Niestety, ale producenci innych marek sami wymuszają na użytkownikach zakup iphone'a - czemu?
Od chyba 2007 roku kupuje głównie sony ericssony - powód prosty, wytrzymalsze od większości gówien typu samsung, w tedy jeszcze od siemensa (benQ), motoroli, LG.
SE cechowało też to, że są telefonami bardzo ładnymi i dobrze wyposażonymi (raczej byłem zawsze posiadaczem serii Walkman).
Ostatni SE jaki posiadam to WT19i - moim zdaniem jeden z lepszych smartphone'ów w historii tych urządzeń. Urządzenie z połowy 2011 roku:
Qualcomm MSM8255
5 Mpx - robiący na prawdę fajne zdjęcia (do czasu...)
Bardzo głośny
Dobra jakość dźwięku
Gorilla glass
Ten telefon ma wszystko i jest przede wszystkim... Telefonem, 10.5cm - mały chuj (dosłownie) : D Mieści się wszędzie, idealnie się go trzyma, dobra jakośc rozmów i wytrzymałość na poziomie legendarnych Nokii:
Przeżył wodowanie, niezliczona ilość upadków, w tym podczas biegania jebnął tak mocno, że pękł ekranik i... dalej bez problemu działa.
Boję się co będzie jak ten telefon mi w końcu szlak trafi... Jedyną alternatywą będzie... Iphone.
Szukam telefonów solidnych, z dobrym aparatem, względnie małych. W ofercie firm wiodących sytuacja wygląda tak:
Samsungi - ogromne, brzydkie i z mega chujowych materiałów. Sztandarowy model S5 jest zajebisty pod względem bebechów, ale trzymając go, odnosiłem wrażenie, że to fajna zabawka do 1 upadku. No i 14.5 cm - ja pierdole...
Nokia - niestety, nic z niej nie zostało. Nie ma co pisać nawet.
LG - LG idzie w wielkość, choć Nexus jest zjadliwy.
HTC - dobra wytrzymałość, dobre bebechy, niestety ich design dla nie jest odrzucający. HTC One jest nawet ładny ale ten brak przycisku fizycznego i wielkość...
No i mój ulubieniec sprzed lat: Sony - marka ta poszła w chujowym kierunku. Małe telefony, na całkowicie czystym systemie pracują mega chujowo, po prostu chujnia z grzybnią i to po całości. Całkiem fajna XPeria m2 też jest duża.
Xperie Z i pochodne to jest jakieś zmutowane coś, normalnie telewizory jakie miałem będąc 5 letnim brzdącem - nie do użytku, gadżet dla paniulek z torebeczkami i gimbusów - sory, ja z plecakiem nie chodzę ani z torebką.
Ładują tysiąc pięcset pixeli, szmy jak jasna cholera, co to jest?
Dodajmy, że android to chujowy system, którego aktualizacje celowo abo i nie pogarszają jakosć telefonów. Na androidzie 4.0 starsze xperie robiły mega chujowe zdjęcia, 10 razy gorsze niż na GB (na ktorym dalej siedze...)
Dlatego niestety drodzy producenci... I użytkownicy którzy piszą, że apple to gówno - wiem, że jak mój SEWT19i wyzionie ducha to kupuje 5s'a 16GB i dziękuje za to co oferuja inni.
Wiem, że przepłacę około 500zł, bo ten telefon jest warty około 1300zł biorąc pod uwagę bebechy, wykonanie i wygląd. ALe jednocześnie będe miał mały telefon ze świetnym aparatem i dużą wytrzymałość.
Moi znajomi mają te 4s już 3-4 rok i są zadowoleni.
Nie piszcie ze ajfon to gówno - to telefon dla kogoś kto chce zwyczajnie, dzwonić, pstryknąc fajne zdjęcie a nie kurwa grać.
Inna sprawa, że nie lubiętej marki ani jej marketingu... No i podejście do klienta też chujowe.
(w między czasie miałem 3 nokie dotykowe, 4 samsungi w tym SII , dwie nowe xperie)