nie wieże że on w to wieży
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
-polskie stadiony nie sa najdrozsze.
najwazniejsze stadiony
Te stadiony były tak tanie jak niska była odprawa Rafała Kaplera za niedokończenie ich na euro.
Tak się dzieciaczki składa, że ten facet ma rację na Zachodzie podobne nowe obiekty kosztowały tyle samo albo i więcej!!! (odsyłam do wikipedii) Cena Narodowego była po prostu źle oszacowana
Nie porównujmy zachodnich krajów do Polski, bo to jest zupełnie inna rzeczywistość i inne pieniądze. Tam zrobią stadion, który będzie przynosił zysk i będzie stał z 20 lat. U nas zrobili narodowy, który przecieka i jest niedoinwestowany oraz źle zarządzany (afera "Basen Narodowy") a do tego nie przynosi zysków i chyba zrobiony tylko po to, by jakaś ruhanna mogła przyjechać raz na ruski rok i wydrzeć ryja z plejbeku.
to jest naprawdę słodkie, jak wszyscy o wszystkim się wypowiadają, nie mając żadnych podstaw - ani wiedzy, ani danych statystycznych, ani raportów. Nic. Po prostu nie chce rzekomym "ekspertom" sięgnąć do internetu i przestudiować dane dotyczące kosztów budowy poszczególnych obiektów sportowych choćby tylko w 2 czy 3 państwach. Bo po co? Lepiej oprzeć się na słownej propagandzie i pustacko replikować te same dane, te same zdania, nie myśląc o tym samodzielnie. A najlepiej, an koniec, tak jak delikwent meta4122, zrzucić wszystko na ducha winnych żydów, masonów, komuchów, nacjonalistów, anarchistów i kto tam jeszcze wpadnie do głowy.
Najgorsze, że tak jest ze wszystkim. Nie przeczytacie nic z danej dyscypliny naukowej, żadnych raportów czy analiz i głupio powtarzacie wyklepane frazesy....
Właśnie sprawdziłem z ciekawości Twoje brednie, bo wiedziałem, że kłamiesz. Narodowy jest 3 najdroższym stadionem w przeliczeniu na jedno miejsce, przed nimi jest np Wembley, które w koszty musiało wliczyć wykupienie terenu. Jeszcze do tego można dołożyć koszt siły roboczej, która u nas jest znacznie niższa niż na zachodzie. Ciekawy jestem czy dostajesz kasę za wybielanie peło, czy po prostu mama pozwala Ci oglądać TVN ?
To raz, a dwa to kurwa jak wypierdalają tyle kasy w błoto (dosłownie) bo nawet dobrze murawy nie potrafią zasadzić to przepraszam bardzo.
NA zachodzie chociaż potrafią uszanować to na co wydali kasę a u nas wyjebali kasę na nowe stadione które tak jak i nasze autostrady w chwili oddania są gotowe do remontu.
No, ale skoro on z austriackiej szkoły ekonomii, to takie austriackie gadanie było...
P.S. Czy wieży czy nie wieży w to co gada, tego już nie wiem...
to jest naprawdę słodkie, jak wszyscy o wszystkim się wypowiadają, nie mając żadnych podstaw - ani wiedzy, ani danych statystycznych, ani raportów. Nic. Po prostu nie chce rzekomym "ekspertom" sięgnąć do internetu i przestudiować dane dotyczące kosztów budowy poszczególnych obiektów sportowych choćby tylko w 2 czy 3 państwach. Bo po co? Lepiej oprzeć się na słownej propagandzie i pustacko replikować te same dane, te same zdania, nie myśląc o tym samodzielnie. A najlepiej, an koniec, tak jak delikwent meta4122, zrzucić wszystko na ducha winnych żydów, masonów, komuchów, nacjonalistów, anarchistów i kto tam jeszcze wpadnie do głowy.
Najgorsze, że tak jest ze wszystkim. Nie przeczytacie nic z danej dyscypliny naukowej, żadnych raportów czy analiz i głupio powtarzacie wyklepane frazesy....
A jakie raporty mają lemingi? Pieprzą tylko że w tvnie mówili że są jakieś raporty. A może masz na myśli raport o zielonej wyspie? Albo raport komisji Millera. Na zachodzie robotnikowi płaci się 3000 euro, u nas 1500pln, a stadiony i tak w tej samej cenie.
Poza tym, co to kurwa za argument, że trzeba być ekspertem, żeby się wypowiadać. Muszę być ekonomistą, żeby stwierdzić, że za Jarka wacha byla po 4,50 a chleb po 1,5 a dzisiaj wszystko zdrożało o 1,5 pln. A nawet jak jakiś PiSowiec podeprze się w dyskusji smoleńskiej autorytetem prof. Biniendy, to ten sam gość, który jest projektantem dreamlinerów, dumy LOTu i Sikorskiego, nagle wg leminga jest amerykańskim nieukiem.
Jeszcze powiedz mi czy te TVNowskie raporty mówią, iż na zachodzie stadiony mają niesprawne dachy, a wodę z rynien spuszcza się na kibicow:
jeszcze ciekawostka, prawie 2 lata temu tusk postanowił wybudować elektrownię atomową do 2020 roku. Na razie o sprawie cisza, ale powstała spółeczka, która rzekomo ma się tym zająć, kumpel tuska dostaje 55 tysi na miesiąc, więc sama jego pensja kosztowała nas już ponad 2 miliony, a nie wiadomo jeszcze gdzie ten czarnobyl powstanie. Jak myslicie, rudy idzie na kolejny rekord? Najdroższa elektownia/katastrofa atomowa?
wpolityce.pl/artykuly/39771-jak-sa-podejmowane-strategiczne-decyzje-pr...
top sie doinformuj i nie pajacuj hejterze niekompetentny.
Na żadnym innym stadionie, nie ma wodospadu! Powinniśmy być dumni z wprowadzonych innowacji ;]
A czemu się tak dzieje ze wszystkim? Bo nie ma prawa, to znaczy się jest, ale tylko dla biedoty. Bogaci mają własne prawo, bogatych nie obowiązuje prawo biedoty, sądy są przekupione i nic elitom nie grozi.
Rzecz druga - jaki wpływ na cenę obiektu ma jakikolwiek rząd? Przecież to jest do kurwy nędzy przetarg dwustronnie profesjonalny o budowę obiektu, w którym startują prywatne przedsiębiorstwa. Znalazł autor tematu film, gdzie jakiś debil sympatyzujący z PO próbuje gdukać z jakimś drugim debilem, który dawno nie widział maszynki do golenia, oskarżającym rząd o wszystko, prywatnie pewnie łącznie z nalotem UFO i katastrofą tuguńską.
Rzecz trzecia - po ki chuj oskarżacie rząd o wybudowanie wadliwego stadionu? Przecież Tusk go nie projektował, puknijcie się w głowę.
BTW: The economy isn't organic, as Hayek said. Austrian and Vienna GTFO, JMK FTW.
PS: Urban na prezydenta!
PPS: Nie nazywajcie mnie gimbusem, nie skończyłem jeszcze podstawówki i nie wiem jeszcze co to 5 ton The Economist i WB bo tata zabrał mi klucz od komórki.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów