📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 5:32
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 3:27
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Wy się śmiejecie a dla takiego dzieciaka to radość . Dla mnie to niesadystyczne Poprostu zrobili dzieciakowi przyjemność
Sprawienie radości ok, ale tu nieco głębiej trzeba sięgnąć. Takie dziecko ma świadomość swojej fizycznej ułomności. Przez treningi czy takie zawody (?) aktywizuje się go. Jak młody będzie ćwiczył (cokolwiek) to będzie rozwijał swoją motorykę i będzie miał szansę na samodzielność lub przynajmniej znaczną autonomiczność. W przeciwnym razie siedząc na wózku i żrąc jedynie się spasie przypieczętowując swój los.
Motywacja i morale to rzeczy nie do przecenienia a to, że jemu się chce - jest bardzo ważne i dobrze o nim (i jego opiekunach) świadczy.
NataliaW: Nikt nie mówi, że nie będzie programistą itd. Ale jak nie będzie aktywności fizycznej to w końcu będzie grubszy od ciebie i zmarnuje swoją szansę na samodzielność.
Motywacja i morale to rzeczy nie do przecenienia a to, że jemu się chce - jest bardzo ważne i dobrze o nim (i jego opiekunach) świadczy.
NataliaW: Nikt nie mówi, że nie będzie programistą itd. Ale jak nie będzie aktywności fizycznej to w końcu będzie grubszy od ciebie i zmarnuje swoją szansę na samodzielność.
markop4321 napisał/a:
Wy się śmiejecie a dla takiego dzieciaka to radość . Dla mnie to niesadystyczne Poprostu zrobili dzieciakowi przyjemność
Nie ma co biedaka oszukiwac, powinni mu pomagac zeby radzil sobie w zyciu a nie robic z niego klauna
Jako rodzic takiego dziecka stawiałbym mu za wzór Hawkinga a nie Bruce'a Lee....
Galin napisał/a:
Jako rodzic takiego dziecka stawiałbym mu za wzór Hawkinga a nie Bruce'a Lee....
Hawking był geniuszem. Idąc Twoim tokiem myślenia równie dobrze mógłbyś postawić jednak na Bruce'a Lee ))
co to kurwa jest ???? ja pierdole Adolf gdzie jesteś
ANALizator napisał/a:
Pytanie co drugiego PRAWDZIWEGO niemca kiedy patrzy na to co sie odpierdala w szwablandii
ANALizator napisał/a:
tedigredi napisał/a:
Pytanie co drugiego PRAWDZIWEGO niemca kiedy patrzy na to co sie odpierdala w szwablandii
Akurat Hitler był prekursorem jeśli chodzi o organizację igrzysk dla niepełnosprawnych. Co jak co, ale wiedział jak dodatkowo cisnąć z nich bekę.
freaky napisał/a:
Akurat Hitler był prekursorem jeśli chodzi o organizację igrzysk dla niepełnosprawnych. Co jak co, ale wiedział jak dodatkowo cisnąć z nich bekę.
Cisnąc beke ?
Chyba w gazie
Trochę jak ja za młodu, wracający najebany z imprezy, wyobrażając sobie bójke z gościem, który mnie denerwował
by mu lepiej jakas fajna kurwe zasponsorowali, mial by z tego wiecej radosci
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów