Brutalne show w wykonaniu chłopaków z Polskiego Stowarzyszenia Walk Rycerskich. Walki tych gości nie są udawane - ci kolesie naprawdę napierdalają się ciężkim sprzętem po łbach
Brutalne show w wykonaniu chłopaków z Polskiego Stowarzyszenia Walk Rycerskich. Walki tych gości nie są udawane - ci kolesie naprawdę napierdalają się ciężkim sprzętem po łbach
Europejskie miecze nie były do cię-ciecia, a do dźgania przykładem może być Japoniia. Kiedy to europejska broń trafiła do feudalnej Japonii, żaden samurai nie spodziewał się takiego wykorzystania miecza(Katana służyła wyłącznie do ciecia).
Bąkmanie, zapraszam ciebie na obchody bitwy pod Grunwaldem. Widowisko chujowe, żarcie chujowe, piwo jak szczyny. Za kutasa nie ma w tym nic ciekawego a od lat się kręci. Nawet się odlać nie ma gdzie. Auto zostawisz 3 kilometry dalej, na rżysku. Za srogą opłatą. Później łazisz jak palant po łąkach aż się tych dwustu palantów zbierze, żeby przez pięć minut inscenizować bitwę. No i chuj, co tu dalej robić? Idziesz zeżreć kiełbaskę swojską, chuj że wyciągana z typowego opakowania jak w Real'u mają. No i co dalej, liczysz godziny, bo tak do wieczora to ten zajebany korek się nie rozładuje. Łazisz, pierdzisz po krzakach po tym swojskim żarciu i se myślisz...Co ja tu kurwa robię, gdzie się wysrać i ile kilometrów do samochodu.
Coś w tym jesteś.
Bąkmanie, zapraszam ciebie na obchody bitwy pod Grunwaldem. Widowisko chujowe, żarcie chujowe, piwo jak szczyny. Za kutasa nie ma w tym nic ciekawego a od lat się kręci. Nawet się odlać nie ma gdzie. Auto zostawisz 3 kilometry dalej, na rżysku. Za srogą opłatą. Później łazisz jak palant po łąkach aż się tych dwustu palantów zbierze, żeby przez pięć minut inscenizować bitwę. No i chuj, co tu dalej robić? Idziesz zeżreć kiełbaskę swojską, chuj że wyciągana z typowego opakowania jak w Real'u mają. No i co dalej, liczysz godziny, bo tak do wieczora to ten zajebany korek się nie rozładuje. Łazisz, pierdzisz po krzakach po tym swojskim żarciu i se myślisz...Co ja tu kurwa robię, gdzie się wysrać i ile kilometrów do samochodu.
Bo tam to komercha i golenie ludzi z hajsu
Kiedyś chciałem dołączyć do takiego bractwa rycerskiego, lecz fundusze mi nie pozwoliły, a właściwie ich brak. Za to pamiętam historyjki, mistrza bractwa, który opowiadał nam nowym "rekrutom", jak wyglądają takie właśnie walki turniejowe albo rekonstrukcje bitew, jaka tam jest adrenalina i rzeź. Jak ludzie łamią sobie gnaty i jak dostają wstrząsów mózgów.
Mam jeszcze takie coś. Jak dla mnie najfajniejszy filmik pokazujący właśnie tego rodzaju pasję. Nie wtajemniczałem się co to za wydarzenie i gdzie się odbywa, ale jak dla mnie zajebiście wygląda. Nie będę spojlerował co w nim jest, więc obejrzyjcie sami
Owy mistrz miał rację, zgiełk i atmosfera bitwy jest nie do opisania, oczywiście o ile uczestniczy się w prawdziwej walce a nie "przebierance".
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów