Ku przestrodze
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 5:54
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 22:22
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów.
Niestety sytaucja związana z brakiem reklam nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany Link do Zrzutki
Pierwsza sytuacja, oczywiście wina kierowcy ciężarówki, jednak kierowca osobówki też sobie sam zjebał. To jest za pewne droga ekspresowa a może nawet nie, dodatkowo w okolicach tych zjazdów przeważnie są ograniczenia czasem nawet i do 70. Gdyby facet nie jechał tak szybko to spokojnie by wyhamował.
Dopóki ludzie nie zrozumieją, że na ograniczenie prędkości nie wpływa tylko i wyłącznie stan nawierzchni i nie będą zwalniać właśnie w takich miejscach to wypadki będą nawet jak najebią milion kilometrów autostrad.
Na drodze trzeba umieć myśleć i przewidywać sytuacje. Jak na prawym pasie zaczyna się kotłować to trzeba pomyśleć, że któryś debil zechce zjechać na pas lewy i może zrobić to nam przed maską.
Dopóki ludzie nie zrozumieją, że na ograniczenie prędkości nie wpływa tylko i wyłącznie stan nawierzchni i nie będą zwalniać właśnie w takich miejscach to wypadki będą nawet jak najebią milion kilometrów autostrad.
Na drodze trzeba umieć myśleć i przewidywać sytuacje. Jak na prawym pasie zaczyna się kotłować to trzeba pomyśleć, że któryś debil zechce zjechać na pas lewy i może zrobić to nam przed maską.
No sorry ale jak ja jadę ciężarowym i taki ślepy debil na rowerze wpierdoli mi sie w naczepę to ma być niby moja wina? Tylko dlatego że tam był przejazd dla rowerów? To jest chory przepis. A zobaczycie ile będzie wypadków jak zacznie obowiązywać przepis że pierwszeństwo ma pieszy STOJĄCY przy przejściu. To są martwe, nieprzemyślane przepisy nad którymi siedzą księgowi w biurach przed kompem. Co z tego że zostaje wprowadzony przepis który nie sprawdza się w praktyce i stwarza zagrożenie?
ooo jest i sosnowiec
gonzobdg napisał/a:
hahahah "Mówiłam - nie zapierdalaj" piękny przykład aquaplaning'u
Nie zapomnij dodać "rozjebałeś skode"
gonzobdg napisał/a:
hahahah "Mówiłam - nie zapierdalaj" piękny przykład aquaplaning'u
bardzo rozsądna kobitka...
Normalnie większy ma pierwszeństwo- pieszy może wyhamować na odcinku 0,5m, rower powiedzmy 3m, samochód hamuje 20m, logicznym by było żeby to samochód miał pierwszeństwo przed pieszym i rowerem, ale nie, kurwa.
Od siebie dodam jeszcze, że im bardziej na zachód polski tym bardziej każdy pieszy ma wyjebane, i widząc przejście wpiedala się pod koła samochodów, nie rozumiem kompletnie tej patologii.
Od siebie dodam jeszcze, że im bardziej na zachód polski tym bardziej każdy pieszy ma wyjebane, i widząc przejście wpiedala się pod koła samochodów, nie rozumiem kompletnie tej patologii.
Wszystko śmiesznie i fajnie ale rowerzyści to mnie wkurwiają na maxa. Rozumiem, że jest przejazd dla nich ale oni kurwa nie wiedzą, że to nie jest gra, że samochód się nie zatrzyma czy kurwa w pixele wpadnie tylko prawdziwe życie. Chuj głupi jedzie prosto jak koń z klapkami na oczach.... bardzo dobrze mu tak.
zbijok napisał/a:
Normalnie większy ma pierwszeństwo- pieszy może wyhamować na odcinku 0,5m, rower powiedzmy 3m, samochód hamuje 20m, logicznym by było żeby to samochód miał pierwszeństwo przed pieszym i rowerem, ale nie, kurwa.
Dokładnie, ja też tego nie ogarniam. Na morzu sprawa jest prosta, jakie by przepisy nie były to mniejszy zawsze będzie uciekać przed większym. Na drodze powinno być to samo - dla pieszego zatrzymać się przed przejściem to żaden problem, dla samochodu owszem, bo znów musi się rozpędzić i spalić więcej paliwa.
Jak ekozjeby chcą coś zmieniać, to niech właśnie dążą do usprawnienia ruchu w miastach przez ograniczenie pieszym pierwszeństwa. Nie dość, że będzie się lepiej jeździć to i powietrze w maistach będzie czystsze.
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów