18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (7) Soft (2) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Wesprzyj nas Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 14:44
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 22:22
Pomiar inteligencji
siuno • 2013-08-14, 10:02
Każdy kto stara się o prace w służbach mundurowych spotyka się z psychotestami (o ile przejdzie podstawową selekcje). Tablice Revana są jedną z opcji na jaką można trafić. Trochę teorii.
Test matryc Ravena (test matryc progresywnych) – służy do pomiaru poziomu inteligencji ogólnej. Dzięki temu testowi uzyskuje się informacje o wartości u danej osoby tzw. czynnika g, ogólnego czynnika inteligencji.

Test matryc Ravena w wersji standardowej składa się z 5 skal A, B, C, D, E, w każdej skali znajduje się zwykle po 12 zadań, które polegają na tym, że badana osoba musi wychwycić relacje między elementami wzoru (matrycy) i wskazać brakujący element wzoru z podanych poniżej matrycy. Poziom trudności zadań jest najmniejszy w skali A i w każdej następnej skali wzrasta, tak że ostania skala jest najtrudniejsza. Test ten diagnozuje tzw. inteligencję niewerbalną niezależną od doświadczenia osoby badanej, jej wykształcenia, pochodzenia itp. Sprawdza on zdolności jednostki do indukcji logicznej, zauważania zasady ciągłości wzorów (skala A) dostrzegania analogii pomiędzy parami figur (skala B), progresywnych zmian wzorów (skala C), przestawiania figur (skala D), rozkładania figur na elementy (skala E).

Skala:

Ranga I (>95) – Inteligencja bardzo wysoka
Ranga II (>75<95) – Inteligencja ponadprzeciętna
Ranga III (>25<75) – Inteligencja przeciętna
Ranga IV (>5<25) – Inteligencja poniżej przeciętnej
Ranga V (<5) – Inteligencja bardzo niska
A teraz sedno sprawy, link pod którym można sprawdzić swoją inteligencje. sp14.pl/pliki/rozne/raven/raven.htm
Już słyszę te bluzgi części użytkowników, że to ch*ja prawda i nie są idiotami
Zgłoś

Zrzutka na serwery i rozwój serwisu

Witaj użytkowniku sadistic.pl,

Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów.
Niestety sytaucja związana z brakiem reklam nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.

Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany Link do Zrzutki
Morthaliar 2013-08-14, 16:46
91,6% : D
Zgłoś
Nestor99 2013-08-14, 16:53
83,333 chyba tragedii nie ma
Zgłoś
Borys73 2013-08-14, 16:54

Co jest?
Zgłoś
Belzedup666 2013-08-14, 16:55
Kutwa tylko 85% poprawnych odpowiedzi i 51 odpowiedzi poprawnych.
zdjęcia Tak czy inaczej nie umiem wkleić
Zgłoś
zonk 2013-08-14, 16:56
@Up,

Jesteś za mało inteligentny na wklejenie zdjęcia ?

Żartuję.
Zgłoś
Drzewko 2013-08-14, 17:00
Pamiętam jak w PPP miałem taki test, podobno całkiem nieźle mi poszedł; ale byłem wtedy dzieckiem, zaś teraz:

Można się pomylić przy wpisywaniu odpowiedzi jeśli ktoś ma wadę wzroku.
Zgłoś
ZmianaNicka 2013-08-14, 17:07
słabo 96,(6)%, powiem Wam w tajemnicy, że podobne testy robią w wojsku, tzn. na badaniach psychologicznych
Zgłoś
Dolec 2013-08-14, 17:08
56 poprawnych, 93,333333 % dobrych odp
Zgłoś
Al-Yazir_Ima_Fhatti 2013-08-14, 17:11
83,333%
Zgłoś
Xidros 2013-08-14, 17:19
Trzeba być debilem żeby sie głowić nad wstawieniem kwiatuszka w kółko. Takie testy to są chyba po to żeby bardziej ogłupiać ludzi utwierdzając ich w przekonaniu że nie muszą się uczyć bo otrzymali wysoki wynik w takiej chujni.
Zgłoś
Dolec 2013-08-14, 17:26
Xidros nie wiem jak Ty ale mnie żaden wynik nie przekona, że nie muszę się uczyć jak to napisałeś.
Zgłoś
tepad.no 2013-08-14, 17:46
kapral napisał/a:

może mi ktoś wyjaśnić pytanie 36?

(wynik 95%)

Prawidłowa odp. w 36 to 2.
Śpiesze z wyjaśnieniem . Popatrz na to tak(jedziemy od góry od lewej):
rząd 1(a-b-c to kolejne kwadraty w tym rzędzie):
a - pusty kwadrat o promieniu a,
b - kreskowane pole 'wchodzi' od prawej o a/2(połowę kwadratu),
c - kreskowane pole 'wchodzi' o kolejną połowę.

To samo dzieje sie z każdy kolejnym rzędem. Jedyna różnica jest taka, że w kolejnych są grube kreski co tak na prawdę nic nie zmienia.

Cały test opiera się na tej regule stąd, mimo że ciekawy, nie wiem czy jest do końca miarodajny. Ale i tak super, że autor sie z nami podzielił .
Zgłoś
nellyshadow 2013-08-14, 17:46 1
Jestem ponad przeciętnie inteligentna. Moi rodzice i nauczyciele tyle lat żyli w błędzie
Zgłoś
shegge.reggae 2013-08-14, 17:49
wpisując same jedynki otrzymuje sie 25%
Zgłoś
Imper3838 2013-08-14, 17:55
O kurwa
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na rok. 6,50 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem