
SeleremJesteem napisał/a:

A co tam, że autor nawet nie wspomniał o tym żeby był za PO... Od razu trzeba go pojechać, że jest PeOwską kurwą i obciąga putinowi.... i pewnie jest jeszcze żydem, murzynem, cyganem, komuchem, pedałem, ogląda TVN i czyta wyborczą. Ja pierdolę...

bo jest PeOwską khurwą .. koniec walenia ściem, wykrętów.. wystarczy podsumować 6 lat rządzenia i cały wachlarz kłamstw

i mamy najbardziej chujowy gabinet polityczny jaki można sobie tylko wyobrazić
Zgłoś
facet85 2013-05-12, 21:30
cerastes napisał/a:

bo jest PeOwską khurwą .. koniec walenia ściem, wykrętów.. wystarczy podsumować 6 lat rządzenia i cały wachlarz kłamstw

i mamy najbardziej chujowy gabinet polityczny jaki można sobie tylko wyobrazić

Chłopie - napisałem 2 posty wyżej że nie jestem POowską kurwą.. ewentualnie tym im dajesz włochatego rowa ale to już pewnie twoja sprawa
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na rok. 6,50 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem