Od dawna wiadomo, ze unia to chuj i cipa. I że trzeba było od tego uciekać w pizdu. Teraz niech każdy kto zagłosował "ZA" ma świadomość, że przyczynił sie do jebanego upodlenia kraju!
A jeśli chodzi o kiełbasę i ogólnie wędzone wyroby mięsne, to od lat nie kupiłem ani grama wędliny od jakiejś z większych firm. Wolę kupić 1kg swojskiej kiełbasy u i Wieśka, który ma masarnie za 30zł/kg niż 3kg kiełbasy z firmy x lub y za 10zł/kg z innymi wyrobami (pasztety, szynki itp tak samo) dlatego, że wtedy wiem co jem, bo Wiesiek jeśli zechcę zaprosi mnie na wódkę i pokaże jak to robi i czego dodaje.
Ale to jak utrudnia się zarabianie pieniędzy moim cieżko pracującym rodakom jest czystym skurwysyństwem i nigdy nie przejdę obok tego bez komentarza.
Od dawna wiadomo, że gdyby nie polityka, to wiele naszych wyrobów (w tym wędliny) podbiłyby wiekszą część świata. Ludzie zawsze będą szukać rzeczy wytwarzanych prastarymi metodami, rzeczy zdrowszych i jakościowo lepszych od masówek.
Tradycja jest piękną sprawą, a patrząc na zachód tracimy ja w ekspresowym tempie.
Nie przepadam za Rosją przez znajomość historii, ale mój wzrok coraz częściej podąża na wschód i mam nadzieję, że nie tylko mój...