Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
W chwili obecnej serwis nie jest w stanie utrzymywać się wyłącznie z reklam. Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
niestety niewykorzystane okazje się mszczą.
ANAKAPALLI, ANDHRA PRADESH, INDIE – 26 STYCZNIA 2024 r. Starsza kobieta, Lakshmi Narayanamma, została zaatakowana, gdy była sama w domu. Sprawca, zidentyfikowany jako Govind, serwisant telewizji kablowej, próbował ją udusić ręcznikiem i ukradł jej złoty łańcuszek ważący około 60–80 gram. Pomimo agresywnego ataku kobieta stawiała opór i wzywała pomocy, a incydent został uchwycony przez kamery bezpieczeństwa w jej domu. Napastnik uciekł z miejsca zdarzenia, ale kobieta przeżyła z obrażeniami i została hospitalizowana.
Jej rodzina zgłosiła przestępstwo, co doprowadziło do wszczęcia dochodzenia przez policję. Govind został oskarżony na podstawie sekcji 307 (usiłowanie zabójstwa) i 394 (spowodowanie obrażeń podczas rabunku) indyjskiego kodeksu karnego. Nadal jednak pozostaje na wolności, a władze aktywnie go poszukują.
Sprawa wywołała oburzenie w mediach społecznościowych, a społeczeństwo domagało się surowej kary dla sprawcy. Uwypukliła również bezbronność osób starszych mieszkających samotnie oraz potrzebę poprawy środków bezpieczeństwa i wsparcia społeczności.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów