Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
W chwili obecnej serwis nie jest w stanie utrzymywać się wyłącznie z reklam. Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
I właśnie takim gównem karmi się dzisiejsze dzieci, potem się ludzie dziwią, że z ich dzieci wyrastają pojeby.
Nie pierdol, bo pamiętam bajki, które miały bardziej pojebany scenariusz, np. Tom & Jerry, pewnie zwracałeś uwagę na to że mysz rywalizuje z kotem ale przegapiłeś to że kot wiele razy dostawał taki wpierdol że normalne dziecko też by tego próbowało np. strzelba w usta, spalenie kota, przycięcie palców czy też porażenie elektryczne.
Więc nie mów że dzieci wyrastają pojebane, bo na takich samych bajkach wyrosłeś ty jak i połowa sadoli.
Jeśli obejrzeliście wszystkie odcinki, mogliście dostrzec w wielu różne relikty dzisiejszych czasów - samochody, budynki, itp. Sam opening do serialu zaczyna się martwą scenerią zniszczonego telewizora, szkieletów i bomb atomowych. Zainteresowało mnie to i po krótkich poszukiwaniach znalazłem odpowiedź - świat "Ooo" przedstawiony w Adventure Time to post-apokaliptyczna Ziemia.
Ludzkość wyginęła, Finn jest jej jedynym znanym przedstawicielem, a ci, którzy przeżyli, przebyli różnorakie mutacje (chociażby wyrosły im skrzela). Teraz zaczyna się troche spoilerów, więc jeśli ktoś nie chce sobie zepsuć zabawy niech lepiej pominie następny akapit.
Istnieją obecnie 2 odcinki w których ten temat jest najlepiej poruszony - kiedy Finn i Jake dostali się do pamięci Marceline, która będąc dziewczynką żyła jeszcze w czasach Mushroom War (tak nazwano tą wojnę, pewnie przez fakt, że bomby atomowe tworzą charakterystyczny wybuch w kształcie grzyba), gdzie możemy zobaczyć świat nie tak odmienny od naszego, tyle że zniszczonego wojną. Inny odcinek to holiday special, kiedy dowiadujemy się o przeszłości Ice King'a, tego, że był człowiekiem, a znaną już koronę kupił od nie pamiętam kogo w północnej Skandynawii. Widzimy wtedy też, jak za oknem pojawia się śnieg przysypujący wszystko - tutaj można to interpretować dwojako, albo moc korony, albo nuklearną zimę, jakkolwiek, to prawdopodobnie powstanie królestwa lodu.
Także fakt iż, nie pamiętam w którym odcinku, zostaje pokazana nasza planeta z "wygryzionym" kawałkiem sugeruje o wielkich zniszczeniach dokonanych za czasów wojny.
Być może odkryłem Amerykę, ale dla mnie to naprawdę ciekawy temat. Od kiedy zdałem sobie z tego wszystkiego sprawę, zacząłem inaczej postrzegać historię i akcję w Adventure Time. Bardziej... dojrzale. Wydaje mi się, że pod przykrywką absurdalnego (choć muszę przyznać naprawdę dobrego i zabawnego, zwłaszcza w angielskiej wersji, nigdy nie oglądam żadnych zdubbingowanych filmów bo wiem, że podkładający głos nie mają za grosz talentu, a angielski humor słowny jest świetny, ale nieprzetłumaczalny na inne języki) humoru jest coś więcej, coś czego dzieci nie dostrzegą, ale trochę starsi się tym zainteresują."
źródło - filmweb
Przypomniało mi się kiedy na filmwebie pod Kapitanem Bombą ktoś 'oświecony' napisał mniej więcej "kiedyś dzieci oglądały krecika czy reksia a teraz takie coś" - to jest kurwa mądre? bo jak dla mnie takie rozumowanie tj. animacja=wyłącznie dla dzieci to objaw kurewskiego kretynizmu,a później takie 'oświecone' zjeby dyskutują między sobą o dupie maryni. Trochę bulwers ale to jest bez kitu zajebiscie wkurwiające,niech plebs zajmie się swoimi plebejskimi zajęciami a nie wchodzi w dyskusję o czymś o czym kurwa nie ma jebanego pojęcia.
to bajka dla starych ćpunów zaglądających czasem CN by przypomnieć sobie czasy gdy głowa nie była skalana szatańskim nasieniem lecz delikatnym kolorem kreskówki a tu JEB!!! taki ch*j! siedzisz w pokoju rodziców wieku 29 lat naćpany jak stodoła i oglądasz strażnika tarty by po chwili odlecieć z nim w ciemną otchłań kosmosu do chwili gdy poczujesz że narkotyki przestały działać...
taaaak jeszcze 9 lat życia do tego wspaniałego momentu
Oj trafiłeś Pan w sedno...
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów