Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (3) Soft (1) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Wesprzyj nas Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: 18 minut temu
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 12:47
Polskie Drogi #120
Polskie_Drogi • 2018-07-19, 10:12
Jak zwykle sporej części zdarzeń można było uniknąć.
Zabrakło wiedzy na temat powstawania niebezpiecznych sytuacji na drodze (wiedzy, którą można łatwo zdobywać siedząc bezpiecznie przed monitorem, oglądając nagrania z kamer samochodowych i ucząc się na błędach innych).
Podsumowując:
– za mało pokory,
– za dużo pośpiechu,
– za mało cierpliwości,
– za dużo rywalizacji,
– za mało edukacji,
– za dużo nonszalancji,
– za mało wyobraźni,
– za dużo egoizmu,
– za mało współpracy,
– za dużo agresji,
– za mało wyrozumiałości i empatii,
– za dużo brawury

Zgłoś

Zrzutka na serwery i rozwój serwisu

Witaj użytkowniku sadistic.pl,

Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów.
Niestety sytaucja związana z brakiem reklam nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.

Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany Link do Zrzutki
Strielok1 2018-07-22, 19:46
Dużo jeżdżę po naszych drogach i widzę masę kretynów jeżdżących 200 na godzinę , strasznie mnie wkurwiają bo ledwo daje rade ich wyprzedzić
Zgłoś
camson 2018-07-23, 12:51 1
Erutlev napisał/a:

Twoje prawko też w takim razie do niszczarki powinno polecieć skoro przepisów nie znasz.

gość nade mną ci wszystko opisał jasno i wyraźnie

To co napisał nie jest prawdą. Prawdą byłoby gdyby nie było tam linii ciągłej, a miejsce nie było skrzyżowaniem oznaczonym znakami, tylko powiedzmy zjazdem na boczną drogę/wjazd na posesję czy coś podobnego.
Zgłoś
karoltom 2018-07-23, 22:08
Kurwa jak ja nie ogarniam typów, którzy jak zostaną zamknięci na przejeździe to nie taranują barierek. Przecież lepiej zapłacić za lakierowanie maski i barierkę niż mieć całą furę rozjebaną albo co gorsza życie stracić.
Zgłoś
bloodwar 2018-07-25, 18:25
Każdy chyba czeka licząc na to, że pan od szlabanu podniesie go i w ostatniej chwili uda nam się wyjechać bez strat własnych (co praktycznie nigdy sie nie dzieje bo szlabany są w wiekszości zautomatyzowane albo nikt ich nie podnosi bo jest ryzyko, że kolejny kretyni ruszą przez przejazd i zamiast jednego trupa będzie kilkanaście. Z drugiej strony - jeżeli ktoś jest na tyle tępy żeby zostać zamkniety na przejeździe to na pewno nie ogarnie czegoś tak skomplikowanego jak taranowanie szlabanu zaprojektowanego by powstrzymać taranowanie nawet rozpędzonego pojazdu, a co dopiero "ze stójki" W takiej sytuacji lepiej jest ustawić auto tyłem do pociągu i objechać szlaban, nawet jeżeli się nie uda (bo zgaśnie silnik albo zawiesimy się na torach) to lepiej jest dostać w dupę auta niż w bok.
Zgłoś
ValvePlsFix 2018-07-26, 12:53
bloodwar napisał/a:

W takiej sytuacji lepiej jest ustawić auto tyłem do pociągu i objechać szlaban, nawet jeżeli się nie uda (bo zgaśnie silnik albo zawiesimy się na torach) to lepiej jest dostać w dupę auta niż w bok.

Ani w bok, ani w tył nie jest dobrze. Albo taranujesz barierki, albo ustawiasz sie tak, zeby uniknac kontaktu z pociągiem (w miarę możliwości), czyli między barierką, a torami, równolegle do torów.
Zgłoś
DoubleBorger 2018-07-26, 19:40
HiHtitmamnan napisał/a:

Argument nie kulawy, bo przy wyprzedzaniu przez podwójną ciągłą też jest zawsze jego wina, więc...?
I gdzie ja ci pisałem, że próbuję coś udowadniać? Unikam wypadków jak mogę, ale nie będę się całe życie upewniał czy nie zabierze mnie zaraz ufo. Ty tego nie kumasz.

Wytłumaczę Ci to inaczej.
Pierwsze zagrożenie stwarza kierowca który wyprzedza w miejscu niedozwolonym.
Drugie zagrożenie stwarza slrecający, który nie wie czy ktoś go nie wyprzedza.

Nie istotne czy mógł się tam go spodziewać, czy nie. To jest tak samo jakbyś uważał, że kiedy rogatki nie sygnalizują przejazdu pociągu wiec możesz wjechać na tory bez sprawdzenia czy coś nie jedzie.

Chodzi o to, że każdy ma wiedzieć co się dookolaniego dzieje. Napisałeś, że zawsze wina wyprzedzającego, ok. Ale winny jest wyprzedzaniu w niedozwolonym miejscu, a winny wypadkowi jest skręcajacy.

Ps nie trzeba nic chcieć udowadniać, żeby ktoś poznał twoje poglądy w konkretnej sprawie. Jeżeli uważasz, że twoje zdrowie ma obchodzić innych kierowców na drodze to fajnie, ale to jest tylko teoria, bo gdyby każdy myślał o innych kierowcach to nie byłoby wypadków w ogóle, więc kto tutaj nie kuma? Unikasz jak możesz, ale w lusterko ciężko spojrzeć? Przeczytaj co piszesz, bo hipokryzją pachnie.

Wracając do argumentu, to jest kulawy, a czemu, to powtarzał się nie będę.
Zgłoś
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na rok. 6,50 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem