NieWiemZeWiem napisał/a:
@Ci co się zgadzają na takie coś. Uwaga kurwa!
USA czyli kraj powstał przez chrześcijan(huj z indianami oni nie sstworzyli usa tylko byli mieszkacami ameryi a mi chozi o granice prawa itp.) i chrześcjańskie rzeczy jak ubieranie choinki itp. były tam setki lat temu do teraz praktykowane ALE nie kurwa przyszlo lewactwo,zydzi i islam(obce kurwa kultury) i im sie nie podoba. Kurwa nawet ateisci lubią ten swiateczny szyk.
Jestem wkurwiony nie moge po ludzku pisac.....To tak jakby przyjsc do restaurcj dla wegetarian i powiedzieć " nie chuj teraz pijemy wode bo mięsa nie bo to by faworyzowało moje przekonania,sałatek nie bo to wasze przekonania wiec kurwa pijemy wode"
Czytam i nie wiem, czy się śmiać, czy płakać. Po pierwsze chrześcijanie wyrwali USA Indianom za pomocą masowych mordów i wyrzynania całych kultur, ba, narodów. Trudno im przyznawać wyższość nad Indianami, których wyrżnęli i trudn opisać, że "huj (ciekawe, że przez samo "h") z Indianami". Chyba tylko katolik może coś takiego napisać.
Po drugie ci chrześcijanie, którzy tworzyli USA (przynajmniej ze strony Brytyjczyków) to byli Kalwiniści, którzy byli tak pojebani, że nawet w Wielkiej Brytanii nie chcieli mieć z nimi nic wspólnego. Stąd zesłanie na nowy ląd (i ucieczka przed prześladowaniami). Nieźle mieli najebane w głowie ci pierwsi osadnicy. Amerykańska kultura wcale nie powstała na nich, tylko na wolnomyślicielach takich jak George Washington czy Thomas Jefferson. Washington napisał kiedyś o religii:
Cytat:
"For happily the Government of the United States, which gives to bigotry no sanction, to persecution no assistance requires only that they who live under its protection should demean themselves as good citizens, in giving it on all occasions their effectual support.
Co oznacza:
Cytat:
"Rząd USA, który nie wybiera, nie ogranicza i nie wspiera, wymaga tylko, by ci, którzy rzyją pod jego ochroną, byli ludźmi dobrymi i wspierali innych w każdej sytuacji"
Jefferson za to jest uważany za ojca rozdziału państwa i kościoła w Stanach Zjednoczonych. Inny z ojców założycieli, Franklin, powiedział:
Cytat:
"When a religion is good, I conceive it will support itself; and when it does not support itself, and God does not take care to support it so that its professors are obliged to call for help of the civil power, ‘tis a sign, I apprehend, of its being a bad one."
Co oznacza:
Cytat:
"Kiedy religia jest dobra, zakładam, że potrafi stac na własnych nogach. Kiedy nie jest w stanie i jej Bóg jej nie wspiera, a wyznawcy są zmuszeni do wzywania pomocy państwa, to jest to znak, jak rozumiem, że jest to zła religia."
Zatem przynajmniej trzech z czterech ojców założycieli Stanów Zjednoczonych Ameryki Północnej poparłoby ten zakaz w publicznej szkole. Chcesz jeszcze coś popieprzyć o amerykańskiej kulturze i "tradycji"?