18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (8) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Wesprzyj nas Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 23:31
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 23:04
Poznajcie Koran.
yogmean • 2013-01-31, 18:21
Witajcie Sadole Dziś coś z serji sadol uczy ale niestety nie bawi;/
Szukałem po tagach nic nie znalazłem. Zastanawiałem się czytając ten zjebany koran, czy w ogóle coś o nim wiecie, czy tylko jest gUpi bo wszyscy tak mówią. Na końcu podam link do stronki gdzie jest cały po PL gdzie są
wersety propagujące:
niesienie pomocy innym (69)<-kto by się spodziewał
przemoc i brutalność (180)
tolerancję religijną (11)<- Nooooo
nienawiść do niemuzułmanów (349)

Wyciągnąłem też kilka wersetów wedle mojego uznania :
4:34 Mężczyźni stoją nad kobietami ze względu na to, że Bóg dał wyższość jednym nad drugimi, i ze względu na to, że oni rozdają ze swojego majątku. Przeto cnotliwe kobiety są pokorne i zachowują w skrytości to, co zachował Bóg. I napominajcie te, których nieposłuszeństwa się boicie, pozostawiajcie je w łożach i bijcie je! A jeśli są wam posłuszne, to starajcie się nie stosować do nich przymusu. Zaprawdę, Bóg jest wzniosły, wielki!
35:36 A tych, którzy nie uwierzyli, czeka ogień Gehenny. I nie zostanie postanowione, aby umarli, ani też nie doznają ulgi od męki. W ten sposób płacimy każdemu niewiernemu.
68:15 Kiedy mu są recytowane Nasze znaki, on mówi: "To są baśnie dawnych przodków!"
68:16 My napiętnujemy go na ryju!
76:4 Zaprawdę, przygotowaliśmy dla niewiernych łańcuchy, kajdany i ogień płonący.
2:191 I zabijajcie ich, gdziekolwiek ich spotkacie, i wypędzajcie ich, skąd oni was wypędzili - Prześladowanie jest gorsze niż zabicie. - I nie zwalczajcie ich przy świętym Meczecie, dopóki oni nie będą was tam zwalczać. Gdziekolwiek oni będą walczyć przeciw wam, zabijajcie ich! - Taka jest odpłata niewiernym!
4:56 Zaprawdę, tych, którzy nie uwierzyli w Nasze znaki, będziemy palić w ogniu. I za każdym razem, kiedy się ich skóra spali, zamienimy im skóry na inne, aby zakosztowali kary. Zaprawdę, Bóg jest potężny, mądry!
5:51 O wy, którzy wierzycie! Nie bierzcie sobie za przyjaciół żydów i chrześcijan; oni są przyjaciółmi jedni dla drugich. A kto z was bierze ich sobie za przyjaciół, to sam jest spośród nich. Zaprawdę, Bóg nie prowadzi drogą prostą ludu niesprawiedliwych!
8:39 Zwalczajcie ich, aż nie będzie już buntu i religia w całości będzie należeć do Boga." A jeśli oni się powstrzymają... to, zaprawdę, Bóg widzi jasno, co czynicie!
8:55 Zaprawdę, gorsi od zwierząt u Boga są ci, którzy odrzucili wiarę i nie wierzą;
2:223 Wasze kobiety są dla was polem uprawnym. Przychodźcie więc na wasze pole, jak chcecie, i czyńcie pierwej coś dobrego dla samych siebie. Bójcie się Boga i wiedzcie, że się spotkacie z Nim! A ty głoś radosną wieść dla wierzących!

A tu macie więcej ->PoznajKoran

Po przeczytaniu jeszcze bardziej znienawidziłem brudasów i ich ala Hitlertowskiego pragnienia władania światem.
Zgłoś

Zrzutka na serwery i rozwój serwisu

Witaj użytkowniku sadistic.pl,

Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.

Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
korinogaro 2013-02-02, 22:15 1
Uważam, że każdy powinien znajdować się tam gdzie się najbardziej nadaje. Jeśli uważasz, że kobiety nadają się głównie do kuchni to nie będę się z Tobą na ten temat kłócił. Poza tym owszem przyznaję się, że uważam, że zakochane kobiety osiągają poziom inteligenci debila (bo nie znam kobiety która przeszła na islam nie zakochując się wcześniej w turbanie), uważam również, że są absolutne w byciu upartymi i zapatrzonymi w siebie.

Dodatkowo pojmij, że Twoja wypowiedź z pierwszego posta, z jednej strony, (traktowanie tekstu świętych pism dosłownie jest głupotą) jest prawdą oczywistą i do tego nikt się nie czepia, ale z drugiej strony (ze względu na to, że stan faktyczny przedstawia się tak, że ST jest olewany a koran nie) jest obroną mentalności muzułmanów. Tego się czepiamy. Postaraj się spojrzeć na swoją wypowiedź nieco mniej płasko, albo w przyszłości pisz w taki sposób aby istniała tylko jedna płaszczyzna zrozumienia Twoich postów.
Zgłoś
W................e 2013-02-02, 22:21
ivra napisał/a:

Brawo, Wkurwiacz Dwa Tysiące, gdy już brak argumentów, trzeba się zacząć czepiać składni i błędów stylistycznych...

A z twoim podejściem do kobiet, to jedyne jakie znajdziesz w łóżku to te za 50 zł.

Owszem, brak mi argumentów, bo po prostu nie mogę ich na Ciebie znaleźć. Przeczytaj sobie jeszcze raz wszystkie swoje posty w tym temacie albo wróć do komentarza korinogaro i przeczytaj ostatnie 5 linijek.
PS: Sama jestem kobietą i jakoś nie robię innym wyrzutów za twierdzenie, że kobiety nadają się tylko do garów.
PS2: Tak, mam wifi w kuchni
Zgłoś
croyna 2013-02-02, 22:24
Porównujcie sobie Stary Testament do Koranu, proszę!
Tylko który chrześcijanin stosuje się to tych kilku wersów S.T., np. "oko za oko"? Żaden, chyba że nie jest przy zdrowych zmysłach.
A Koran jest stosowany bezpośrednio każdego dnia na całej Ziemi. TO jest ta różnica.
Zgłoś
ivra 2013-02-02, 22:24
Cytat:

Dodatkowo pojmij, że Twoja wypowiedź z pierwszego posta, z jednej strony, (traktowanie tekstu świętych pism dosłownie jest głupotą) jest prawdą oczywistą i do tego nikt się nie czepia, ale z drugiej strony (ze względu na to, że stan faktyczny przedstawia się tak, że ST jest olewany a koran nie) jest obroną mentalności muzułmanów. Tego się czepiamy.

Skoro moja wypowiedź jest prawdą oczywistą, która jednocześnie broni muzułmanów, więc czego czepiacie się mnie skoro ja tylko powtarzam oczywiste prawdy. Nie mów mi, że moje posty są dwuznaczne, kiedy twoje są dwuznaczne w sposób zupełnie idiotyczny.

Cytat:

Postaraj się spojrzeć na swoją wypowiedź nieco mniej płasko, albo w przyszłości pisz w taki sposób aby istniała tylko jedna płaszczyzna zrozumienia Twoich postów.

Haha! I to powiedział człowiek, który stwierdził, że trzeba przy tym temacie olać historię. Dopóki nie zrozumiesz, że sytuacja, która jest teraz wynikła z historii, dopóty nie ma sensu z tobą prowadzić dyskusji.
Zgłoś
chujciwcycki 2013-02-02, 22:39
człowiek_zły napisał/a:

KAŻDA religia to takie samo gówno i powinna być zlikwidowana. Najlepiej razem z kapłanami i wyznawcami.

Chuj Ci w dupę bezbożniku!!
Zgłoś
ivra 2013-02-02, 22:40
A problem dyskusji polega na tym, że wy od początku stwierdziliście, że ja bronie muzułmanów, czego w żaden sposób nie robię. A ja bezsensownie kłócę się z wami, mimo, że wy jesteście przekonani, że wszystko co mówię to obrona islamu.

Więc wyłożę to raz jeszcze:
Cytat:

Uwielbiam ludzi, którzy wskazują fragmenty Starego Testamentu, Koranu czy jakiejkolwiek innej księgi religijnej sprzed kilku tysięcy lat, po czym wybierają "najlepsze" fragmenty i podstawiają pod sytuację dzisiejszego świata.

To jest o islamistach, którzy oblewają ludzi kwasem, zabijają żony itd. A także o ludziach, którzy myślą, że to wina Koranu - a nie muzułmanów, kierowanych przez ajatollahów - i, że to Koran jest podstawowym złem.

Cytat:

Nikt nie pomyśli, że te księgi powstały bardzo dawno temu, a wtedy stosunek do śmierci, kobiet, innowierców był zupełnie inny niż to jest obecnie. Nikt nie zwróci uwagi, że przekład jest bardzo względnym oddaniem faktycznej treści ksiąg. A już na pewno nikt nie przedstawi danego cytatu w szerszym kontekście, takim, którym nie zaburzy znaczenia wybranego zdania.

To jest o tym, że księgi są źle zinterpretowane i źle przetłumaczone. A dziś są podporą dla muzułmanów jak kiedyś Pismo Święte dla chrześcijan.

Cytat:

Bo po co się starać, lepiej udowadniać, że jest się idiotą i wszystko brać dosłownie. Taka opcja jest niestety bardzo popularna dzisiaj, zarówno wśród oponentów wszelkich religii, jak i gorliwych wyznawców niemalże każdej wiary.

A to jest o tych debilach, którzy biorą dosłownie wersety, przykładowo, Koranu i w jej imie zabijają. A także o tych debilach, którzy biorą dosłownie wersety Koranu i uważają to za argument przeciwko wyżej wyminionym debilnym muzułmanom.

Bardziej łopatologicznie nie umiem, jeśli nadal nie rozumiecie, to nie jestem w stanie z wami rozmawiać.
Zgłoś
korinogaro 2013-02-02, 22:41
Przez olanie historii chodzi mi o to żeby nie mieszać jej do tej dyskusji bo otworzylibyśmy tak wielki wór zdarzeń, ze byłby on nie do przeanalizowania ani do praktycznego użycia.
Zaczęłaś się odnosić do tego, że chrześcijanie i krucjaty itd. tylko, że to było kilkaset lat temu a kamienowanie kobiet u turbanów jest teraz.

Na prawdę, we fragmencie w którym zacytowałaś napisałem dlaczego się Ciebie czepiamy, a ty w komentarzy zadajesz pytanie: "więc czego czepiacie się mnie"... W cytowanym fragmencie przecinki znajdowały się w tamtych miejscach nieprzypadkowo, tylko dzieliły wypowiedź logicznie tak żeby nie wyszedł z niej bezsensowny bełkot. Przeczytaj ją jeszcze raz nie jako potok słów tylko z uszanowaniem znaków przestankowych to zauważysz, że napisałem, że tylko z jednej strony Twoja wypowiedź to prawdy oczywiste.

Wracając do tematu historii, ja wiem, że wejrzenie w historię jest istotne dla zrozumienia pewnych mechanizmów. Faktem jest jednak, że ja który jako dzieciak podkradałem kasę ze skarbonki siostry, a teraz nie wyobrażam sobie zabrać czyjejś własności poddany ocenie moralnej pod kątem kradzieży uznany bym został przez ogół za dobrego (moja wina się przedawniła). Ktoś kto jednak w dzieciństwie był okradany, a teraz sam kradnie poddany ocenie moralnej zostanie uznany za złego (mimo, że był w przeszłości sam okradany) bo popełnia czyn obecnie. Dlatego odwoływanie się do historii nie ma większego sensu praktycznego, ma badawczy czy porównawczy. Chrześcijaństwo ma za skórą, ale jest to głównie pieśń przeszłości, a islam ma za skórą tylko, że dokłada sobie "zasług" obecnie.
Zgłoś
W................e 2013-02-02, 22:46 1
Tak odnośnie Waszej kłótni
Zgłoś
korinogaro 2013-02-02, 22:49
Przepraszam za podwójny post.
Dam przykład ivra bo nadal nie wiesz o co nam chodzi. Założenie ułatwiające stworzenie mentalnego modelu sytuacji- poza przepisem nie istnieje żadne jawne ani utajone źródło zła i krzywdy. Przepisu nie można uchylić. Przykład: Są dwa kraje w których istnieje przepis mówiący, że ten kto przejdzie przez jezdnię na czerwonym świetle ma zostać zabity. Przepis jest w oczywisty sposób źródłem zła (jest naganny). Teraz jeden kraj ma ten przepis w kodeksie, ale nikt go nie egzekwuje, a drugi ma go w kodeksie i jest egzekwowany. Ty twierdzisz, że przepis nie jest źródłem zła, a ja twierdzę, że jest.
Zgłoś
Butter 2013-02-02, 23:09 1
Muszę przyznać, że fajnie się to wszystko czyta

ale teraz serio, uważam, że ten jegomość przedstawił sprawe dość jasno:

Cytat:

@lathiel
k***a chodzi o to że właśnie jest o co się przyczepić do koranu, bo właśnie jest napisany tak że jest to tym sk***ielom na rękę. Dlatego traktują go dosłownie bo im na wszystko k***a pozwala a świat nie kiwnie zaj***nym palcem bo trzeba być k***a tolerancyjnym. Koran to tylko j***na protekcja dla zj***nej ideologii która jest wszystkim muzułmanom na rękę. Pozwala im robić rzeczy niedopuszczalne przez innych pod pretekstem praktykowania wiary. To właśnie KORAN jest zły. Bo gdyby to była ideologia a nie "religia" zostałaby od razu zniszczona. Powtarzam jeszcze raz oni przestrzegają koranu bo przynosi im to zysk i nie są to debile które bezmyślnie podążają za słowem swojego boga tylko podążają za słowem proroka który napisał książkę tak by niosła jak najwięcej korzyści dla nich - inne religie = nie można panować nad innymi, nie ma możliwości do ekspansji = zaj***ć

podsumowując, bez względu czy to głupie/debilne tłumaczenie koranu (bo muzułmanie między sobą też się mordują - głównie te mniejsze odłamy trochę odmiennie pojmujące koran) Chodzi głównie o to, że możemy pojmować ich wiare wynikającą z koranu jako pomyłkę w tłumaczeniu (CO WG MNIE JEST CZYSTĄ GŁUPOTĄ)bo to nic nie zmieni, że co niby? muzułmanie zauważą swój błąd w pojmowaniu koranu, zrozumieją że to co robią jest złe? Te miliony ludzi zmienią swe podejście do innowierców, a przede wszystkim kobiet? NIGDY! Czy tłumaczenie koranu jest złe czy nie, czy ajatallachowie są debilami czy nie, ONI CHCĄ NADAL WIERZYĆ I ROZUMIEĆ KORAN właśnie w ten destrukcyjny sposób.

Porównywanie ze chrześcijaństwem i judaizmem... proszę wybaczyć, ale muslimy w odróżnieniu od nich i nas, przestrzegają prawa świeckiego. Muslimy uważają, że obowiązuje ich JEDYNIE prawo allaha, a co z tego wynika już chyba każdy wie.
Zgłoś
filipedia2 2013-02-02, 23:33
wiedza jest źródłem poznania, więc żeby wypowiadać się o islamie trzeba mieć chociaż szczątkową wiedzę na temat koranu...
Zgłoś
dk2626 2013-02-02, 23:57
Jawny przypadek islamizacji Sadistica...więc zaczęło się
Zgłoś
ellsworth 2013-02-03, 8:58
Naziolek napisał/a:

I oto przykład idiotki, która zarzuca innym głupotę, niesamowite.
Porównujesz Stary Testament do koranu. Jest znaczna różnica, np. Starego Testamentu już nikt nie wyznaje, wiesz o tym? Jest podwaliną religii islamskiej, naszej, [i judaizmu] ale bardziej jako prolog, niż cokolwiek wartego uwagi. (...)

Co za HEREZJE wygadujesz?!? Nie wiem jak w innych odłamach chrześcijaństwa, ale dla katolików ST jest równie ważny jak Nowy! Cytowany jest na każdej mszy. Jezus powiedział, że nie przyszedł zmieniać przykazań Ojca (cytatem ci nie zarzuce, ale na 100% jest coś takiego). Zresztą porozmawiaj z jakimkolwiek księdzem, tudzież osobą o wykształceniu teologicznym i powiedz jej, że ST nie jest dla katolików "czymkolwiek wartym uwagi" to się popuka w głowę. ST obowiązuje katolików w CAŁOŚCI. Wielokrotnie na jego zapisy się powoływano przy rozstrzyganiu dylematów wiary tak dziś jak i przez całe 2000 lat chrześcijaństwa.
Zgłoś
ivra 2013-02-03, 10:54
Niestety nie mogę dyskutować z wami dopóki nie przestanie mieć tego wyimaginowanego założenia, że bronię koranu, muzułmanów itp.

Bo pisanie, że Koran jest źle przetłumaczoną księgą ze złą interpretacją nie jest w żadnym sensie obroną islamu, a jedynie stwierdzeniem nt. Koranu.

Cytat:

Ty twierdzisz, że przepis nie jest źródłem zła, a ja twierdzę, że jest.

Tak samo to stwierdzenie jest zbytnim zafałszowaniem mojej wypowiedzi. Nigdzie nie napisałam, że przepis nie jest źródłem zła. Napisałam, że główną winę ponosi zła interpretacja tego przepisu. Mi chodzi o to, że Koran sam w sobie jest na tyle sprzeczną i niejednoznaczną księgą, że nie można mu przypisywać winy za całe zło islamu. Jak zapewne dobrze wiecie każdy Koran jest opatrzony komentarzami, które mają tłumaczyć co jest w danej części napisane, i to właśnie one zachęcają do czynów dziś tak nagminnych wśród muzułmanów.

Ale cóż, mogę sobie pisać, bo w waszej opinie nadal będę bronić Koranu, muzułmanów etc. Wasza interpretacja mojej wypowiedzi jest równie poprawna co interpretacja Koranu...
Zgłoś
Magnic 2013-02-03, 11:03
Drodzy moderatorzy... ruszcie kurwa leniwe dupska i zablokujcie możliwość dodawania postów aby się debile nie kłócili.
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na rok. 6,50 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem