Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
ale by cygan szybko zbierał monety z fontanny...
Chyba nie sądzisz, że monety są wykonane ze stopu przyciąganego przez magnes? Ty wiesz, co by się kurwa działo wtedy?
Mnie się wydaje, że ten magnes mógłby podnieść samochód. Bo jak się uczepi do danego punktu, (załóżmy dach samochodu) który jest metalowy, to nie puści dopóki nie zadziała na niego siła 1200kg o przeciwnym wektorze.
To żeś się popisał teraz. Siła 1200 kg? Przecież przez samo prawo powszechnego ciążenia będzie działała na niego siła 12kN... Tak czy siak nie utrzyma samochodu, BO MASA NIE JEST SKUPIONA.
NIUTON (pl) - podstawowa jednostka SIŁY
to tak jakby podać długość kutasa w amperach, albo wartość pola magnetycznego mierzyć w słoikach wsadzonych w dupę...
BO MASA NIE JEST SKUPIONA.
Aha, to wg Ciebie masa nieskupiona powoduje że jest to... nie taka masa? Woman logic.
Jeśli magnes uniesie 1200 kg to nie ma różnicy czy łapie stalowy dach samochodu czy stalowy lity sześcian o tej samej wadze...
A rozkład masy to ma znaczenie, ale w dynamice.
Pytanie do ekspertow: Czy taki magnes przyciaga metale typu zloto, srebro? Bo spotkalem sie z sprzecznymi opinniami.
Diamagnetyki, nie ruszą się.
Aha, to wg Ciebie masa nieskupiona powoduje że jest to... nie taka masa? Woman logic.
Jeśli magnes uniesie 1200 kg to nie ma różnicy czy łapie stalowy dach samochodu czy stalowy lity sześcian o tej samej wadze...
A rozkład masy to ma znaczenie, ale w dynamice.
No tak złapie za dach i w ogóle dach go nie porwie w miejscu gdzie przyłożony zostanie magnes, i gdzie byś nie przyłożył to bez różnicy, bo każda część w samochodzie jest stanie wytrzymać napięcie o wartości 1200 kg.
KILOGRAM - jednostka MASY ciała
NIUTON (pl) - podstawowa jednostka SIŁY
to tak jakby podać długość kutasa w amperach, albo wartość pola magnetycznego mierzyć w słoikach wsadzonych w dupę...
no nie do końca, bo kilogram jest składową siły, więc się nie popisałeś.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów