Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów.
Niestety sytaucja związana z brakiem reklam nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany Link do Zrzutki
@up - z drugiej strony pieszy ma obowiązek rozejrzeć się zanim wkroczy na jezdnię. Karetka miała zatrzymać się i czekać, aż jaśnie Pan gówniarz zdecyduje się przejść? Już nie raz zwalniałem przy przejściu, by puścić pieszych, a po prostu parka, dwie laski, czy stare babcie sobie plotkują, co z perspektywy kierowcy wygląda, jakby chciały przejść. Mały gnojek wjebał się pod same koła, kierowca karetki mając nawed ceramiczne hamulce, jak w Porsche 911 Carrera nie miałby najmniejszych szans, by stanąć w miejscu na dystansie 10m. Jakbym był ojcem tego małego gnojka, to po powrocie ze szpitala najebałbym go tak pachem po dupie, że przez tydzień gówniak spałby na brzuchu.
No właśnie dlatego jak widzę dzieciaka koło przejścia dla pieszych to zawsze zwalniam, a jak jest sam bez dorosłych to nie ma chuja zatrzymuje się jeśli jest w takim położeniu że ma choćby 1% szans zdążyć wbiec mi pod koła. Nie chce mieć małego na sumieniu do końca życia. Jak się jakaś stara baba wpierdoli prosto pod koła to znak, że jej czas po prostu nadszedł i trudno, ale w przypadku dzieci na drodze trzeba myśleć za nie. Po prostu.
4:40 dobra reakcja :d
Reakcja może i dobra, ale prawko należy zatrzymać, chujek zapierdala mimo przejść dla pieszych i korka z jednej strony w taką pogodę, nie miał nawet ochoty zwolnić przed tym przejściem. Tacy zabijają ludzi... Całę szczęście że chodnik był pusty tam gdzie wjechał.
Każdy normalny wie, że jak jest sznur aut i przejście, to się toczy te 30km/h bo dzieci uwielbiają wylatywać zza takich.
Nie mówię ze w ogóle ich nie wpuszczać na pasy ale wybierać takie miejsca lub moment gdzie nie doprowadzimy do sytuacji jak na powyższym nagraniu.
Pięknie pokazuje jakie jest błędne przekonanie że trzeba się zatrzymać przed przejściem żeby wpuścić na nie pieszych.
Nie ma takiego przekonania tylko w dużych miastach taki jest po prostu zwyczaj i kultura kierowców. Jak pieszy stoi to się go często puszcza bo jest takich ruch, że nie przejdzie.
Wiem, że na prowincji uprzejmość na drodze to jest rzecz, która rozpierdala czaszkę i wzbudza śmiech u innych kierowców.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów