Pierwsze na świecie piwo z... waginy.
Było już piwo o smaku wodorostów, musztardowe czy ostrygowe. Wyobraźnia piwowarów jednak nie zna granic. Islandzki mikrobrowar produkuje sezonowe piwo z dodatkiem wielorybich jąder wędzonych dymem z suszonego owczego łajna. Dziwne? A co powiecie na trunek warzony z dodatkiem mrożonej pizzy i pieniędzy, albo połączony z jadalnymi płatkami złota. Beard Beer to piwo ze szczepem drożdży, które amerykański piwowar wyhodował na… swojej brodzie. To jednak nic wielkiego w porównaniu z polską fantazją.
W naszym kraju powstał bowiem złoty trunek, który twórcy określają jako „pierwsze na świecie waginalne piwo”. To projekt warszawskiej marki The Order of Yoni, w ramach którego uwarzono je z drożdży szampańskich i… bakterii kwasu mlekowego wyizolowanych z narządów płciowych kobiety.
Piwo będzie do kupienia pod koniec lipca w katowickim lokalu Biała Małpa. W dniu premiery zadebiutują dwa rodzaje, do których dodano bakterie pochodzące z dwóch różnych kobiet.
Spróbujecie ?
A tak btw. trochę offtopic - biały małpiszon to mój ulubiony multitap w Kato. Daje radę.
silesion.pl/pierwsze-na-swiecie-piwo-z-waginy-wypijemy-w-katowicach-18-07-2018
Było już piwo o smaku wodorostów, musztardowe czy ostrygowe. Wyobraźnia piwowarów jednak nie zna granic. Islandzki mikrobrowar produkuje sezonowe piwo z dodatkiem wielorybich jąder wędzonych dymem z suszonego owczego łajna. Dziwne? A co powiecie na trunek warzony z dodatkiem mrożonej pizzy i pieniędzy, albo połączony z jadalnymi płatkami złota. Beard Beer to piwo ze szczepem drożdży, które amerykański piwowar wyhodował na… swojej brodzie. To jednak nic wielkiego w porównaniu z polską fantazją.
W naszym kraju powstał bowiem złoty trunek, który twórcy określają jako „pierwsze na świecie waginalne piwo”. To projekt warszawskiej marki The Order of Yoni, w ramach którego uwarzono je z drożdży szampańskich i… bakterii kwasu mlekowego wyizolowanych z narządów płciowych kobiety.
Piwo będzie do kupienia pod koniec lipca w katowickim lokalu Biała Małpa. W dniu premiery zadebiutują dwa rodzaje, do których dodano bakterie pochodzące z dwóch różnych kobiet.
Spróbujecie ?
A tak btw. trochę offtopic - biały małpiszon to mój ulubiony multitap w Kato. Daje radę.
silesion.pl/pierwsze-na-swiecie-piwo-z-waginy-wypijemy-w-katowicach-18-07-2018