Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów.
Niestety sytaucja związana z brakiem reklam nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany Link do Zrzutki
Po drugie na trasie chuja ma znaczenie długość korka, a z własnych obserwacji jeżdżąc ciągle tymi samymi miejscami gdzie jest zwężka ewidentnie widzę że kolejka idzie szybciej niż suwak. Widać to kiedy w tym samym miejscu zdarza się tak, że raz wszyscy jadą w kolejce a następnym razem są cwaniaczki, które nie będą czekać (i nie chodzi tu o to, że ktoś nie chce ich wpuścić).
Dlatego uważam, że na trasach powinny być kolejki a w miastach by nie blokować skrzyżowań/wyjazdów itp powinna być jazda do końca pasem kończącym się i tyle.
Tak się składa że po pierwsze w Polsce ludzie nie umieją jeździć na suwak (zarówno wpuszczający jak i wpuszczani) przez co wszystko ślimaczy się bardziej niż jazda w kolejce. Non stop trzeba ruszać i hamować do zatrzymania bo barany nie potrafią jechać płynnie.
Nie jeździłem dużo po świecie, ale wystarczająco, żeby zauważyć że za naszą zachodnią granicą jazda na zamek działa. Są nawet miejsca w Polsce, gdzie też działa.
Ale takiej jazdy też trzeba się nauczyć. Przykład z Olsztyna (jeden z wielu):
Dojeżdżam kończącym się pasem (oczywiście prawie pustym, na drugim korek taki, że zastawione jest jedno z ważniejszych rond w mieście), po drodze dwóch szeryfów, a na końcu zamiast płynnie powpuszczać się na wzajem, to jazda 0-1. albo jedzie i nie wpuszcza, albo zatrzymuje się, żeby wpuścić. Wjeżdżający nie lepsi. Albo stoi jak cielak i czeka, albo wymusza pierwszeństwo. Przecież to jest kurwa całkiem prosta rzecz. Jak jadą 70kmh to potrafią zmienić płynnie pas. Jak stoją to już jakaś wyższa filozofia się robi.
Ostatni debil kompletny ( oczywiście nagrywający ) kurwa 100 metrów zjebie. Może gość szeryfuje, ale kurwa bez jaj to nie 300metrów czy nawet km.
Inny debil to nagrywający w 4:10, jak on kurwa szeryf to czemu kurna nie zajmie sam lewego pasa ? Ja pierniczę.
Nie wiem jaki miał długi samochód, więc nie możesz krytykować. Jeśli był on "normalnych" rozmiarów to miał wystarczająco miejsca, jednak to policja sprawdzi bo da się to sprawdzić czy przyśpieszył czy nie. I założyłbym się że szeryf dostanie mandat x2. czyli za spowodowanie i za utrudnianie jazdy.
Apel: Nagrywajcie i wysyłajcie policji, niech oni rozgonią to towarzystwo.
Ergo, jeśli korzystamy z obu pasów i potem ładnie na zakładkę każde auto by wjeżdżało na samej zwężce, to nie byłoby problemu. Ale nie, janusze widzą, że zwężka za kilometr albo 500 metrów, to już się ustawiają jak w kolejkę w biedrze. Kurwa, pomyślcie chwilę - gdyby te dalsza część pasa byłaby wykorzystana, korek byłby większy, czy mniejszy? Gdybyście przestrzegali tej prostej jak jebanie zasady na suwak, to te karawany w korkach poruszałyby się znacznie szybciej. Ale to takie typowo polskie zachowanie - stanę se w kolejce i to jest moje miejsce i chuj. A gdzie mi się tam pan wpierdalasz w kolejkę? To zostało jeszcze z PRLu, gdzie nie każdego stać było na auto, a kolejka to była rzecz święta. Teraz wszyscy mają samochody, ale mózg wam dalej podpowiada, żeby się w kolejce ustawić. Wy się najlepiej ustawcie w kolejce do masarni od strony "kuchni".
Przepustowość na zwężeniu jest taka sama więc korek porusza się z tą samą prędkością w kolejce i przy suwaku, mózgu. (teoretycznie, bo w praktyce przy suwaku raczej jest wolniej bo mistrzowie kierownicy tak ogarniają zmianę pasa)
Druga sprawa, że z reguły cwaniaki z lewego pasa nie potrafią dojechać do końca pasa tylko pakują się wcześniej, najlepiej wszyscy przed tego samego tira, a później pierdolą 'suwak suwak suwak, tylko suwak kurwa, szybciej jest i korka nima i jebać szeryfów'.
Przy jeździe na suwak, jak ktoś zmieni pas choć 5m przed końcem swojego pasa, a nie dokładnie w miejscu gdzie się kończy, powinni taki mandat przypierdalać że janusz zwolennik suwaka (oczywiście 'wyjątkowo' skomplikowane zasady suwaka przerastają jego tępą pałę) następnym razem poszedłby po browara z buta.
A gdzie sie kurwa pchasz tym kurwa lewm pasem? Lepszy jesteś niż reszta kierowców u Ciebie korki jakoś magicznie nie dotyczą? Zjawisko szeryfostwa istnieje ponieważ istnieją skurwiele którzy popierdalają wolnym pasem po to, żeby na samym końcu wjebać się na inny pas i jak księciunio ominąć koreczek, a niech reszta plebsu stoi. Wkurwia Cie szeryfowanie? To znaczy że jesteś takim właśnie cwaniaczkiem, któremu chuj w dupe.
Weź kurwa wsadź sobie z powrotem mózg. Szeryfowie to kurwy i trzeba ich tępić, prostej matematyki nie potrafią ogarnąć.
A gdzie sie kurwa pchasz tym kurwa lewm pasem? Lepszy jesteś niż reszta kierowców u Ciebie korki jakoś magicznie nie dotyczą? Zjawisko szeryfostwa istnieje ponieważ istnieją skurwiele którzy popierdalają wolnym pasem po to, żeby na samym końcu wjebać się na inny pas i jak księciunio ominąć koreczek, a niech reszta plebsu stoi. Wkurwia Cie szeryfowanie? To znaczy że jesteś takim właśnie cwaniaczkiem, któremu chuj w dupe.
co za pierdolony kretyn z ciebie
Tak przy okazji NIE MASZ MOŻLIWOŚCI OPUSZCZENIA SKRZYŻOWANIA TO NA NIE W NIE WJEŻDŻAJ !
Co jeszcze wkurza na co dzień to ludzie którzy nie wiedzą dalej jak korzystać z autostrad Pas wjazdowy jest wystarczając długo abyś się rozpędził a potem wjechał na autostradę a nie 90km a ten nagle przed maską. To samo z zjazdami najpierw się zmienia pas a potem się hamuje !
Pozwiedzałbym coś jeszcze o kierowcach tirów jeżdżących po wąskich drogach ale nie mam nerwów.
J- %@#$ !$#@% Ty, nie mogłeś go wpuścić????!!
ON- NO BO ON SPECJALNIE DOJEŻDŻAŁ DO KOŃCA I DLATEGO!
tutaj poleciały ciężkie kur*y na niego i wsiadłem do auta.. (auto oklejone więc nie można bić )
dzisiaj jadę sobie prawym pasem który również się kończy i jak zwykle jest korek na skrzyżowaniu Marszałków. na końcu pasa stoi tir na awaryjnych to wrzucam migacz i lekko kieruje się na środkowy pas a baba sie uśmiecha i śmieje się ze mnie i mnie nie wpuściła ( EBR to wszystko wyjaśnia) oczywiscie szybko udało mi się być o wiele dalej niż ona ale kultura jazdy w tym państwie ssie i to ostro...
wydaje mi się że to zależy od pewnego rodzaju "umowy społecznej" pomiędzy kierowcami w danym korku. jeśli wszyscy korzystamy z dwóch pasów aż do zwężenia, to ci na pasie który się kończy są w porządku, natomiast jeśli wszyscy stoją na jednym pasie, w pewnego rodzaju kolejce, rozumiem dlaczego korzystający z wolnego pasa są postrzegani jako "cwaniacy". często jest też tak, że cwaniacy wykorzystują pasy boczne do skrętu i wpychają się przy samym ich końcu, blokując jeszcze te pasy - takiego kurewstwa już zupełnie nie toleruje.
nie wyskakujcie mi tylko z tym, że w niemczech i austrii jest obowiązek korzystania z kończącego się pasa, bo nie mieszkamy w niemczech.
nie piszczcie też że korzystanie z 2 pasów zawsze rozładowuje ruch, bo w większości sytuacji z filmików tak nie jest - prosta droga "na trasie".
czyli generalnie w skrócie skoro inni są debilami to ja tez mam byc i ustawić się wkolejce dla debili ?
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów