8 osób zostało uwięzionych w płonącym budynku, poniżej ich ostatnie chwile.
Szersza perspektywa
Taka nie do końca prawda, bo ruskie pierogi nazywają się nie od Rusi Kijowskiej (czyli Ukrainy), ale od Rusi Czerwonej, a konkretnie to od województwa ruskiego alias lwowskiego. Słowem, to są polskie pierogi...
Cała Ruś to była Ukraina. Zaś przez długi czas stanowiła ona część państwa o nazwie Korona (nie "Polska") będącego w unii z Litwą (nie mylić ze Żmudzią czyli dzisiejszą "Litwą").
tak bez spadochronu co oni myślą że sobą batmanem
Cała Ruś to była Ukraina. Zaś przez długi czas stanowiła ona część państwa o nazwie Korona (nie "Polska") będącego w unii z Litwą (nie mylić ze Żmudzią czyli dzisiejszą "Litwą").
Nie jest to prawda. Jest Ruś Kijowska, czyli Ukraina. Poza tym wspomniana przeze mnie Ruś Czerwona, czyli Galicja. Nadto Ruś Biała, czyli Białoruś, w skład której wchodzi też Ruś Czarna. Jest też Ruś Zakarpacka oraz Ruś Zaleska. To ostatnie to Moskwa.
I pierogi, jak mówię, nazywają się od województwa ruskiego wchodzącego w skład Korony.
A Korona Królestwa Polskiego to jest jak najbardziej Polska. Potem ta nazwa ("Polska") rozszerzyła się na całą Rzeczpospolitą.
Proponuję czytać mniej wyborczej i tym podobnych wysrywów.
lecz się
ja pierdole już 6 razy zwaliłem do tego konia jebać kacapów bardzo dobrze niech zdychają dobry kacap to taki smażony na wolnym ogniu śmierć ruskim