18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (11) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Wesprzyj nas Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 2:43
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 22:22
Polacy w afganie
azerbejdzanification • 2013-03-13, 17:50
Film znaleziony na jutube.Polski Kontyngent Wojskowy w Afganistanie IX zmiana.

"W głównej mierze żołnierze z 17. Wielkopolskiej Brygady Zmechanizowanej, wchodzącej w skład „Czarnej Dywizji" - 11. Dywizji Kawalerii Pancernej z Żagania. Pozostałe elementy uzupełniają: Żandarmeria Wojskowa, 25. Brygada Kawalerii Powietrznej, 49. Pułk Śmigłowców Bojowych, 1. Brzeska Brygada Saperów, Centralna Grupa Wsparcia Współpracy Cywilno Wojskowej, Centralna Grupa Działań Psychologicznych, 9. Warmiński Pułk Rozpoznawczy oraz inne jednostki Sił Zbrojnych RP. Ponadto w skład Sił Zadaniowych wchodziło 1400 żołnierzy amerykańskich i 700 pracowników cywilnych.

Oprócz Polskich Sił Zadaniowych w PKW Afganistan pełnią służbę komandosi z 1. Pułku Specjalnego Komandosów, jednostki specjalnej GROM, Morskiej Jednostki Działań Specjalnych, Jednostki Wsparcia Dowodzenia i Zabezpieczenia Wojsk Specjalnych oraz Dowództwa Wojsk Specjalnych -- tworząc Zgrupowanie Sił Specjalnych, podległe dowódcy Sił Specjalnych ISAF."
Zgłoś

Zrzutka na serwery i rozwój serwisu

Witaj użytkowniku sadistic.pl,

Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów.
Niestety sytaucja związana z brakiem reklam nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.

Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany Link do Zrzutki
EdmundKemper 2013-03-14, 13:59
mr_9mm napisał/a:

Załóżmy, że jakieś państwo nas zaatakuje. Teraz. Np. Białoruś. W jakim czasie zdążymy ściągnąć część wojska które jest w Afganie? Tych doświadczonych w walce żołnierzy? Czy wgl damy rade, kiedy czołgi agresora będą przekraczać nasze granice.

A myślisz, że to jest całość naszego wyszkolonego i doświadczonego wojska czy tylko odsetek, który akurat wyjechał na misję?

@avenger1
No tak, zapomniałem, że wszyscy terroryści na świecie są Amerykanami, którzy tylko działają pod przykrywką dla wszystkich innych organizacji terrorystycznych notabene założonych przez siebie w celu mydlenia ludziom oczu.
Zgłoś
szkodnikdbwa 2013-03-14, 15:02 1
gwindak napisał/a:

Zwykle zoldactwo na uslugach finnansiery swiatowej, rudego i ciemnego zza oceanu. Psy wojny. I nie pierdolcie, ze jest inaczej kato pojeby bo sami tak o sobie mowia i doskonale wiedza za co i po co tam "stacjonuja".

Żołnierze są od tego, żeby walczyć. Jakbyś nie zauważył panie pacyfisto to większość najpotężniejszych państw świata ma ogromne armie, które w zdecydowanej większości uczestniczą w różnego rodzaju konfliktach, nie będąc bezpośrednio stroną zainteresowaną. Wojsko, Policja czy inna Straż Pożarna to SŁUŻBA - jeśli to słowo jest dla Ciebie obce proponuje encyklopedię. Oczywistą sprawą jest to, że są tam przede wszystkim dla pieniędzy. Módl się anarchistyczny pajacyku, żeby nie doszło do wojny - żebyś nie musiał chować się za plecami tych "psów".

Przez zniesienie obowiązkowej "służby" w naszym kraju pojawiły się takie stworzenia jak ty. Gdybyś zasmakował tego co może dać człowiekowi armia zrozumiałbyś, że ich pobyt za granicą z naszego punktu widzenia jest jak najbardziej korzystny. Jedna zmiana, nawet zimowa a Afganistanie, gdzie psy chujem wodę piją jest większym doświadczeniem niż 5 lat biegania po poligonie.

A co do kato pojebów - pakuj torby i s*****aj jak Ci się tutaj nie podoba. Najlepiej do tych brudasów, powalczysz z "psami wojny".
Zgłoś
Severitus 2013-03-14, 16:15 1
Jak dorosnę chce być tacy jak oni...
Czadu chłopcy! Poślijcie skurwieli w krwawy piach!
Zgłoś
ponuryowczarz 2013-03-14, 16:50
za Czarną Dywizje zawsze piwko
Zgłoś
WidziszINieGrzmisz 2013-03-14, 16:59
Nareszcie jakis filmik o Polakach w Afganie!
Wszystkie kraje chwala sie swoimi zolnierzami, ktorzy tam sa i pierdza o tym gdzie tylko popadnie tylko nie Polska.
Niewazne czy walcza za hamburgerowa demokracje, za kase, czy by zdobyc doswiadczenie. Wazne, ze walcza, pokazuja na co ich stac i osiagaja wyniki. Maja chlopaki jaja i powinnismy byc z nich dumni, ze maja na tyle odwagi by wyjechac w takie miejsce. Ale nie, oczywiscie znajdzie sie banda dupkow przed komputerami i kazdy ma swoja wlasna teorie dlaczego nasze wojsko jest "ble" i beda ich opluwac.
Zanim zaczniecie nadawac na naszych chlopakow to poszukajcie sobie innych materialow i zobaczcie co ci ktorzy wrocili maja do powiedzenia. Ciapaci nienawidza hamerykanow, ale polski zolnierz cieszy sie duzym szacunkiem wsord nich nie tylko jako zolnierz, ale i osoba.
Zgłoś
Pele15 2013-03-14, 18:17
Za Polaków walczących w Afganie zawsze Piwo.. Widać że sami prawdziwi facecie a nie to co teraz chodzi pedalstwo i : "mamo daj na rurki i zerówki" -.-
Zgłoś
Coo 2013-03-14, 18:45 1
Chuj mnie to boli, czy ta wojna jest sluszna. Kazda armia potrzebuje oficerow, ktorzy znaja swist pociskow. A jesli mozna zabic przy tym wielu brudasow, to same plusy dla calego swiata.
Zgłoś
PanKupa 2013-03-14, 19:50
F-ICE napisał/a:

Dobrze powiedziane najemnicy, mówiąc że to są żołnierze obrażacie tych którzy walczyli np. w II WŚ, potem przenieśli się do lasów walczyli z komunistami, a przede wszystkim walczyli za swój kraj a nie za koncerny paliwowe.

PS. Nie jestem lewakiem

Powiedz mi, jaki wybór mają ci "najemnicy" gdy tusk śle ich tam z przymusu ? Gdyby była to wojna dobrowolna nie było by tam aż tylu żołnierzy. Sam wybór często polega na tym: lecisz tam albo brak awansu, lub zostajesz wywalony z roboty, bo na twoje miejsce znajdzie się 5 innych gotowych do wyjazdu. Gwarantuje Ci że 9 na 10 żołnierzy nie ma zamiaru powrócić do afganu.

Po 2 porównanie dzisiejszego wojska rozjebanego przez komunistyczne ścierwo z wojskiem przedwojennym jest co najmniej nie trafione.

@kares

A tobie pajacu dałem piwo przez przypadek.
Zgłoś
k................s 2013-03-14, 22:12
Lewakiem nie jestem, ale pacyfistą jestem. I nie zrozumcie mnie źle, każdego Polaka co tam ginie jest mi szkoda, między innymi dlatego, że to nie nasza wojna, że w tych misjach stabilizacyjnych już dawno nie chodzi pokój.
Zgłoś
michal315 2013-03-14, 22:14
Jak na razie naszych w Afganie opłaca nasz, własny (co prawda skurwiały, ale zawsze własny) rząd więc nijak ma się to do definicji najemnika.
Zgłoś
k................s 2013-03-14, 23:45 1
może faktycznie to niewłaściwe określenie i trochę mnie poniosło, dobrze mi się gada siedząc w domu, jednak wg mnie ameryka rozpoczęła tą wojnę więc niech oni posyłają żołnierzy. przecież większe prawdopodobieństwo jest że jakiś ciapaty wysadzi się u nas dlatego że tam jesteśmy niż dlatego że nas tam nie ma.
Zgłoś
Dopek 2013-03-15, 0:01
@kares

Piwko za przyznanie się do popełnionego błędu Honorowo
Zgłoś
Romand 2013-03-15, 7:04
Haniebna wojna. Haniebna okupacja. Najemnicy banksterów poprzebierani w polskie mundury na siłę zmyślający patriotyczne usprawiedliwienia dla swego udziału w nikczemnej napaści.

I jeszcze coś do tych co uważają się za polskich żołnierzy: Nie jesteście nimi z prostego powodu - ponieważ polska armia juz nie istnieje. Została zniszczona razem z resztą państwa polskiego. Gbybyście zrobili w Polsce porządek jak Żołnierze w Chile, Hiszpanii czy Korei to bylibyście dziś bohaterami narodowymi a Polska miałaby jeszcze jakąś szansę przed sobą. Mieliście broń, mieliście możliwości, nie kiwnęliście palcem w bucie więc dziś łykajcie swój wstyd jak najemne dziwki.

eot
Zgłoś
hasklee 2013-03-15, 9:23
@Dopek

Winno być:

"W dupie byłeś, gówno wiesz, w nogach śpisz, gazetą się przykrywasz a gęsi Ci "pyrtka" skubią".
Zgłoś
Morgennes 2013-03-18, 17:55
Walczą za ropę, hamburgery, medale, kasę jeden pies! Grunt że ciapatych jest coraz mniej!
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na rok. 6,50 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem