📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 11:41
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
2024-11-02, 21:59
Doktorzyna napisał/a:
Jakim cymbałem trzeba być aby myśleć że zwarte wyjścia baterii są w stanie zrobić komuś krzywdę... prędzej odniesiesz obrażenia w skutek oparzenia... ale na pewno i tak już byś dawno dostał od niej za samo zbliżenie się.
myślę że prąd przepływający przez kolczyk był by wystarczający bo go dość mocno rozgrzać i przy smolić nochal
koras24 napisał/a:
Jakoś tak wszystko na tym zdjęciu jest obleśne w huj.
nie przesadzaj, całkiem normalnie ta bateria wygląda
opór kolczyka jest zbyt mały aby bateria mogła go rozgrzać do nieznośnej temperatury..
Przestań się afiszować z tym heteryzmem. Tfu, obrzydliwość. Nie obchodzi mnie co robicie i gdzie, i się z tym nie afiszujcie. Bkeh, obrzydliwe.
im wyższy opór tym mniejszy prąd i napięcie. Dla celów badawczych weź se drucik wolframowy ze zwykłej żarówki i mocno przyciśnij palcami do takiej baterii. Przeprowadzisz bardzo ciekawe badanie zjawiska przewodnictwa elektrycznego.opór kolczyka jest zbyt mały aby bateria mogła go rozgrzać do nieznośnej temperatury..
krzysztof3011 napisał/a:
A nie lepiej po prostu spuścić się na ryj albo do nosa?
A tata jak zwykle to robił? Do nosa gdy spałeś?
Karboksylator napisał/a:
ehh, a ja klikam i klikam i film mi się nie odtwarza
U mnie wszystko działa
A ja mam wrażenie że to niezła dupa i się dobrze rucha tylko zdjęcie jest z chujowej perspektywy.
Zawulon napisał/a:
sprawdzałem, niestety, 9V choćby i nowa chuja daje. Tylko w język lekko łaskocze
To prawda. W podstawówce wziąłem płaską baterię 4,5V, rozkręciłem długopis, wyjąłem sprężynę i zwarłem wyjścia baterii. Sprężyna rozgrzała się do czerwoności. Wtedy takiego "psikusa" można by tej lasce zrobić.
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów