📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 1:14
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 23:00
🔥
Impreza firmowa
- teraz popularne
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
-_BrD_- napisał/a:
Co wy pierdolicie? Te medyczne kurwy codziennie popełniają większe przestępstwa, tylko się wzajemnie kryją.
Ja sobie zapiszę ten filmik na telefonie i będę pokazywał lekarzom.
Odstaw filmy Vegi
Ale kurwa za co dostał ? Za kurwa klałuzle sumienia bo czegoś nie zrobi i ktoś umarł np. matka lub dziecko .Za takie coś to ja mam klałzule zajebać gościa.
Nie którzy lekarze to totalni patałachy i zjebane skurwysyny którzy tylko na kase lecą .
wiem skorwysyny napisałem z błeedem
i we chuju to mam
Nie którzy lekarze to totalni patałachy i zjebane skurwysyny którzy tylko na kase lecą .
wiem skorwysyny napisałem z błeedem
i we chuju to mam
Zastanawiam się który z was będzie taki cwany jak faktycznie będziecie potrzebować pomocy medycznej od "konowała" czy lekarza rezydenta... W każdym zawodzie są skrajne jednostki ale pierdolenie że wszyscy lekarze leca tylko na pieniądze, mają w dupie pacjenta ipt jest błędne. Najczęściej to im się obrywa za to jak nieudolny mamy system opieki zdrowotnej.
To prawie tak samo jak w Polsce - zabijesz kogoś przy użyciu czegokolwiek - pistoletu, wiatrówki, noża, pałki, tasaka, młotka, kasteta lub innej broni - od 25 lat do dożywocia. Zabijesz kogoś samymi gołymi pięściami - od roku do 10 lat. Witamy w Polsce Aha i wyjątek - jak jesteś chory psychicznie np na schizofrenię - nie idziesz do więzienia tylko sąd kieruje ciebie na oddział szpitala psychiatrycznego i siedzisz tam od roku do kilku lat.
Możecie się śmiać lub nie ale taka jest prawda.
Możecie się śmiać lub nie ale taka jest prawda.
GlassEdi napisał/a:
Kurwa! Dwa lata za takie coś? To jakaś kpina. Omal nie zabił innego człowieka. Dziesięć lat w kamieniołomach powinni za to zapierdalać. Dwanaście godzin dziennie 6 dni w tygodniu, karmić wodą i suchym chlebem.
Może lekarz był Łowcą?
Ciekawe za co dostał ?
Boli was te 8 tysięcy dla rezydenta co ?? jak dla mnie to oni mogą nawet i 10 tysięcy dostawać. Po coś się w końcu uczyli i odmawiali sobie imprez itp by coś w życiu osiągnąć. Gdy słyszę to pierdolenie o leczeniu za darmo itp kto w to wierzy do chuja nikt za darmo chleba nie kupi. Mało tego wielu mówi o lekarzach którzy imprezowali, po znajomości wszystko zaliczali albo po nazwisku tatusia/mamusi, ale nie rozumiecie tego że życie zawodowe to wszystko zweryfikuje? Są lekarze którzy biorą 100 zł za prywatną wizyte a są tacy co biorą po 400 zł pytanie dlaczego ? Odpowiedzcie sobie sami, a jeśli nie jesteście wstanie się domyślić to jedzcie za granicę zarabiać hajs na zmywaku, bo głupich ludzi nam nie potrzeba w Polsce. Sam długi czas borykałem się z zdrowiem od lekarza do lekarza jeżdziłem tu stówa tam 150. W końcu pojechałem do poznania, do Pani doktor zapłąciłem 300 zł za 5 minut wizyty, plus skierowanie na badanko, kolejna wizyta kolejne 300 zł. Kobieta rozpisała mi leczenie i poprawę odczułem już po miesiącu, tak więc coś za coś
Boli was te 8 tysięcy dla rezydenta co ?? jak dla mnie to oni mogą nawet i 10 tysięcy dostawać. Po coś się w końcu uczyli i odmawiali sobie imprez itp by coś w życiu osiągnąć. Gdy słyszę to pierdolenie o leczeniu za darmo itp kto w to wierzy do chuja nikt za darmo chleba nie kupi. Mało tego wielu mówi o lekarzach którzy imprezowali, po znajomości wszystko zaliczali albo po nazwisku tatusia/mamusi, ale nie rozumiecie tego że życie zawodowe to wszystko zweryfikuje? Są lekarze którzy biorą 100 zł za prywatną wizyte a są tacy co biorą po 400 zł pytanie dlaczego ? Odpowiedzcie sobie sami, a jeśli nie jesteście wstanie się domyślić to jedzcie za granicę zarabiać hajs na zmywaku, bo głupich ludzi nam nie potrzeba w Polsce. Sam długi czas borykałem się z zdrowiem od lekarza do lekarza jeżdziłem tu stówa tam 150. W końcu pojechałem do poznania, do Pani doktor zapłąciłem 300 zł za 5 minut wizyty, plus skierowanie na badanko, kolejna wizyta kolejne 300 zł. Kobieta rozpisała mi leczenie i poprawę odczułem już po miesiącu, tak więc coś za coś
@up Masz trochę racji z tym płaceniem za dobrego lekarza, ale dodaj do tego "unikać klinik profesorskich", rzecz jasna z pewnymi wyjątkami. Sęk w tym, że w Polsce jest mafia lekarska działająca dokładnie tak samo jak mafie akademickie - schemat ten sam. Dla dobrego lekarza po rezydenturze nie ma tu nic. Wszystkie stanowiska kierownicze są obsadzone przez totumfackich, którzy biorą sobie do zespołów takie same miernoty jak oni - żeby się nie wydało. O tym rezydenci nie mówią, bo by ich natychmiast pozwalniali.
Natomiast z leczeniem za darmo to jest w pełni wykonalne, tylko trzeba by:
a) przywrócić służbie zdrowia status służby, nadając lekarzom większe uprawnienia właściwe zawodowi zaufania publicznego (tak było dawniej)
b) wyjąć spod NFZ i zryczałtować usługi diagnostyczne, zostawiając w gestii lekarzy, ile czasu spędzą przy pacjencie, a ogólną ich wartość poddać okresowym audytom ze zwykłymi statystykami efektów ich pracy
c) wyjąć spod NFZ urządzenia diagnostyczne oraz ich eksploatację -- urządzenia mają się wysłużyć dla dobra pacjentów i kropka, a lekarz ma mieć dostęp do narzędzi diagnostycznych -- ma być diagnostą, a nie jebanym (ze wszystkich stron) księgowym
Prywatyzować to można cały sektor zabiegowy i tutaj jestem w pełni za tym, bo tu mechanizm rynkowy zadziałałby na korzyść najbardziej utalentowanych lekarzy i dał im możliwość selekcjonowania i kształcenia całych pokoleń nowych geniuszy pokroju Religi.
No i jeszcze farmacja... Tu też bym podzielił na dwa: rozszerzył rynek generyków, skrócił czas ochrony patentowej leków i objął leki na choroby uznane ustawowo za cywilizacyjne ustawowymi licencjami gwarantującymi zyski od skutecznego wyleczenia pacjentów proporcjonalne do wydatków na R&D. Rozwiązanie w miarę proste i promujące skuteczne badania naukowe.
Natomiast z leczeniem za darmo to jest w pełni wykonalne, tylko trzeba by:
a) przywrócić służbie zdrowia status służby, nadając lekarzom większe uprawnienia właściwe zawodowi zaufania publicznego (tak było dawniej)
b) wyjąć spod NFZ i zryczałtować usługi diagnostyczne, zostawiając w gestii lekarzy, ile czasu spędzą przy pacjencie, a ogólną ich wartość poddać okresowym audytom ze zwykłymi statystykami efektów ich pracy
c) wyjąć spod NFZ urządzenia diagnostyczne oraz ich eksploatację -- urządzenia mają się wysłużyć dla dobra pacjentów i kropka, a lekarz ma mieć dostęp do narzędzi diagnostycznych -- ma być diagnostą, a nie jebanym (ze wszystkich stron) księgowym
Prywatyzować to można cały sektor zabiegowy i tutaj jestem w pełni za tym, bo tu mechanizm rynkowy zadziałałby na korzyść najbardziej utalentowanych lekarzy i dał im możliwość selekcjonowania i kształcenia całych pokoleń nowych geniuszy pokroju Religi.
No i jeszcze farmacja... Tu też bym podzielił na dwa: rozszerzył rynek generyków, skrócił czas ochrony patentowej leków i objął leki na choroby uznane ustawowo za cywilizacyjne ustawowymi licencjami gwarantującymi zyski od skutecznego wyleczenia pacjentów proporcjonalne do wydatków na R&D. Rozwiązanie w miarę proste i promujące skuteczne badania naukowe.
Nie wiem kto jest większym nieudacznikiem. Czy ten kto podnosi rękę na drugiego człowieka czy ten kto daje się stłuc jednostrzałowemu grubasowi.
Uwielbiam ten płacz na lekarzy. Ile oni zarabiają? Ile chcą z tego koryta?
Jadę do mechanika i płacę jak za zboże. Elektrykowi nie opłaca się gniazdka przepiąć za mniej niż 100zł.
Płaczcie głośniej Zostaniecie w szpitalu z rezydentami bez doświadczenia tylko i jakimiś konowałami starymi, którzy nie potrafią wykonywać swojego zawodu bo lekarz ze specjalizacją i głową na karku będzie na swoim robił i zarabiał a nie za 2300 netto zapieprzał w stresie 200 godzin.
Nie podoba się humorzastej kasierce z biedronki? TRUDNO Trzeba było się uczyć a nie za śmietnik na winko i fajkę biegać. Jest podział na całym świecie na klasy społeczne, a raczej na nieudaczników i zaradnych. U nas przy darmowym dostępie do nauki na każdym szczeblu zamiast imprezki to książki. Każdy jest kowalem swojego losu a nieudacznicy niech płaczą !
Jadę do mechanika i płacę jak za zboże. Elektrykowi nie opłaca się gniazdka przepiąć za mniej niż 100zł.
Płaczcie głośniej Zostaniecie w szpitalu z rezydentami bez doświadczenia tylko i jakimiś konowałami starymi, którzy nie potrafią wykonywać swojego zawodu bo lekarz ze specjalizacją i głową na karku będzie na swoim robił i zarabiał a nie za 2300 netto zapieprzał w stresie 200 godzin.
Nie podoba się humorzastej kasierce z biedronki? TRUDNO Trzeba było się uczyć a nie za śmietnik na winko i fajkę biegać. Jest podział na całym świecie na klasy społeczne, a raczej na nieudaczników i zaradnych. U nas przy darmowym dostępie do nauki na każdym szczeblu zamiast imprezki to książki. Każdy jest kowalem swojego losu a nieudacznicy niech płaczą !
BrD, ja ciebie nie ogarniam.
Pierwszy komentarz jak upośledzone dziecko zaćpane "Botoksem" Vegi, drugi zaskakująco rzeczowy, spokojny i w wielu miejscach trafny, no po prostu na poziomie i klasa. Ilu was tam kurwa jest po drugiej stronie?
Pierwszy komentarz jak upośledzone dziecko zaćpane "Botoksem" Vegi, drugi zaskakująco rzeczowy, spokojny i w wielu miejscach trafny, no po prostu na poziomie i klasa. Ilu was tam kurwa jest po drugiej stronie?
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów