18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (5) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Wesprzyj nas Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: 35 minut temu
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 22:22
Pomiar inteligencji
siuno • 2013-08-14, 10:02
Każdy kto stara się o prace w służbach mundurowych spotyka się z psychotestami (o ile przejdzie podstawową selekcje). Tablice Revana są jedną z opcji na jaką można trafić. Trochę teorii.
Test matryc Ravena (test matryc progresywnych) – służy do pomiaru poziomu inteligencji ogólnej. Dzięki temu testowi uzyskuje się informacje o wartości u danej osoby tzw. czynnika g, ogólnego czynnika inteligencji.

Test matryc Ravena w wersji standardowej składa się z 5 skal A, B, C, D, E, w każdej skali znajduje się zwykle po 12 zadań, które polegają na tym, że badana osoba musi wychwycić relacje między elementami wzoru (matrycy) i wskazać brakujący element wzoru z podanych poniżej matrycy. Poziom trudności zadań jest najmniejszy w skali A i w każdej następnej skali wzrasta, tak że ostania skala jest najtrudniejsza. Test ten diagnozuje tzw. inteligencję niewerbalną niezależną od doświadczenia osoby badanej, jej wykształcenia, pochodzenia itp. Sprawdza on zdolności jednostki do indukcji logicznej, zauważania zasady ciągłości wzorów (skala A) dostrzegania analogii pomiędzy parami figur (skala B), progresywnych zmian wzorów (skala C), przestawiania figur (skala D), rozkładania figur na elementy (skala E).

Skala:

Ranga I (>95) – Inteligencja bardzo wysoka
Ranga II (>75<95) – Inteligencja ponadprzeciętna
Ranga III (>25<75) – Inteligencja przeciętna
Ranga IV (>5<25) – Inteligencja poniżej przeciętnej
Ranga V (<5) – Inteligencja bardzo niska
A teraz sedno sprawy, link pod którym można sprawdzić swoją inteligencje. sp14.pl/pliki/rozne/raven/raven.htm
Już słyszę te bluzgi części użytkowników, że to ch*ja prawda i nie są idiotami
Zgłoś

Zrzutka na serwery i rozwój serwisu

Witaj użytkowniku sadistic.pl,

Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów.
Niestety sytaucja związana z brakiem reklam nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.

Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany Link do Zrzutki
v................r 2013-08-14, 11:40
Zgłoś
twojastaraluz 2013-08-14, 11:44 14

Chyba zepsute.
Zgłoś
guteksk7 2013-08-14, 11:54
Zgłoś
danieldomal 2013-08-14, 12:03 1

Też mam takie wrażenie, że te niby testy na IQ są zbyt proste ;/
Zgłoś
McMenel 2013-08-14, 12:20
Heh rozwiązałem. Pierwsze 10 pytań odpowiedziałem reszta chybił trafił. Wynik ?? 55%... Co doskonale tłumaczy że takie testy na inteligencje to debilizm. Kiedyś z nudów rozwiązałem test na IQ. Zaznaczałem losowe odpowiedzi. Wynik 120 ...
Zgłoś
chuck92 2013-08-14, 12:23 16
Zbyt proste. Też mam 59/60 i normalne człowiek by był z siebie zadowolony.
Wszyscy walą dobrymi rezultatami. Albo na Sadolu mamy samych geniuszy, albo test jest niemiarodajny.
Pewnie jest on przystosowany dla dzieci z 4tej klasy. Tekst na początku o tym, że wiek nie gra roli, ma na celu zapewne dać poczucie uczniom że są traktowani jak dorośli.

Swoją drogą "SP im. Zjednoczonej Europy" to jakiś żart
Zgłoś
tysonic 2013-08-14, 12:25 1
Jakby którykolwiek z tych bystrzaków zamieszczających jako "dowód" zrzut z ekranu z idealnie rozwiązanego testu był choć trochę inteligentny, to by się obciął, że to można robić metodą prób i błędów, po czym zatwierdzać i patrzeć czy zmienił się wynik. I takim właśnie sposobem z 55ciu poprawnych odpowiedzi zrobiło mi się po 5ciu minutach 60. Brawo geniusze - poza posiadanymi kompleksami macie do tego jeszcze mało oleju we łbach.
Zgłoś
KroQQQ 2013-08-14, 12:27
Wydaje mi się że jak miałem robione testy inteligencji w czasie badania o dysleksje w 6 klasie podstawówki to wyglądało to mniej więcej tak samo
Zgłoś
tus05 2013-08-14, 12:28 3
73.3333 Nie tak źle ;p
Zgłoś
meier 2013-08-14, 12:30
to nie moze byc jogurt bo jest za proste
Zgłoś
WojciechM 2013-08-14, 12:31
Chuj tam z wynikami, zobaczcie sobie na licznik na pierwszym i ostatnim screenie:) Nie ma to jak reklama na sadolu:)
Zgłoś
sługaSzatana 2013-08-14, 12:31
88.(3)%. Nie najgorzej.
Zgłoś
LordHegemon 2013-08-14, 12:37
Testy psychologiczne udostępniane są wyłącznie psychologom i studentom psychologii

(Ustawa z dnia 8 czerwca 2001 r. o zawodzie psychologa i samorządzie zawodowym psychologów; Dz. U. Nr 73, poz.763).

Wpierdoli ktoś takie testy do internetu a potem się dziwić że, policjanci i inni urzędnicy to kretyni bo się na pamięć nauczą...
Zgłoś
fabricio 2013-08-14, 12:39
Są to standardowe testy nie tylko Policji ale też kierowców czy operatorów wózków widłowych sam przechodziłem ten test w zeszłym tygodniu i nie ma w nich żadnej podpuchy. Jako operator przechodzę to co 2 lata i w*urwia zawsze tak samo. U psychologa żeby to zdać trzeba być absolutnie trzeźwym i wypoczętym. Jak się łapnie że ktoś jest na kacu to nie dopuści do badania.
Zgłoś
Mew1 2013-08-14, 12:40

Wydaje sie kompletnie niemiarodajne. Rozwiazalem to w 10 minut. Jak sie zglaszalem do posredniaka to mi zaserwowali 120 minut psychotestow. Wychodzilem zmeczony jak chuj po trzydniowym klepaniu, a tu nawet sie nie wysililem :/
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na rok. 6,50 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem